Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

«Απόφαση Αλλαγής» από τους πολίτες ζητά στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ

«Απόφαση Αλλαγής». Με αυτές τις δύο λέξεις , οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στην «Αλλαγή» του Ανδρέα Παπανδρέου που οδήγησε στον εκλογικό θρίαμβο του Οκτωβρίου του 1981, ως κεντρικό σύνθημα οδεύει προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που χθες έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτο σποτ της ψηφιακής του καμπάνιας, με σαφή στόχευση στους νέους, τους οποίους και παρακινεί να κάνουν τον θυμό τους … απόφαση αλλαγής.

Το κεντρικό ερώτημα που καλεί, ωστόσο, τους πολίτες να απαντήσουν με την ψήφο τους στην κάλπη της 21ης Μαΐου, είναι σε ποια Ελλάδα θέλουμε και τελικά σε ποια Ελλάδα μας αξίζει να ζούμε, με τον ίδιο και το κόμμα του να προβάλουν ως οι θεματοφύλακες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δίκαιης ανάπτυξης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, της ορθής λειτουργίας των Θεσμών και τελικά της ορθής λειτουργίας της Δημοκρατίας στην χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στη χθεσινή του δήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι στις κάλπες ψηφίζουμε για μία ‘νέα ελπίδα’, με τον ίδιο και το κόμμα του να θέτουν ως βασικό δίλημμα των εκλογών, αν οι πολίτες θέλουν ένα ‘κράτος – λάφυρο’ ή ένα ‘κράτος – εγγυητή’ του δημοσίου συμφέροντος.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν, οδεύοντας προς τις κάλπες, να θέτουν τις τρεις βασικές προϋποθέσεις τους προκειμένου την επομένη των εκλογών να μπουν στη συζήτηση για τυχόν σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Για του λόγου το αληθές, μιλούν για τον  σχηματισμό κυβέρνησης αποκλειστικά μετά από την πρώτη Κυριακή, για ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και για προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που θα συμμετέχουν στο όποιο κυβερνητικό σχήμα.

Μέχρι τότε όμως, κρίσιμο θεωρείται για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, να δώσει ενωμένο τον αγώνα των εκλογών. Και αυτόν τον τόνο επιχείρησε να δώσει χθες, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε μία τρίτη κατά σειρά δημόσια παρέμβασή του, με την οποία όμως θέλησε να βάλει τέλος στην όλη συζήτηση που ξεκίνησε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα όταν διαφώνησε ανοιχτά και δημοσίως με τον πρόεδρο του κόμματός του, ζητώντας να προτείνει συγκεκριμένα πρόσωπα για τη θέση του πρωθυπουργού αφού απορρίπτει εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.  

Και ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περαιτέρω συνέχεια στο όλο ζήτημα, εφόσον δεν προκληθούν πολιτικά από τον πρώην υπουργό, ξεκαθαρίζουν με νόημα στο παρασκήνιο ότι το θέμα δεν θεωρείται λήξαν. 

Στην πραγματικότητα, κρατούν πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην υπουργού, θυμίζοντας μάλιστα και τις κορυφαίες διαφωνίες του επί της κομματικής γραμμής τους πολλούς τελευταίους μήνες (σ.σ. από την υπόθεση των υποκλοπών ακόμα το καλοκαίρι, που δήλωνε κόντρα σε όσα είχε πει ο πρόεδρος ότι δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές, ως εκείνη της διατήρησης της έδρας -όπως πρότεινε- της ευρωβουλευτού από την Εύα Καϊλή όταν ‘έσκασε’ το Qatargate, ή ακόμα και την … «αποθέωση» του Κώστα Αχ. Καραμανλή όταν παραιτήθηκε λίγο μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη), αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον στήριξε τόσο το κόμμα όσο και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν βρέθηκε ‘κρεμασμένος στα μανταλάκια’ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε χαρακτηριστικά, στην υπόθεση της Novartis. 

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ανεχθούν περαιτέρω την πάγια επί μήνες τακτική του να είναι ‘μια στο καρφί και μία στο πέταλο’, όπως γλαφυρά περιγράφουν τη στάση του...
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...