Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Persona non grata για την Ελλάδα ο Eγκληματίας Πολέμου Πούτιν, να ξηλωθούν τώρα τα εγχώρια φιλοΡωσικά δίκτυα και πως έχουν αποφασίσει να κινηθούν οι αντίπαλοι του Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  

Παρασκήνιο

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση των Ρώσων στην Οδησσό σε βάρος και του Έλληνα πρωθυπουργού, προφανώς και δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη από την Ελληνική διπλωματία. Είναι ξεκάθαρο πως η σθεναρή και αποφασιστική στάση που επιδεικνύει η Ελλάδα και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Ναζιστή – Εγκληματία Πολέμου Πούτιν, έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον Φύρερ της Μόσχας.
Για αυτό και μόνο ως τυχαίο γεγονός δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η επιλογή της Μόσχας να επιτεθεί με ρουκέτες στην Οδησσό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η είδηση της Ρωσικής δολοφονικής επίθεσης σε βάρος ενός σημαντικού Ευρωπαίου ηγέτη όπως είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποτέλεσε πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, ενώ οι δηλώσεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από πληθώρα εκπροσώπων του Δυτικού κόσμου ήταν πρωτοφανείς στα χρονικά…

@ Εκτός όως από τις όποιες διπλωματικές κινήσεις στις οποίες οφείλει να προβεί η χώρα μας, θα πρέπει άμεσα και αρμόδιες αρχές Εθνικές Ασφαλείας να προχωρήσουν στο ξήλωμα των γνωστών τοις πάσι  φιλοΡωσικών δικτύων στο χώρο του επιχειρείν, στην Εκκλησία αλλά και στα Μέσα Ενημέρωσης. Μέχρι και οι πέτρες σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ποιοι είναι εκείνοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι ή τα πρόσωπα που αποτελούν την βιτρίνα του Πουτινικού καθεστώτος στην Ελλάδα, που κατοικοεδρεύουν οι Μητροπολίτες που ξεκάθαρα λειτουργούν υπό την σκέπη της Ρωσίας αλλά και ποια είναι εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από Ρωσικά ρούβλια. 
Οι αρμόδιες αρχές Ασφαλείας, γνωρίζουμε πως γνωρίζουν πολλά. Και προφανώς ήγγικεν η ώρα να προχωρήσουν στα «περαιτέρω»…     

@   Η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας επικροτεί την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24, το 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μέσω των μη κρατικών πανεπιστημίων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 58,6% λέει ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να  συγκρατήσει την έξοδο χιλιάδων νέων για σπουδές στο εξωτερικό. 
Αυτό πάντως που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει είναι πως παρότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων, οι άμεσα «ενδιαφερόμενοι» η νέα γενιά δηλαδή είναι καθαρά εναντίον σε ποσοστό που αγγίζει το 55%. 

@ Είναι ξεκάθαρο πως οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου θα είναι καταιγιστικές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι αντίπαλοι του Κασσελάκη.
Όπως πληροφορούμαστε εγκύρως αυτοί που βρίσκονται απέναντί του έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους:
Πρώτον: Δεν πρόκειται κανείς να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές.
Δεύτερον: Προεξοφλούν και επενδύουν στην εκλογική συντριβή Κασσελάκη.
Η γραμμή που αναμένεται να δώσουν σε όσες επιρροές διαθέτουν είναι ψήφος στο ΚΚΕ.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά των Χαρίτση, Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου.
Την επομένη των ευρωεκλογών θα εκδηλωθούν μαζικές παραιτήσεις στελεχών.
Με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος θα εκδηλωθεί δεύτερος γύρος εχθροπραξιών.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών.Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν καμία τύχη να επανεκλεγούν.

@  Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός συντάκτης για να καταλάβει ότι η μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απλώς... αναβλήθηκε για μετά τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μετά τις 9 Ιουνίου θα ζήσουμε το «σίκουελ» του έργου «Γεροβασίλη εναντίον Κασσελάκη». Αντιθέτως, η Αρτινή πολιτικός, που είχε αναλάβει έναντι του Αλέξη Τσίπρα την πολιτική δέσμευση να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ –ή, τελοσπάντων, να βγει μπροστά και να σηκώσει το γάντι- δε σκοπεύει να το ξανακάνει. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα του Συνεδρίου, που ήταν... τρομακτική για τους «τσιπρικούς» και εν γένει τους «αντικασσελακικούς», αλλά και με το ότι αρκετοί που βρίσκονται στο αντίπαλο στρατόπεδο απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη, έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν αν θα έχει νόημα να διεκδικήσει κανείς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το μέγα στραπάτσο που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια στις ευρωεκλογές... 

@ Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι αναγνώστες της είναι φύσει παρατηρητικοί και ως εκ τούτου, θα ενημερώσει για κάτι εκ των προτέρων: αν τις επόμενες ημέρες-εβδομάδες σας γεννηθεί η απορία «πού χάθηκε ο Τεμπονέρας», η απάντηση υπάρχει από τώρα: ο εργατολόγος, που έχει καταφέρει να καταστήσει εαυτόν –τη ευγενή φροντίδι και του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη- ως «αντίπαλον δέος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει να μην διευκολύνει καθόλου τον αρχηγό του κόμματος. Με άλλα λόγια, θέλει να μείνει εκτός κάδρου θεωρώντας ότι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως φθοροποιός για όποιον αποτελεί κομμάτι του παζλ. 

@ Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι εγκρίνει την εξαγορά από τη ΔΕΗ της Dixons South – East Europe, η οποία δραστηριοποιείται -μέσω της αλυσίδας καταστημάτων «Κωτσόβολος»- στο εμπόριο ηλεκτρικών ειδών, καθώς έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα. Η Επιτροπή  έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα. Επίσης η Ε.Α. έκρινε ότι δεν δημιουργούνται αντιανταγωνιστικές συσπειρωτικές επιπτώσεις μέσω εφαρμογής, από τη νέα οντότητα, πρακτικών ομαδικών/συνδεδεμένων πωλήσεων στις ετερογενείς δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής χαμηλής τάσης και της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.

@ Η Άκτωρ ξεκίνησε την κατασκευή των μεγαλύτερων σιδηροδρομικών σηράγγων της Ρουμανίας, στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου, προϋπολογισμού άνω του μισού δισ. ευρώ,  που θα συμβάλλει όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιακών υποδομών της χώρας, αλλά και στην ενίσχυση ενός κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη, σιδηροδρομικού διαδρόμου.
Το τεχνικό αντικείμενο του έργου, προϋπολογισμού €573 εκατ., περιλαμβάνει τη διάνοιξη των βουνών μεταξύ των περιοχών Apața και Racoș για την κατασκευή των μεγαλύτερων σιδηροδρομικών σηράγγων της Ρουμανίας, συνολικού μήκους 12 χλμ. Το τμήμα Brasov – Sighisoara αποτελεί τμήμα του στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομικού άξονα Ρήνου – Δουνάβεως και έχει ιδιαίτερη αξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συγχρηματοδοτεί το έργο. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού  και αναβάθμισης της γραμμής, οι συρμοί θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες έως 160 χλμ/ώρα.

@ Στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής για το 2024 στο ελληνικό χρηματιστήριο νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίνει η ΑΧΙΑ την οποία περιλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. 
Συγκεκριμένα, αυξάνει την τιμή στόχο στα 24,8ευρώ/μτχ καθώς πλέον συμπεριλαμβάνει στην αποτίμηση της και την παραχώρηση της Αττικής Οδού. Η μετοχή είναι πάνω 9,7% από την αρχή του έτους, σε παρόμοια επίπεδα με τον Γενικό Δείκτη. Η χρηματιστηριακή σημειώνει την αύξηση της  μόχλευσης του Ομίλου, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων για Αττική Οδό και Εγνατία Οδό εντός του 2024, αλλά θεωρεί πως τα τρέχοντα επίπεδα δεν αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των assets της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τις αυξανόμενες και χαμηλού ρίσκου χρηματοροές και τις διαφοροποιημένες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...