Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Το τέρας της Ακρίβειας τρομάζει το Μαξίμου, πως θα αντιδράσει ο Κασσελάκης στην επίθεση Πολάκη σε Βαρδινογιάννη – Λάτση, και τι σχεδιάζουν επτά Ρωσόφιλοι Μητροπολίτες 

Παρασκήνιο

Τα τρία ανοιχτά μέτωπα (αγρότες, φοιτητές, ομόφυλα ζευγάρια) προβληματίζουν αλλά δεν φοβίζουν το Μαξίμου, αφού η πεποίθηση είναι πως τα ζητήματα αυτά είναι «διαχειρίσιμα».   Αντιθέτως η ανησυχία, πρωτίστως, για το θέμα της Ακρίβειας και δευτερευόντως για την υπόθεση της Στέγης είναι μεγάλη, αφού και στα δύο αυτά μέτωπα οι μέχρι στιγμής κυβερνητικές παρεμβάσεις δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
Η δυσφορία των πολιτών ειδικά στον τομέα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, και παρότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως εισαγόμενο, η κοινή γνώμη καταλογίζει και στην Κυβέρνηση ευθύνες. Γι αυτό και σε ένα ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας, που πιθανώς θα προέκυπτε μετά την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, η μπάλα είναι πιθανώς να πάρει και υπουργούς – υφυπουργούς που έχουν στον τομέα ευθύνης τους την αντιμετώπιση της εγχώριας κερδοσκοπίας…

@ Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, ο αριθμός των διαφωνούντων γαλάζιων βουλευτών δείχνει να περιορίζεται όσο πλησιάζει η μέρα για την υπερψήφιση του νέου νόμου. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν, κυρίως για την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην καταψήφιση του νόμου (είτε στην  επιλογή της αποχής) από υπουργούς – υφυπουργούς , πλην του Βορίδη. Και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα μέλη της κυβέρνησης που θα ταχθούν κατά του νόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί «θεσμική υποχρέωση» τους να υπερψηφίσουν ένα νόμο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού. Πάντως δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο μέσα στο Σαββατοκύριακο,  το… καλλιτεχνικό «άδειασμα» Βορίδη από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του νόμου…  

@  Το πολιτικό παιχνίδι που παίζουν κάποιοι Μητροπολίτες, με αφορμή και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ξεκάθαρο.
Η λεγόμενη «κλίκα των επτά», οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Πατριαρχείο της Μόσχας έχουν αναλάβει εργολαβικά να ενισχύσουν την ακροδεξιά στην Ελλάδα με προφανή στόχο να πλήξουν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη
Εξάλλου αυτή είναι και στρατηγική του Πούτιν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η «κλίκα των επτά» έχει διαμορφώσει ισχυρούς δεσμούς με Ρώσους ολιγάρχες, αλλά και Έλληνες εφοπλιστές που συνδέονται με το σύστημα Πούτιν.
Αυτοί είναι και οι μεγάλοι χορηγοί των ακραίων Ταλιμπάν που δεν αντέχουν εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και αισθάνονται αλλεργία τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με τη δημοκρατία.
Έχουν όμως γνώση οι φύλακες… 

@ Η χθεσινή απόφαση της Συνόδου των Πρυτανικών Αρχών της χώρας, που δίνει το «πράσινο» φως για την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ διεξαγωγή της Εξεταστικής σε όποιες Πανεπιστημιακές Σχολές τελούν υπό κατάληψη, πιστώνεται ξεκάθαρα στον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο οποίος επιλέγοντας τους ήπιους τόνους απέναντι στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, αφόπλισε του επαγγελματίες μπαχαλάκηδες των Πανεπιστημίων και έδωσε τέρμα στην αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της απώλειας ενός ολόκληρου εξαμήνου.

@ Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διαχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ της επίθεσης που εξαπέλυσε ονομαστικά ο… αψύς Πολάκης εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά και Λάτση. O Κρητικός πολιτικός μέντορας του Κασσελάκη, μιλώντας σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό… στόλισε κανονικά τους δύο Έλληνες επιχειρηματίες λέγοντας πως «από μόνοι τους έχουν ανεβάσει τα περιθώρια των κερδών τους στα καύσιμα από τα επτά δολάρια το βαρέλι στα τριάντα έξι».
Για να δούμε μετά από αυτό, και την αντίδραση του president Stefanos, ο οποίος ως γνωστόν είναι και ο επίσημος «αγαπημένος» του τηλεοπτικού σταθμού Star - που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ως γνωστόν.

@ Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την μάζωξη στην οικία του Κασσελάκη τις Σπέτσες ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς η αντιπρόεδρος της Βουλής υποβλήθηκε σε μία προγραμματισμένη επέμβαση –περαστικά της, παρεμπιπτόντως! Ωστόσο, επειδή ακριβώς δεν πρόκειται για κάτι έκτακτο, αλλά για ένα χειρουργείο που προγραμματίστηκε, είναι σαφές ότι παράλληλα με την υπαρκτή εκκρεμότητα στην υγεία της, η ίδια συνυπολόγισε και την απροθυμία της να μεταβεί στις Σπέτσες. 
Και δεν συνυπολόγισε μόνο τη δική της απροθυμία, αλλά και εκείνη του Αλέξη Τσίπρα. Βλέπετε, ο πρώην πρωθυπουργός, που είναι στα... κεραμίδια και με τις Σπέτσες και με ό,τι θυμίζει Κασσελάκη, δεν υπήρχε περίπτωση να μετέβαινε στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Και επειδή η Όλγα ποτέ δεν πάει κόντρα στον «πρόεδρο», είπε να συνδυάσει το ιατρικά αναγκαίο με το πολιτικά επιθυμητό. Και μάλιστα, χωρίς να δυσαρεστήσει κανέναν πρόεδρο –ούτε τον νυν, ούτε τον τέως...

@ Από τις δεδομένες και απολύτως «κλειδωµένες» υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για την Ευρωβουλή είναι και αυτή του Φίλιππου Σαχινίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Λαρισαίος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει το πράσινο φως από την Χαριλάου Τρικούπη και έχει ξεκινήσει τις επαφές με στελέχη του κομμματικού μηχανισμού για την στήριξη της υποψηφιότητάς του.
Μάλιστα, οι πιθανότητες να αναδειχθεί σε μια από τις τρεις ή τέσσερις πρώτες θέσεις δείχνουν ισχυρές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ.  

@ Με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη συναντήθηκε την περασμένη βδομάδα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.  Όπως εκτιμάτε το ραντεβού κλείστηκε με ενδιάμεσο τον Λαλιώτη, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ.        

@  Οι ευκαιρίες ανάπτυξης της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με επίκεντρο τις εξαγορές στη Ρουμανία (ολοκληρώθηκε), τη Βουλγαρία (εξετάζεται) και τους ενεργειακούς διαδρόμους που αναπτύσσονται με την αναβάθμιση των διασυνδέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής καταλαμβάνουν κεντρική θέση στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης σε πληθώρα αναλυτών στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο "εκτός από τον κρίσιμο ρόλο στην Ελλάδα και την ισχυρή παρουσία στη Ρουμανία, ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και ανάπτυξη στην Βουλγαρία ή/και την ευρύτερη περιοχή, όπου ο Όμιλος αποσκοπεί να έχει 1,1GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2030".

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ κατέχει την πρώτη θέση της αγοράς στην παραγωγή,  διανομή και προμήθεια ρεύματος στην Ελλάδα, ενώ στη Ρουμανία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής με 3 εκατ. πελάτες, κατέχει τη δεύτερη θέση στα δίκτυα διανομής και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ρεύματος από ΑΠΕ με μονάδες ισχύος 597 μεγαβάτ.
 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...