Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Παρασκήνιο

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευρύνεται περαιτέρω. Για την δεύτερη θέση πάντως, και όπως πρώτο είχε γράψει το On Target, οι δημοσκόποι πλέον είναι «μαζεμένοι». Αφού υπάρχουν εμφανή σημάδια πως υπάρχει εικόνα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που εάν ενταθούν μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο μπορεί να του κοστίσουν μέχρι και την δεύτερη θέση.     

@ Μπορεί όλοι τώρα στην Νέα Δημοκρατία να ασχολούνται με τις κάλπες της 9ης Ιουνίου αφού τις επόμενες βδομάδες θα διανύσουμε την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, υπάρχουν όμως υπουργοί και κυρίως υφυπουργοί που κάθονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα. Και αυτό γιατί υπάρχει έως και βεβαιότητα, πως μετά τις ευρωκλογές θα υπάρξουν «διορθωτικές» κινήσεις Μητσοτάκη στην Κυβέρνηση.
       
@ Όπως τουλάχιστον διαρρέουν συνεργάτες του president Stefanos οι δημοσιογράφοι και λοιποί εργαζόμενοι στην κομματική εφημερίδα «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν: Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πειστεί να κρατήσει ανοιχτά και λειτουργούντα τα κομματικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όχι μόνο στις Ευρωεκλογές αλλά τουλάχιστον ως τις εθνικές εκλογές του 2027. 
Με άλλα λόγια, στον Κασσελάκη αρέσει ο ρόλος του «μιντιάρχη» -όχι μόνο γιατί θεωρεί ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν παίζουν την ατζέντα που ίδιος θέλει να βάλει, αλλά και διότι θα επιχειρήσει να βάλει σε εφαρμογή ξανά το σχέδιο που απέτυχε όταν τον μπλόκαρε ο προηγούμενος οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποπέμφθηκε για τον λόγο αυτό: στην επόμενη δύσκολη στροφή που θα βρεθούν άδεια τα ταμεία των κομματικών μίντια, ο Στέφανος θα αποπειραθεί εκ νέου να τα «επιχορηγήσει» με δικά του χρήματα, προκειμένου να καταφέρει να υποθηκεύσει το κτήριο της Κουμουνδούρου και όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος.  Άλλωστε, είναι σαφές ότι για να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα Ι.Χ. του Στέφανου Κασσελάκη, αυτό δεν απαιτεί μόνο πολιτική και ιδεολογική μετάλλαξη, αλλά και την αλλαγή όλων των νομικών και ιδιοκτησιακών δεδομένων…

@ Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου.
Όπως όμως σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που τις διαμορφώνουν, με τον κανόνα να επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Ας δούμε τι γίνεται στα στρατόπεδα των βασικών διεκδικητών για μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο.
Πρόσωπο - κλειδί στην όλη οργανωτική δραστηριότητα του Νίκου Παπανδρέου είναι η πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η οποία τρέχει την οργανωτική καμπάνια του νυν ευρωβουλευτή.
Με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Σπυρόπουλου έχει συνταχθεί ένα ευρύτερο τμήμα στελεχών της νεότερης γενιάς της Παράταξης. Δίπλα του έχει δύο έμπειρα στελέχη από τον συνδικαλιστικό χώρο. Τον Νίκο Μήλη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, και τον Κώστα Παπαδημητρίου, Γενικό Γραμματέα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. 

@ Σηµαντικό µέρος των Παπανδρεϊκών του ΠΑΣΟΚ µαζί µε τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την κίνηση της Ανανεωτικής Αριστεράς, της οποίας ηγείται ο Θανάσης Μαργαρίτης, εστιάζουν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Φίλιππου Σαχινίδη.
Δίπλα στον Γιάννη Μανιάτη συντάσσονται στελέχη που κινούνται στην κεντρώα πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμπαρατάσσονται βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Αρκαδία, η Ευαγγελία Λιακούλη από τη Λάρισα και ο Απόστολος Πάνας από την Χαλκιδική.
Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο πρώην ποδοσφαιριστής έχει συγκροτήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο επαφών και κερδίζει ψηφοφόρους «εκτός των στενών κομματικών  τειχών».

@ Διάχυτη είναι η ανησυχία στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών, ειδικότερα δε όσων εκλέγονται στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Επτά μήνες μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, οι πληγέντες δεν έχουν πάρει πλήρως τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Επιπλέον, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της περιφέρειας δραστηριοποιείται στην αγροτική παραγωγή, που σημαίνει ότι έχει πληγεί δίπλα. Και από τη θεομηνία και από τα χρέη και τα αυξημένα κόστη. Όλες οι ενδείξεις λοιπόν συγκλίνουν στο ότι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα έχει κάποια «ζητήματα» στη Θεσσαλία.

@ Ο Χρήστος Σπίρτζης κρατά σε… εγρήγορση τον Στέφανο Κασσελάκη και τους δικούς του, καθώς συχνά πυκνά διαφοροποιείται από την «γραμμή» και ασκεί τολμηρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος. Αυτό ακριβώς είναι που έχει προβληματίσει και ορισμένους «κασσελακικούς», οι οποίοι έχουν διαβάσει τις «καραμπόλες» στον εκλογικό νόμο και γνωρίζουν πως αν το Εκλογοδικείο αποφασίσει έκπτωση των βουλευτών των «Σπαρτατιών» από το κοινοβουλευτικό τους αξίωμα, ο Σπίρτζης θα επανέλθει, ως ο πρώτος επιλαχών στην Ανατολική Αττική, τιμή και δόξη στη Βουλή. Και τότε, με τη βαρύτητα της κοινοβουλευτικής έδρας, θα προκαλεί πολύ περισσότερους πονοκεφάλους στην ηγεσία του κόμματος, όπως συνομολογούν όλοι. Άλλωστε, και ο ίδιος ετοιμάζεται…

@ Παρότι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Στέφανο Κασσελάκη έχει περάσει από 40 κύματα, εσχάτως έχει επιστρέψει στην περίοδο του μέλιτος. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι οι δυο τους συναποφασίζουν, ούτε ότι ο Παππάς είναι υπαρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φιλοδοξούσε όταν έδινε την στήριξη του στο Στέφανο Κασσελάκη για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Αντιθέτως, ο τομεάρχης Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα διαβουλεύεται με διάφορους άγνωστους συμβούλους του και θα ανακοινώνει στην κοινωνία – και μαζί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – τις θέσεις του κόμματος για όλα τα θέματα – της οικονομίας συμπεριλαμβανομένης. 
Οι δυο τους φέρεται ότι το έχουν συζητήσει το θέμα και έχουν, αν μη τι άλλο, συμφωνήσει ότι για να στεριώσει μία σχέση, απαιτείται ειλικρίνεια. Ο μεν Κασσελάκης, λοιπόν, έχει ξεκαθαρίσει στον Παππά ότι θα αποφασίζει όπως θέλει και με όποιον θέλει τις θέσεις του κόμματος, ο δε  Παππάς έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο ότι δεν έχει καμία αντίρρηση, αρκεί να μην έχει ο Κασσελάκης την απαίτηση να υπερασπίζεται θέσεις με τις οποίες διαφωνεί.

@ Στα κάγκελα έχουν ανέβει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι διαπιστώνουν με έκπληξη ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν σχέδια πυροπροστασίας για τα ακίνητα που έχουν σε οικοπεδικές εκτάσεις, είτε αυτές βρίσκονται εκτός είτε εντός σχεδίου πόλης και σε απόσταση 300 μέτρων από δάση και επικίνδυνες περιοχές για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Ακόμη και αν υπήρχαν διαθέσιμα απ΄ όλους τους ιδιοκτήτες τα εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για τις σχετικές παρεμβάσεις, πραγματικά υπάρχει η απορία, για το ποιος... σατανάς σκέφτηκε να θέσει σε εφαρμογή αυτήν τη διάταξη, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμοι οι ανάλογοι επαγγελματίες μηχανικοί ή άλλοι πιστοποιητικές σχετικά με την ενεργητική και παθητική πυροπροστασία, αλλά και το απαραίτητο προσωπικό στους δήμους. 

@ Στα 211,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το α’ 3μηνο του 2024, αυξημένα κατά 89,9% σε σχέση με τα 111,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2023, και ευθυγραμμισμένα με το Στρατηγικό Σχέδιο της Τράπεζας.
Όπως αναφέρει η Alpha Bank τα κέρδη ύψους 211,1 εκατ. βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο μετά την οικονομική κρίση, ως αποτέλεσμα των δομικών αλλαγών στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση της Τράπεζας τα προηγούμενα χρόνια.
Η Alpha Bank πέτυχε Δείκτη RoTE 13,5%, αυξάνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητά της με τον Δείκτη Κόστους Εσόδων να μειώνεται στο 38,4%, χαμηλότερα από τον στόχο της Διοίκησης για το 2024 (40%).
Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα κεφάλαια της Τράπεζας με τον Δείκτη CET1 να ανέρχεται στο 14,6%, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης θα βρεθεί υψηλότερα από 17,5% το 2026.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές: Υποκριτική η στάση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη - Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή

Υποκριτική χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη στελέχη της Κυβέρνησης, με βάση τα όσα είπε χθες (25/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχος του κόμματ...

ΣΥΡΙΖΑ: 87 στελέχη ζητούν τη διαγραφή του Πολάκη – Αναμένονται δραματικές εξελίξεις

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στο πειθαρχικό ζητούν στελέχη της ομάδας των «87» του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Παύλος Πολάκης τέθηκε ε...

Φόρτωση άρθρων...