Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γιατί γεννάνε και τα... κοκόρια του Μητσοτάκη, ποιοι και πως μεθοδεύουν την καθαίρεση Κασσελάκη και τα απανωτά τηλεφωνήματα του Τσίπρα στην Γεροβασίλη

Παρασκήνιο

Η ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό τελικά δεν θα έρθει από τα Δεξιά, όπως αρκετοί... Νοστράδαμοι της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας προέβλεπαν αλλά από τα Αριστερά. Αφού η διαφαινόμενη ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ, νομοτελειακά θα ενισχύσει κυρίως το ΠΑΣΟΚ (και λιγότερο το ΚΚΕ) και παράλληλα θα δώσει μια επιπλέον ανάσα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία τις τελευταίες βδομάδες βρέθηκε αρκετά στριμωγμένη στο πολιτικό ρινγκ. Γεννάνε τελικά και τα κοκόρια του Κυριάκου...
 

@ Τα «πάντα όλα» που έλεγε και ο αείμνηστος Νίκος Αλέφαντος μπορούν συμβούν τις επόμενες ώρες (ούτε καν  μέρες) στον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και να οδηγηθούμε και σε νέες εσωκομματικές εκλογές, πριν  τις Ευρωεκλογές. Τις οποίες πάντως, με το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί σήμερα στην Κουμουνδούρου δεν θα ήταν διόλου απίθανο να ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ο Κασσελάκης...
 

@ Ο Lykavitos.gr ήταν το πρώτο σαιτ, που εδώ και αρκετές βδομάδες σας είχε αποκαλύψει την απόφαση της Γεροβασίλη να ανοίξει αρχηγική «περπατησιά» διεκδικώντας τον ρόλο μιας μεταβατικής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ίσως και κάτι παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο, πως όλες οι κινήσεις της Γεροβασίλη το τελευταίο διάστημα συνέτειναν σε αυτό, με πιο χαρακτηριστικό γεγονός την απουσία της από τις Σπέτσες στην πρόσφατη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σπιτι του Κασσελάκη. 
 

@ Είναι βέβαιο λοιπόν πως κάποιοι παράγοντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η Όλγα από την Άρτα, μπορεί να σηκώσει το βάρος της ηγεσίας – έστω και προσωρινά - μετά την εκπαραθύρωση Κασσελάκη που ήδη μεθοδεύεται στο παρασκήνιο. Με πρώτο και καλύτερο βεβαίως τον Τσίπρα, ο οποίος όπως σήμερα αποκαλύπτουμε τηλεφωνούσε απανωτά στην Γεροβασίλη το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας στο γραφείο του Ζαχαριάδη.
Και την άλλη μέρα, πουρνό – πουρνό, η Όλγα πέρασε γενεές δεκατέσερις τον Κασσελάκη μέσα από το Facebook ανοίγοντας και τον ασκό του Αιόλόυ στον ΣΥΡΙΖΑ.
 

@  O Νίκος Ανδρουλάκης έχει συγκροτήσει ένα άτυπο όργανο, που έχει τα χαρακτηριστικά «πρωινού καφέ», αν και δεν συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.
Όπως μαθαίνουμε, στη σύνθεση του συμμετέχουν κυρίως στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που εμπιστεύεται απόλυτα.
Σε αυτή τη «λίστα» περιλαµβάνονται, µεταξύ άλλων, ο γραµµατέας Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι βουλευτές Παναγιώτης ∆ουδωνής, Μιχάλης Κατρίνης και ∆ηµήτρης Μάντζος, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας και η διευθύντρια επικοινωνίας του κόμματος, Στεφανία Μουρελάτου, ενώ σε σταθερή βάση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακούει τη γνώµη στελεχών του παρελθόντος, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Πέτρος Ευθυµίου, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Νίκος Σαλαγιάννης.
 

@ Οι καταναλωτές βλέπουν τις τιμές των τροφίμων και γενικά το κόστος ζωής να αυξάνεται, ενώ την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι από τον Μάρτιο θα δούμε μεγάλη διαφορά. Βέβαια, οι χαμηλές τιμές του ρεύματος βοηθούν ώστε να υπάρξει έστω μια μικρή αποκλιμάκωση των τιμών κυρίως στα τρόφιμα. Όλα θα φανούν στην πράξη, γιατί το κύριο πρόβλημα που αφορά τα νοικοκυριά δεν είναι άλλο από την ακρίβεια.
 

@ Πριν το τέλος του έτους θα φέρει το υπουργείο Εργασίας την υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε τουρισμό και εστίαση. Είναι δύο από τους κλάδους όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας και η νέα πολιτική ηγεσία κρίνει ότι το... γοργόν και χάριν έχει. Βέβαια, όταν λέμε το... γοργόν εννοούμε τον Οκτώβριο αντί για το τέλος Δεκεμβρίου. Να περάσει και η φετινή τουριστική σεζόν δηλαδή και βλέπουμε... 
      
 

@ Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά έργα ύψους 1 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., στις εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2023 στη Μάνδρα, όπως διαπίστωσε  κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον υπουργό κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.  
 Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Αναδοχής Αποκατάστασης περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εκπόνηση σχετικής δασοτεχνικής μελέτης και την υλοποίησή της μετά την έγκριση από την οικεία δασική υπηρεσία και ήδη η πρόοδος των εργασιών προσεγγίζει το 80%. Όλες οι εργασίες επιβλέπονται και παρακολουθούνται από την Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής και το αρμόδιο Δασαρχείο Αιγάλεω.
 Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει αναλάβει σε συνεργασία με εξειδικευμένους Δασολόγους και Δασικούς Συνεταιρισμούς την κατασκευή κορμοδεμάτων και κλαδοδεμάτων συνολικού μήκους 120.000 μέτρων σε έκταση 2.190 στρεμμάτων, στις Υπολεκάνες 4,5 και 6 στην περιοχή Μάνδρα-Μαγούλα.
 

@ Ανεβάζει τις εκτιμήσεις σε επίπεδο κερδοφορίας και συνάμα και στην τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η J.P. Morgan, μετά το νέο επιχειρησιακό πλάνο που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.
Οι αναλυτές αυξάνουν τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Πειραιώς για τη χρονική περίοδο 2024 – 2026 κατά 4% – 4% – 3%, αντίστοιχα, αλλά και για τα βασικά έσοδα κατά 3% και 1% στη βάση των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από προμήθειες, που αντισταθμίζουν κατά βάση από τις υψηλότερες – κατά 6% και 5% – δαπάνες (κόστος).
Παράλληλα, ο οίκος ανεβάζει τον πήχη για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2024 – 2026 και διαμορφώνεται στα 0,97 δισ. ευρώ και 0,92 δισ. ευρώ (για το 2025 και για το 2026) και είναι ελαφρώς υψηλότερα από το guidance της διοίκησης της τράπεζας για περίπου 0,9 δισ. ευρώ για φέτος, ενώ διατηρεί σύσταση «overweight» και αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 5,35 ευρώ, από 5 ευρώ προηγουμένως .
 

@ Ιδιαίτερα θετική ήταν εβδομάδα που πέρασε για την Intrakat και τη μετοχή της.
Στις 13/2/24 τρία ξένα funds, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Στη συνέχεια οι διαχειριστές των διεθνών δεικτών αξιολόγησης MSCI και FTSE Russel ανακοίνωσαν την ένταξη της Intrakat στους δείκτες αυτούς.
Στον μεν πρώτο η Intrakat μπήκε για πρώτη φορά στην κατηγορία Small Cap, ενώ στον δεύτερο ανακοίνωσαν αναβάθμιση της Intrakat στην κατηγορία Mid Cap.
Σύμφωνα επίσης με αναλυτές ο επόμενος στόχος για την Intrakat θα είναι η ένταξη στον δείκτη FTSE 25 του ΧΑΑ.
Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν την ισχυρή στήριξη της επενδυτικής κοινότητας στη διοίκηση του Αλέξανδρου Εξάρχου, αλλά και τις προοπτικές του Ομίλου.
Ενάμιση χρόνο μετά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών από τους Α. Εξάρχου, Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη, ο Όμιλος Intrakat σημειώνει υψηλό ιστορικό ανεκτέλεστου έργων ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει ράλι με την κεφαλαιοποίηση του ομίλου να ξεπερνά σήμερα τα 800 εκατ. ευρώ (όταν το 2022 ήταν 234 εκατ.), και κέρδη 190% στο 12μηνο και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης ιδιαίτερα ισχυρές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...