Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Από την Αρχαία Ολυμπία έως την… Νέα Υόρκη

Η παρουσίαση του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας αποδεικνύει την έμπρακτη αφοσίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και προσωπικώς του ίδιου του Πρωθυπουργού στην προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Μίας προσπάθειας που εναρμονίζεται με χρόνια αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών (βλέπε Έργα προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης) καθώς και με τα κελεύσματα των καιρών (βλέπε ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων πληθώρας μουσείων της χώρας). Οι συγκεκριμένες ενέργειες αναδεικνύουν την αντίθεση της Κυβέρνησης σε οποιουδήποτε είδους στασιμότητα και εφησυχασμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το παρόν έργο έρχεται ως αποτέλεσμα καινοτόμων πολιτικών και του οράματος που απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Η συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό “Microsoft” αναδεικνύει τις σύγχρονες διαστάσεις που μπορεί να λάβει ο σπουδαίος αρχαίος πολιτισμός μας.

Μέσω της ιστοσελίδας https://olympiacommongrounds.gr/ κάθε πολίτης, από οποιοδήποτε σημείο της γης, μεταφέρεται στην ψηφιακή αναπαράσταση του ιστορικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, γνωρίζοντας έτσι τόσο τα επιμέρους αρχαία μνημεία όσο και λεπτομέρειες για τα αγωνίσματα της εποχής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. 

Το εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον προσφέρει στον χρήστη εκτός από οπτικοακουστικό υλικό και παρουσίαση κειμένων σε περισσότερες από δέκα ξένες γλώσσες.

Γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη καινοτόμα πρωτοβουλία και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα, δίδοντας έτσι το έναυσμα για αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις. Η ψήφος εμπιστοσύνης της “Microsoft” στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project είναι ταυτόχρονα ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, οι δράσεις της οποίας χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και συνεχή προσπάθεια ανάδειξης και καθιέρωσης του brand της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

* Ο Δημήτρης Γερασιμίδης είναι δικηγόρος, MSc και τομεάρχης Πολιτισμού ΟΝΝΕΔ
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Φόρτωση άρθρων...