Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αλέξη ζει άραγε, ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένας παμπάλαιος μύθος επανήλθε στην ελληνική επικαιρότητα, ξυπνώντας μνήμες και προκαλώντας τους Έλληνες, για μια ακόμη φορά, ώστε να αναμιμνήσκονται ημερών αρχαίων. 

Από την ημέρα κατά την οποία το θέμα αυτό, κατέκλυσε την δημόσια αγορά, η πλειοψηφία των Ελλήνων, ανέκτησε το χαμένο ηθικό της και γυρνώντας στις παραλίες και στις θάλασσες αναφωνεί την φράση, όπως την περιέγραψε ο ποιητής Ανδρέας Καρκαβίτσας: ‘’Ναύτη, καλέ ναύτη, ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; ‘’

‘’Τώρα κυρά μου ήρθε η απάντηση. Τώρα ο βασιλιάς Αλέξανδρος! Ούτε το χώμα του δεν βρίσκεται στην γη’’. Ενδεχομένως να αιφνιδιάζει τους αναγνώστες, ο… σουρεαλιστικός αυτός πρόλογος, όμως, παρασυρθήκαμε από τους παραλογισμούς, οι οποίοι επωάζονται στην πλατεία Κουμουνδούρου. 

Τις τελευταίες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, οι οποίοι πάσχουν από το έωλο σύνδρομο επανάκαμψης του θεσμού της βασιλείας, σήκωσαν κουρνιαχτό, γιατί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε στην Σκωτία, για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι. 

Το τι πομφόλυγες, εγράφησαν στα φίλια Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά από έναν εχέφρονα πολίτη, ο οποίος ξέρει πολύ καλά, ότι στην πατρίδα μας, «νεκρανάσταση» του θεσμού της Βασιλείας, δεν πρόκειται να γίνει, γιατί έτσι αποφάσισε από το 1974 ο ελληνικός λαός και σήμερα βασιλόφρονες στην χώρα μας, πρέπει να τους αναζητήσεις με το κιάλι. 

Άρα προς τι αυτή η ‘’έκρηξη’’ του Αλέξη και των ακολούθων του, για την συνάντηση στην Σκωτία, για την οποία η εφημερίδα της πάλαι ποτέ ‘’σοβαρής αριστεράς’’ έγραψε με το… γνωστό ‘’υπέροχον’’ χιούμορ του Θανάση (μη ρωτάτε ποιος Θανάσης, ένας είναι αυτός) έγραψε ότι ο Μητσοτάκης είναι ‘’αυλάρχης του Γκλύξμπουργκ’’! 

Η ευτέλεια, ο λαϊκισμός, ο ανορθολογισμός, η ανοησία και η αναξιοπιστία, έχουν περισσεύσει στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν πράγματι, ο Αλέξης έχει αμφιβολίες για τον βασιλιά Αλέξανδρο, ας ρωτήσει την ‘’γοργόνα’’ του, η οποία όταν ο Κάρολος, (που ενδεχομένως να βασιλεύσει στην Μεγάλη Βρετανία), ήρθε στην Αθήνα επί ‘’βασιλείας’’ Τσίπρα, εκείνη έκανε… χαρούλες μαζί του.

Η πατρίδα μας και δεκάδες άλλες χώρες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ας ρωτήσουν, οι ιδιοφυείς του ΣΥΡΙΖΑ, πως επί τέλους, κόβεται ο «Γόρδιος δεσμός» της μιζέριας. Δυστυχώς, όμως, δεν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος… Μήπως, άραγε, πνίγηκε στις Πρέσπες;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...