Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Κασσελάκης και τα αστακοκάραβα του έπεσαν στα δίχτυα του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, τα κακά μαντάτα στο Μαξίμου από την Βόρεια Ελλάδα και ποιοί ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου για την επόμενη των Ευρωεκλογών   

Παρασκήνιο

Όλα εδώ πληρώνονται. O Τσίπρας και η τότε καθεστωτική παρέα του (Παππάς, Παπαγγελόπουλος και σια) κατά την αληστου μνήμης εποχής διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ έστηναν νόμους για να εγκλωβίσουν τον Μητσοτάκη και τελικά την… πάτησε ο Κασσελάκης. 
Έτσι νέα ερωτήματα για την υπόθεση με τα αστακοκάραβα του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η ΝΔ αφού οι απαντήσεις της Κουμουνδούρου δεν κρίνονται επαρκείς. 
Συγκεκριμένα την Κυριακή, υπήρξαν δύο ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος απεύθυνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ σαφή ερωτήματα, τόσο για τις εταιρίες του κ. Κασσελάκη όσο και «για τα “παρασυστήματα” που λειτουργούσαν στο μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του κ. Τσίπρα όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί».Παρά τα ερωτήματα απαντήσεις δεν δόθηκαν και το μόνο που κάνει η Κουμουνδούρου είναι να προσπαθεί να εμφανίσει τον Κασσελάκη σαν θύμα για να αποφύγει τις απαντήσεις.
Πέρασαν ήδη πάνω από 48 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει σχετικά με το πόσες είναι αυτές οι εταιρίες του προέδρου του, τι έχει κάνει για αυτές σε σχέση με τα όσα προβλέπει ο νόμος και πόσες από αυτές είναι σε φορολογικούς παραδείσους.
Καλά ξεμπερδέματα στον president Stefanos… 

@ Όλοι γνωρίζουν ότι ο παρακρατικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης από τους «ατάκτους» της Κουμουνδούρου έδρασε με προσωπικές εντολές του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με την απολύτως δική του κάλυψη.
Είχε φτάσει σε σημείο να ακυρώσει και τον ρόλο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος δηλώνει τώρα ότι έπαθε σκοτοδίνη όταν διάβασε τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που επιχείρησαν να εμπλέξουν, τα οποία βέβαια δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν.
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιδιώκει να ξεπλυθεί ο ίδιος για τη μεγάλη σκευωρία, αλλά τίθεται μείζον ζήτημα για τα πρόσωπα που είχαν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και σήμερα εμφανίζονται ως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης.
Σε περίπτωση κατά την οποία εξακολουθήσει να κρατάει στους κόλπους του κόμματος σκευωρούς που είχαν στήσει επικίνδυνο παρακράτος τότε και ο ίδιος θα είναι υπόλογος γιατί συγκαλύπτει τους σκευωρούς.

@ Έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια από τα τέλη του 2008-αρχές 2009, όταν ο Αλέκος Αλαβάνος υπέστη-με στυγνό τρόπο- την «πατροκτονία» από τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να πάρει ο πρώην αρχηγός του Συνασπισμού την... εκδίκησή του. Τούτες τις μέρες, δηλαδή, ο Αλαβάνος προτιμά τα κρύα φαγητά –βλέπετε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Όπως λένε συνομιλητές του άλλοτε πολιτικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος φέρεται να βλέπει με ενδιαφέρον –αν όχι με απόλαυση...- τον τρόπο με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και διάφοροι... πιο τσιπρικοί από τον Τσίπρα, «αδειάζουν» τον πρώην πρωθυπουργό. Σημειωτέον ότι ο σχετικός παραλληλισμός, που έχει ακουστεί αυτές τις μέρες στη δημόσια σφαίρα, εκνευρίζει τα μάλα τον Αλέξη Τσίπρα, που... ακούει «Αλαβάνος» και βγάζει καπνούς...

@ Τα μαντάτα που φτάνουν στου Μαξίμου από την επαρχία και κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα δεν είναι καλά για την Κυβέρνηση. Είναι σαφές πως στον Βορρά καλπάζουν το κόμμα του Βελόπουλου και η Νίκη, και κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο, σε ένα αρνητικό σενάριο για την κυβέρνηση, τα κόμματα δεξιότερα στην ΝΔ να συγκεντρώσουν ένα ποσοστό (αθροιστικά) της τάξης του 20%. 
Ο πρωθυπουργός πάντως στις ιδιωτικές συζητήσεις του είναι αισιόδοξος πως το παιχνίδι  θα γυρίσει.  

@ Ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος «πήραν» το πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την περίφημη πρότασή τους για ματαίωση της νέας διαδικασίας προεδρικής εκλογής. Ο Στέφανος Κασσελάκης, από ένα σημείο και μετά συντάχθηκε μαζί τους και έτσι, το συνεδριακό σώμα εξαφάνισε το «γάντι» που είχε πετάξει ο Αλέξης Τσίπρας, είχε σηκώσει ο Στέφανος Κασσελάκης και μετά είχε... ξανασηκώσει η Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι τρεις τους βρέθηκαν στην ίδια πλευρά, ουδόλως σημαίνει ότι όλα είναι μέλι-γάλα. Τις τελευταίες ημέρες, ήδη από την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε στην ΕΡΤ ότι... εξέλαβε την συνεδριακή απόφαση σαν... κλειστό συμβόλαιο τριετίας ως τις εθνικές εκλογές του 2027, κατέστησε σαφές ότι είναι άλλο πράγμα η εσωκομματική συμμαχία και άλλο η... επιτροπεία. 

@ Πάντως, η σύμπλευση Φάμελλου-Παππά φαίνεται ότι έχει μέλλον και δεν ήταν συγκυριακή. Δεν τελείωσε, μ’ άλλα λόγια, όταν έσβησαν τα φώτα στο στάδιο του Τάε Κβοντό. Τότε ξεκίνησε... Σε απλά ελληνικά, όταν έρθει η ώρα να αμφισβητηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης και στον απόηχο ενός επώδυνου αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές, Φάμελλος και Παππάς θα κινηθούν μαζί θέτοντας ζήτημα ηγεσίας, αλλά και «κατεβαίνοντας» - ένας από τους δύο- για να κερδίσουν το κόμμα από τον Κασσελάκη. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Παππάς είχε την ευκαιρία του πριν 5 μήνες, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά, θα είναι η σειρά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμάσει την τύχη του...

@ Την ίδια ώρα, το σφυροκόπημα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, στο πλαίσιο του μονομέτωπου αγώνα που έχει χαράξει εδώ και αρκετό καιρό. 
Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη εκπονήσει "σχέδιο αντεπίθεσης" με αιχμή την ακρίβεια, την στεγαστική κρίση και την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, με τις μεγάλες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, τις  τεράστιες λίστες αναμονής ασθενών, που περιμένουν για ένα χειρουργείο και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες που πληρώνουν οι Έλληνες.

@ Για μία από τις πιο σημαντικές ημέρες των τελευταίων ετών μίλησε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, ο οποίος με αφορμή την ολοκλήρωση του placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα, σήμανε την έναρξη της σημερινής (11/3) συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Αθηνών.
«Είναι μία σημαντική ημέρα και για την τράπεζα και για το ΧΑ – λόγω του όγκου των μετοχών – αλλά και για την οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά, κανοντας λόγο για μια καινουργια ημέρα που επιτρεπει στην τραπεζα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.  Όπως ανέφερε ο Μεγάλου, υλοποιείται σταδιακά το σχέδιο η Πειραιώς να πρωταγωνιστήσει και να είναι η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. και να πρωταγωνιστησει στο μέλλον και στην Ευρώπη, στηριζοντας, ταυτοχρονα, και την κοινωνία.

@ H Intrakat είναι οριστικός ανάδοχος του μεγάλου έργου αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού €24 εκατ., το οποίο προβλέπει τεχνικές επεμβάσεις και έργα σε εμπορικές οδούς διάφορων περιοχών της πόλης, με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την ανάδειξη της ταυτότητας των εμπορικών περιοχών, με κοινά αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά.
ο έργο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη του εμπορικού χαρακτήρα των περιοχών παρέμβασης, με την ανάδειξη ενός Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, στοχεύοντας στη λειτουργική και αισθητική ενοποίηση των κατά τόπους εμπορικών κέντρων των δημοτικών κοινοτήτων και την ποιοτική βελτίωση της επισκεψιμότητας.
Επιπλέον, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την  εγκατάσταση νέου οδοφωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, καθώς και τη χρήση νέων τεχνολογιών, ευρύτερα, που θα προσφέρουν χαρακτήρα «έξυπνης» πόλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...