Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Από το Χάρβαρντ στην Κουμουνδούρου, ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος

Στην γενική απορία «πως γίνεται ένας διαπρεπής καθηγητής ιατρικής στο Χάρβαρντ, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο (το καλύτερο στον κόσμο) με πανεπιστημιακή αστυνομία σε λειτουργία να δηλώνει δημοσίως, χωρίς ίχνος ντροπής, κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας» η απάντηση είναι μια και απλή: είναι (ή δηλώνει) ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτή η δήλωση, περιβεβλημένη με την αριστερή αξιοπιστία του πρώτου τη τάξη υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Κουμουνδούρου είναι που αποτυπώνει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την πολιτική αγυρτεία των Τσιπραίων, την απύθμενη υποκρισία τους και την μεγαλειώδη πολιτική αλητεία που τους χαρακτηρίζει!

Για τον κ. Ηλιόπουλο, καθόλα άξιο καθηγητή ιατρικής, η διαμόρφωση στην πατρίδα του των όρων που θα επιτρέψουν σε ένα «ελληνικό Χάρβαρντ» να προκύψει στην ιστορική εξέλιξη και σε μια πανεπιστημιακή αστυνομία να βάζει τάξη σε ένα campus (με όλα τα στοιχεία που την κατηγοριοποιούν ως «αστυνομία»), είναι μια προοπτική που δεν πρέπει να επιτραπεί ποτέ να υπάρξει.

Οι νέες γενιές των Ελλήνων, οι άριστοι εξ αυτών, δεν πρέπει ποτέ να είναι σε θέση να έχουν κορυφαίες σπουδές ιδιωτικού χαρακτήρα στην πατρίδα τους, οι οικογένειες τους (όσες μπορούν) να ανταποκριθούν στο κόστος χρειάζεται να το κάνουν εκτός συνόρων, εκεί που όλα είναι καθαγιασμένα και κανένας δεν διανοείται να αποκρούει μια συνταγματική αναθεώρηση (αυτή του άρθρου 16 του Συντάγματος) που θα επιτρέψει «ιδιωτικά ΑΕΙ» και στην Ελλάδα!

Το καταπληκτικότερο; Στην πατρίδα του κ. Ηλιόπουλου (προφανώς παραμένει ελληνικής υπηκοότητας για να μπορεί να είναι υποψήφιος) απαγορεύεται από τους συντρόφους του κ. Ηλιόπουλου να ιδρυθούν ακόμη και ΑΕΙ μη κρατικά μη κερδοσκοπικά, σαν κι αυτά που υπάρχουν χιλιάδες στον πλανήτη και διακρίνονται για την κορυφαία γνώση που παρέχουν στους σπουδαστές τους.

Ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος, καθηγητής (και σπουδαστής προηγουμένως;) στο κορυφαίο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του πλανήτη αρνείται στους συμπατριώτες του να σπουδάσουν σε ένα μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο, στην ουσία αρνείται αυτό που είναι η κυρίαρχη μορφή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις δυτικές κοινωνίες όλες, για να ικανοποιήσει, είτε μια δική του ψυχοπαθολογία, είτε τις κομματικές παλαβομάρες, τις παράνοιες των Φίληδων, των Λιάκων και των Γαβρόγλου αυτής της χώρας.

Ο κ. Ηλιόπουλος, καθηγητής, επαναλαμβάνω στο Χάρβαρντ και εκ των «αρίστων» (σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, που κοσμούν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ντρέπεται για τη στάση του, δεν αισχύνεται για όσα υποστηρίζει δημοσίως! Κυρίως, αποδεικνύει και ο ίδιος με το προσωπικό του παράδειγμα την υστερόβουλη υποκρισία των πανταχού Συριζαίων να εκμεταλλεύονται για τα παιδιά τους τις σπουδές σε ιδιωτικά διδακτήρια και ΑΕΙ και να πνίγουν τα υπόλοιπα στον βούρκο της αγκυρωμένης στα ελληνικά κρατικά ΑΕΙ αριστερίλας για να μπορούν να αλιεύουν από τις στρατιές των μελλοντικών άνεργων ψηφοφόρους και στελέχη για την μαυρίλα της ψυχής τους.

Απέναντι σε τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές παγώνει ο χρόνος, οι άνθρωποι αδυνατούν να αντιδράσουν, είναι τόσο ακραία η υποκρισία που σε αναγκάζει να σιωπήσεις, επειδή δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψεις.

Ότι ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος σαν τον κ. πολυθρύλητο κ. Ηλιόπουλο στήνεται σε ένα πάνελ για να υποστηρίξει την ακραία παράνοια και να ακυρώσει τη ζωή του όλη ξεπερνάει τα στενά όρια της κομματικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο.

Αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική της απύθμενης υποκρισίας των επαγγελματιών άεργων της ελληνικής αριστεράς, περιγράφει άριστα την αποκοπή της από την πραγματικότητα και την ένταξη της στο περιθώριο της ιστορίας, περιγράφει άριστα την κατάντια ενός πολιτικού χώρου που δοξάστηκε από την αριστεία των μεγάλων ηγετών του, εξηγεί γιατί αυτό το «πράμα», δίκην πολιτικού κόμματος, που κατοικοεδρεύει στην Κουμουνδούρου είναι ό,τι αντιδραστικότερο υπάρχει σε αυτή τη χώρα, μπροστά του ορρωδούν ακόμη και οι σταλινικοί του Περισσού!

Προφανώς ο κ. Ηλιόπουλος, με την δημόσια στάση του, υιοθετεί και την θέση - έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αυτός ένας καθηγητής στο Χάρβαρντ νομιμοποιεί με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μιας παρέας ψεκασμένων χαβαλέδων τις χειρότερες εκδοχές της δήθεν αριστερής σκέψης και μια πολιτική πρόταση που καταδικάζει τους νέους στην ήσσονα προσπάθεια και στην μετάθεση της ευθύνης.

Άξιος «ο μισθός του» (πολιτικός εννοείται), το κρίμα είναι πως ακόμη και ένας καθηγητής στο Χάρβαρντ μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης υπέρ του σκοταδισμού και της καθυστέρησης!

Αλήθεια, εκεί στο Χάρβαρντ τα ίδια λέει στις συγκεντρώσεις των καθηγητών ή στους φοιτητές του;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ηθικό της εταιρείας και τα μάτια σας

Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό. Σίγουρα δε, συνοδεύεται από αλλαγές και διαδικασίες αντιμετώπισης της που προκαλούν αβεβαιότητα. Συνεπώς, πέρα από τα οικονομικά προβλ...

Τα ηχηρά μηνύματα Στουρνάρα στο εκλογικό σώμα

Χθες, η Τράπεζα Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει ηχηρά μηνύματα, δύο μήνες πριν τη δ...

Φόρτωση άρθρων...