Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Δώρο στον Πούτιν οι κυρώσεις…

Από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από το καθεστώς Πούτιν, επιμόνως τονίζουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις δυτικές κυρώσεις, τις οποίες φαίνεται και να επιδιώκει. Διότι αυτές είναι που του επιτρέπουν να καλλιεργεί αντιδυτική υστερία στο εσωτερικό της χώρας του, να δημιουργεί «καταστάσεις πολιορκίας» και να φυλακίζει ή να δολοφονεί όποιους τον ενοχλούν ασκώντας κριτική στα έργα και τις ημέρες του.

Θα πρέπει άπαξ δια παντός, εδώ στην Ελλάδα και στη Δύση ευρύτερα να πάρουμε χαμπάρι ότι το σύστημα Πούτιν είναι αυτό μιας πανίσχυρης μαφίας, η οποία πουλάει εθνικιστική ακροδεξιά ιδεολογία, κρατάει το ρωσικό λαό σε επίπεδο πολιτικής καταστολής και εκβιάζει την ειρήνη του πλανήτη μας επειδή διαθέτει πυρηνικά όπλα. 

Το καθεστώς αυτό λοιπόν, το οποίο προσπαθεί να φέρει και την Κίνα στα νερά του, επιδιώκει τις ήπιες για την ώρα αντιπαραθέσεις με την Δύση, γιατί αυτές συντηρούν την εξουσία του.  

«….Αυτό που πραγματικά οδηγεί το Κρεμλίνο, είναι οι σκληρές ιδέες και τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας υπολοχαγών του Πούτιν, η οποία πέρα από τον πλούτο και τις εξουσίες της έχει και έμμονες ιδέες. Η πρώτη και η πιο ισχυρή από αυτές είναι η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε παρακμή και πως το βιοτικό της επίπεδο είναι τέτοιο που ποτέ δεν θα αποτολμήσει μια πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Τα μέλη αυτής της ομάδας θέλουν τη ρήξη με την Αμερική και σκάνε στα γέλια κάθε φορά που διαβάζουν αστείες θεωρίες περί απειλών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. προς τη Ρωσία….». Αυτά μας υπογράμμισε ο καθηγητής Αλεξάντερ Γκαμπούεφ, κορυφαίος μελετητής στη Μόσχα στο Κέντρο Κάρνεγκι, όπου έχει και την ευθύνη του προγράμματος Ρωσία, Ασία, Ειρηνικός.

Υπό αυτή του την ιδιότητα, με το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Αλεξάντερ Γκαμπούεφ έγραφε στο γνωστό βρετανικό περιοδικό «Εκονόμιστ»:   

«…Εξετάστε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του κ. Πούτιν, το οποίο αποτελεί τον τόπο λήψης των περισσότερων αποφάσεων. Αποτελείται από τον Νικολάι Πατρούσεφ, τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, επικεφαλής της FSB (της κύριας διάδοχος της υπηρεσίας πληροφοριών της KGB)• Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 68 έτη και έχουν πολλά κοινά. Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, την οποία ο κ.Πούτιν χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα, ήταν το καθοριστικό επεισόδιο της ενήλικης ζωής τους. Τέσσερις στους πέντε έχουν υπόβαθρο στην KGB, με τρεις, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του προέδρου, να προέρχονται από τις τάξεις της αντικατασκοπείας. Αυτοί οι σκληροπυρηνικοί άνδρες, όχι οι στιλβωμένοι διπλωμάτες όπως ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είναι αυτοί που διοικούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τα τελευταία χρόνια τα μέλη αυτής της ομάδας έχουν γίνει πολύ  φωνακλάδικα. Οι κύριοι Patrushev και Naryshkin δίνουν συχνά μακροσκελείς συνεντεύξεις εκφράζοντας τις απόψεις τους για τις παγκόσμιες εξελίξεις και τον διεθνή ρόλο της Ρωσίας. Σύμφωνα με αυτούς, η αμερικανική τάξη βρίσκεται σε βαθιά κρίση χάρη στην αποτυχία της δυτικής δημοκρατίας και τις εσωτερικές συγκρούσεις που υποκινούνται από την προώθηση της ανεκτικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Μια νέα πολυπολική τάξη διαμορφώνεται που αντικατοπτρίζει μια ασταμάτητη μετατόπιση της εξουσίας σε αυταρχικά καθεστώτα που υποστηρίζουν τις παραδοσιακές αξίες….»

Με πιο απλά λόγια, «…το περιβάλλον Πούτιν επιδιώκει μια ακροδεξιά κυριαρχία σε γεωπολιτικό επίπεδο, η οποία θα έχει βέβαια και τη βοήθεια της Κίνας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ουκρανία είναι το κεντρικό πεδίο μάχης του αγώνα των Ρώσων υπολοχαγών του Πούτιν για την επιβίωσή τους…». 

Ιδού λοιπόν γιατί οι άνθρωποι γύρω από τον Πούτιν δεν φοβούνται καθόλου τις επιπτώσεις από τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις. Από την εποχή της Κριμαίας, οι κύριοι Patrushev, Bortnikov και Naryshkin βρίσκονται ήδη στη μαύρη λίστα του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α., μαζί με πολλά άλλα μέλη του εσωτερικού κύκλου του κ. Πούτιν. Δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν στις ανέσεις των ανθρώπων της Δύσης. Προορίζονται να τερματίσουν τη ζωή τους στο Φρούριο της Ρωσίας, με τα τεράστια περιουσιακά τους στοιχεία και τους συγγενείς τους δίπλα τους.

Το αν θα υποφέρει ή όχι ο ρωσικός λαός τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Εξάλλου η πολιτική της κάστας Πούτιν είναι η σταδιακή απομάκρυνση του λαού από την ενεργό πολιτική και κυρίως η απομόνωσή του από εξελίξεις που αφορούν δικαιώματα και θεσμικές ελευθερίες.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο και οι μηχανισμοί προπαγάνδας του, πολλά ποντάρουν στην πνευματική αυτοκτονία της Δύσης. Επενδύουν έτσι μπόλικο χρήμα, παρά τις κυρώσεις, στο γελοίο αλλά επικίνδυνο κίνημα των WOKE, που σημαίνει αφυπνισμένοι στα ελληνικά, το οποίον εκφράζει έναν νέο παράλογο ολοκληρωτισμό. Στην ουσία, πρόκειται για μια φανατική προσήλωση στην ορθοδοξία της πολιτικής ορθότητας, παραπέμποντας σε σκοτεινές στιγμές του εθνικοσοσιαλισμού.

Για παράδειγμα, με βάση τις αρχές του Wokism, στις Η.Π.Α. γκρεμίζουν τα αγάλματα του Τζόρτζ Ουάσιγκτον, αλλάζουν το όνομα των σχολείων που φέρουν το όνομα του Αβραάμ Λίνκολν. Στα πανεπιστήμια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, απαιτούν την αφαίρεση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αρχαίας Τραγωδίας, των έργων του Πλάτωνα, του Σαίξπηρ και άλλων εμβληματικών προσωπικοτήτων, καθώς «τα έργα τους προωθούν τον ρατσισμό, την δουλοκτησία, την λευκή υπεροχή και την πατριαρχία».

Εταιρείες όπως η Ντίσνεϋ, αναρτούν προειδοποιήσεις σε κινούμενα σχέδιά της, όπως ο Πήτερ Πάν, ή το Ντάμπο το Ελεφαντάκι, ότι προάγουν ρατσιστικά στερεότυπα, και τα απαγορεύει για παιδιά κάτω των 7 ετών παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ, όπως οι Τάιμς της Νέας Υόρκης ή το BBC, κανοναρχούν καθημερινά το αφήγημα περί ενός «συστημικού ρατσισμού», ο οποίος αποτελεί δυτική αποκλειστικότητα - το προπατορικό αμάρτημα του Λευκού Δυτικού Άνδρα, από την κλασική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η «cancel culture» διεκδικεί την ακύρωση όλου του ιστορικού παρελθόντος και της κουλτούρας των ανθρωπίνων κοινωνιών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την εποχή που ο Πούτιν, ο Ντουνγκιν και άλλοι τινές στη Ρωσία ομιλούν για την υπεροχή των Σλάβων και των Ρώσων στις ανθρώπινες φυλές…

Κατά τα λοιπά και εις άλλα με υγεία. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...