Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Αριστεροί, μόνοι, ψάχνουν (και δεν βρίσκουν...) το αντίπαλο δέος απέναντι στον Μητσοτάκη

Περισσότερο σόου και παρατράγουδο αποτέλεσε η χθεσινή ομιλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Διονυσίου Τεμπονέρα, της ηττημένης από τον Κασσελάκη, βουλεύτριας της Νέας Αριστεράς, Ευτυχίας Αχτσιόγλου, αλλά και του φιλόδοξου "δελφίνου" του ΠΑΣΟΚ, Εμμανουήλ Χριστοδουλάκη.

Μαζεύτηκαν εκεί στην εκδήλωση διάφοροι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι συντεχνιών (π.χ. δικηγόροι, επαγγελματοβιοτέχνες), πρώην βολεμένοι επί ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί πολιτικοί "μετανάστες" της Νέας Αριστεράς. Έστησαν όλο το σόου για να κάνουν... κλήρωση σχετικά με το ποιος μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη, αλλά... μπουκάρισε στη μεγάλη αίθουσα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και τους... αιφνιδίασε, αν και έφαγε αρκετή γιούχα! Μάλιστα, όταν τον προέτρεψαν να ανέβει στην εξέδρα και να μιλήσει, αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχει... στείλει ως εκπρόσωπο τον Τεμπονέρα! Ο οποίος Τεμπονέρας τις προηγούμενες ημέρες "ξυνόταν στην γκλίτσα του τσοπάνη", με δηλώσεις και υπονοούμενα κατά του Στέφανου!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Από την άλλη πλευρά, η Ευτυχία Αχτσιόγλου βλέπει ότι η Νέα Αριστερά πάει να πατώσει, αλλά προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά, στήνοντας γέφυρες με τον φιλόδοξο και κατά πολλούς πιθανό μελλοντικό αρχηγό Εμμανουήλ Χριστοδουλάκη, όταν φύγει ο Ανδρουλάκης, αλλά και υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει νωρίτερα ο Κασσελάκης! Βέβαια, ο Ανδρουλάκης έχει βάλει στο στόχαστρο τον Χριστοδουλάκη, καθώς δεν τον ενημέρωσε για την εκδήλωση, οπότε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει πολλά ράμματα για τη... γούνα του!

Και μην ξεχνάμε ότι οι κρητικές... βεντέτες, αν αρχίσουν, αργούν να σταματήσουν, ώστε στη συνέχεια να οδηγήσουν σε... Σασμό! Ο Τεμπονέρας έχει δει το έργο της απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια ευκαιρία για να αναλάβει στη θέση του Κασσελάκη, εφόσον ο τελευταίος την κάνει με... βήμα ταχύ. Προφανώς ο... μικρός θεωρεί ότι ο Κασσελάκης θα πατώσει στις Ευρωεκλογές και θα εγερθεί θέμα ηγεσίας, οπότε μπορεί να πάρει τον... Τάιλερ και τη σκυλίτσα Φάρλι και να επιστρέψουν για πάντα στις ΗΠΑ!

Αν ο Κασσελάκης φύγει κακήν κακώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό της Νέας Αριστεράς, αλλά, κάτι τέτοιο θα γίνει με αρχηγό τον Τεμπονέρα, τον οποίο όμως, όσοι είναι με τον Κασσελάκη, θα τον εγκαταλείψουν! Επιπλέον, αν γίνει "κονέ" Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου, μπορεί να προχωρήσει και μια ευρύτερη σύμπραξη "προοδευτικών δυνάμεων"  υπό τον Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα περιμένει να φύγει ο Ανδρουλάκης, προφανώς μετά από κάποια εκλογική αποτυχία! Μύλος, ίντριγκα και άφθονο γέλιο!

Τα προαναφερόμενα ανάγονται στην κλίμακα της... πλάκας, όταν "ρεζουμέ" της ιστορίας είναι η εύρεση αντιπάλου απέναντι στον Μητσοτάκη!

Χθες, οι τρεις ομιλητές αφού έδωσαν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον, άρχισαν τις γνωστές θεωρητικές... μπούρδες για την ανασύσταση του προοδευτικού χώρου και των προοδευτικών πολιτικών, "απέναντι στη λαίλαπα του Μητσοτάκη και της Δεξιάς", ενώπιον του... περαστικού Στέφανου. Ο αρχηγός που αντικατέστησε τον Τσίπρα, πήγε στην εκδήλωση ως... τουρίστας. Όπως ακριβώς ήρθε το περυσινό καλοκαίρι και με μοναδικά "όπλα" την... ομπρέλα, τις... σαγιονάρες και το... μαγιό του, κέρδισε την προεδρία στο δεύτερο κόμμα της χώρας!

Όλα τα παραπάνω τα βλέπει και τα παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, ο οποίος περιμένει με... αγωνία το αντίπαλο δέος που θέλουν να αναδείξουν οι Τεμπονέρας-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκης. Ο Κασσελάκης εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο αυτός αποτελεί το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη και ο Κυριάκος νιώθει βαθιά μέσα του, ότι όλοι οι προαναφερόμενοι έχουν βαλθεί να τον... καμαρώνουν πρωθυπουργό και αρχηγό κόμματος για πάρα πολλά χρόνια ακόμη! Η "επιχείρηση" εύρεσης αντίπαλου δέους απέναντι στον Μητσοτάκη είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ειδικά αν το σχετικό εγχείρημα είναι αριστερής προελεύσεως...

Συμπερασματικά, ο Μητσοτάκης βλέπει όλα αυτά τα πολιτικά "παρατράγουδα" που έχει απέναντι του και γελάει! Από την άλλη, είναι και να... κλαίει γιατί με τόσους "χρυσούς χορηγούς", θα παρακαλεί για να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και δεν θα βρίσκει... ανταπόκριση! Ωστόσο, αυτό είναι και το ιδανικό σενάριο. Να γελάει και να κλαίει για καλό σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας χώρας που θα βρίσκεται πολύ ψηλά στο παγκόσμιο στερέωμα, έχοντας την πολυτέλεια να περνάει ευχάριστες στιγμές με τους αμέτρητους αριστερούς "προοδευτικούς" διασκεδαστές!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...