Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η αντίδραση του Μαξίμου στην κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Καπουτζίδης ευρωβουλευτής, τι θα κάνει ο Σακκελαρίδης και η διαφήμιση της Eteron στην «Αυγή» 

Παρασκήνιο

Συνεδριάζουν την Τρίτη στην Νίκαια της Λάρισας οι αγρότες και όλα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε μπλόκα στις Εθνικές Οδούς, αφού η «σκληρή» ομάδα των αγροτοσυνδικαλιστών δεν ικανοποιήθηκε από τις επιπλέον κυβερνητικές εξαγγελίες. 
Την ίδια στιγμή το καθαρό μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου προς τους αγρότες είναι πως «σας ακούμε μεν αλλά οι παροχές έχουν και ένα όριο» το οποίο πολύ δύσκολα θα υπερβεί η κυβέρνηση. Πάντως την διαχείριση του «καυτού», όπως εξελίσσεται μετώπου, το ανέλαβε πλέον το στενό πρωθυπουργικού επιτελείου, αφού οι αρχικοί χειρισμοί από το Υπουργείο Γεωργίας δεν κρίθηκαν ικανοποιητικοί.

@ Τρόπους έτσι ώστε να περιοριστούν οι διαρροές προς τα Δεξιά αναζητούν στην Κυβέρνηση. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ενώ η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Κέντρο είναι σχεδόν απόλυτη, το πρόβλημα είναι στα Δεξιά της ΝΔ όπου η εικόνα είναι εξαιρετικά ρευστή. Λίγο η υπόθεση των ομόφυλων ζευγαριών, λίγο οι αγρότες και κυρίως το «σύνδρομο της δεύτερης τετραετίας» που όπως φαίνεται αγγίζει και την σημερινή κυβέρνηση έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το πρωθυπουργικό επιτελείο. 
Πάντως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έχει πλήρη εικόνα των τάσεων που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, θεωρεί πως η εικόνα είναι διαχειρίσιμη.    

@ Και την ίδια στιγμή που υπάρχει η παραπάνω κατάσταση ετοιμότητας στο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου επικρατεί (κυριολεκτικά) πανικός για τις δημοσκοπήσεις. Η αιμορραγία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακατάσχετη, η δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα για την Κουμουνδούρου, και η γκρίνια αλλά και οι κινήσεις αμφισβήτησης του Κασσελάκη στο παρασκήνιο κλιμακώνονται. Και δεν είναι μόνο η δημόσια κόντρα με τον Πολάκη, ή τα «καρφιά» - προειδοποιήσεις του Νίκου Παππά αλλά η ανοιχτή αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του president Stefanos που εκφράζει το σύνολο του στελεχιακού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε να έχουμε κανένα… πατιρντί πριν τις Ευρωεκλογές;

@ Πάντως ο Κασσελάκης συνεχίζει ακάθεκτος τις περιοδείες του ανά την επικράτεια αλλά και τα ραντεβού του για τα Ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου εκτός από τον Κύρτσο (τι μεταγραφή και αυτή) και την Κουντουρά (άλλο μεγάλο… πουλέν από την αλήστου μνήμης εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) φαίνεται να έχουμε και εκπλήξεις τύπου… Καπουτζίδη, τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει φορτικά να πει το πολυπόθητο «ναι» και να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. 
Το πάθημα Γεωργούλη, προφανώς δεν έγινε μάθημα για κανέναν εκεί στην Κουμουνδούρου.     

@ Σε αντίθεση πάντως με τον… ελαφρού τύπου περίπτωση Καπουτζίδη ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιθανότητα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να είναι τελικά υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Αριστερά. Στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις και ό ίδιος όπως μαθαίνουμε το σκέπτεται σοβαρά…

@ Και μιας και αναφερθήκαμε στον Σακελλαρίδη, έχει και το (όποιο) σημειολογικό της ενδιαφέρον, η διαφημιστική καταχώρηση της εταιρείας «ETERON» το thing thang του Μάρη, του οποίου επικεφαλής είναι ο Σακελλαρίδης στην «Αυγή της Κυριακής». Όλοι φανταζόμαστε θυμάστε τον σάλο αλλά και τον… ορυμαγδό των καταγγελιών (μέχρι και ο τιτάνας Πολάκης «παρενέβει») για την, υποτίθεται, ακύρωση της συμφωνίας του Μάρη με την Αυγή, μετά την εκλογή Κασσελάκη. 
Τι να άλλαξε άραγε; 

@ Κέρδη 16,3 εκατ. δολάρια στο 4ο τρίμηνο παρουσίασε η Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, τα έσοδα άγγιξαν 95,5 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 20% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Η εταιρεία ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η προσφορά δικαιωμάτων ύψους $500,0 εκατ. και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η συναλλαγή απόκτησης 11 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τελευταίας γενιάς με χρόνους παράδοσης μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2027. 

@ «Η Τράπεζα Πειραιώς, η κατεξοχήν τράπεζα του αγροτικού τομέα, στηρίζει τη μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή, κατά την οποία ο αγροτικός κόσμος καλείται να επαναπροσδιορίσει το μοντέλο παραγωγής και την ποιότητα των προϊόντων του στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης και των σύγχρονων καταναλωτικών απαιτήσεων». Αυτό επισήμανε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica», σε δείπνο που παρέθεσε η Τράπεζα σε περίπου 200 πελάτες της από τη Βόρεια Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεγάλου ανακοίνωσε ότι το 2024 οι νέες χρηματοδοτήσεις της Πειραιώς προς τον αγροτικό τομέα θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ του 2023. Μιλώντας ευρύτερα για τις χρηματοδοτήσεις της Τράπεζας, ο CEO της Πειραιώς επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του 2023 η καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας Πειραιώς έφτασε στο 1,7 δισ. ευρώ, «η υψηλότερη στην ελληνική αγορά», όπως σημείωσε. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει στη χρηματοδότηση 35 επενδυτικών σχεδίων στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, συνδυάζοντας πόρους του Ταμείου ύψους 330 εκατ. και δικά της κεφάλαια ύψους 380 εκατ. ευρώ.

@ Με επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ, η οικογένεια Σεπετά, που εγκαινίασε τη δραστηριότητα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων με το σήμα Βίκος, για να εμπλουτίσει μετέπειτα το χαρτοφυλάκιό της και με άλλα brands, τόσο εμφιαλωμένων νερών όσο και αναψυκτικών, στοχεύει σε περαιτέρω ενίσχυση μεριδίου σε μια αγορά με επενδυτικές ευκαιρίες για υφιστάμενους και νεοεισερχόμενους παίκτες.
Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων θέλει να κατακτήσει την 1η θέση της κατάταξης, από τη 2η θέση που έχει σήμερα, πίσω από την Coca-Cola Τρία Έψιλον. Είναι η μεγαλύτερη αμιγώς οικογενειακή εταιρεία στον κλάδο, με τζίρο στα 120 εκατ. ευρώ το 2023, με αύξηση 14%. Θα επενδύσει σε παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων νέων γραμμών, σε κτιριακές υποδομές, τεχνολογία και βιωσιμότητα -ήτοι «πράσινη» ενέργεια με βλέψεις για ιδιοπαραγωγή. Στόχος είναι να ενδυναμώσει τις υποδομές της για να υποστηρίξει μετέπειτα πλάνο εξωστρέφειας με στοχευμένες εξαγωγές, ενώ μελετά και την είσοδο σε νέα κατηγορία προϊόντων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...