Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Αρνητές των πάντων και της λογικής

Η Χώρα μας αγγίζει τους είκοσι χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό και ακόμη υπάρχουν αρνητές των εμβολίων και αρνητές του ίδιου του κορωνοϊού.

Η κοινωνία μας, σαν συνέπεια των πολύμηνων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διέρχεται μια δοκιμαζόμενη οικονομική περίοδο, η οποία απαιτεί αγαστή συμπόρευση του επιχειρηματικού και του εργατικού δυναμικού της και ακόμη υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι ενάντια σε κάθε λογική αρνούνται τη συνεργασία.

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει σε πολλά και ενώ οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα εν γένει δεδομένα που έχουν προκύψει, ακόμη υπάρχουν αρνητές της πραγματικότητας, οι οποίοι κινούνται στον δικό τους παράλληλο με τον πραγματικό «κόσμο».

Είναι τελικά η «μόδα» της εποχής, να δηλώνεις αρνητής. Δεν έχει σημασία σε τι αλλά γενικά, να αρνείσαι τα πάντα και τους πάντες. Με τι γνώσεις; Μηδενικές έως μηδαμινές σίγουρα, αλλά ποιος νοιάζεται; Με τι σκοπό; Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: την ατομική προβολή και μέσω αυτής, την έξοδο από την κάθε είδους υπαρξιακή ή επαγγελματική ή οποιαδήποτε άλλη ανυπαρξία. 

Σίγουρα, μέσω της ανέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου, θα βρεθούν και κάποιοι άλλοι με τον ίδιο σκοπό και αίφνης, το άτομο γίνεται ομάδα, γεννάται αναίτιο αίσθημα σιγουριάς ή δύναμης λόγω της συλλογικότητας και εκεί αρχίζουν και ενεργοποιούνται άλλα πράγματα. Αν δε, τολμήσεις να εκφέρεις διαφορετική άποψη, ακούς τα γνωστά άγνωστα περί δικαιωμάτων στην άποψη, περί Συντάγματος κλπ.   

Είναι σίγουρο, ότι όλοι μας έχουμε γίνει αποδέκτες αρνητικής συμπεριφοράς ακόμη και για τα πιο λογικά πράγματα και τότε, όντως αναρωτιέσαι, ως που θα πάει αυτή η κατάσταση; Το να αρνείσαι την ίδια τη λογική, πέραν του ότι χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, είναι έντονο πρόβλημα και οδηγεί σταθερά σε αδιέξοδο.

Η λογική, αναφέρει τον αριθμό των απωλειών καθώς και την αιτία. Η παράνοια, επιτρέπει όχι την άρνηση του αριθμού αυτού αλλά την προσπάθεια αλλοίωσης της αιτίας που οδήγησε στον αριθμό. Και εκεί, η φαντασία αρχίζει και καλπάζει κατά το δοκούν και τα κάθε είδους σενάρια κάνουν την εμφάνισή τους ακολουθώντας κατά ένα μαγικό τρόπο, το ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο πιο πιστευτό θα γίνει.

Η επίσημη Πολιτεία οφείλει, να επέμβει την στιγμή που τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν διαστάσεις πέραν των επιτρεπτών ορίων και ακόμη περισσότερο, όταν οι διαστάσεις αυτές αποτελούν παράγοντα του αριθμού απωλειών. 

Η περιβόητη κοινή λογική, που τώρα έχει ιατρικό περίβλημα λόγω του κορωνοϊού, υπάρχει στην πλειοψηφία, η οποία και ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ανεξαρτήτως ανησυχιών ή σκέψεων. 

Για τους υπόλοιπους, ορθά η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη ενεργοποιούν όσα νομικά έχουν ψηφιστεί και ισχύουν, όχι από τιμωριτική διάθεση αλλά από ιδιαίτερο καθήκον προστασίας της ίδιας της ζωής και της εύρυθμης και συντεταγμένης λειτουργίας της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...