Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Είδες η ΔΕΗ, Αλέξη;

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Δεν ξέρουμε αν το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης είναι ο... κακός δαίμονας του Τσίπρα με τρεις συν μία νίκες στις εκλογές του 2019. Δεν ξέρουμε, αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνεται διπλή πίεση από τις δημοσκοπήσεις και τις ανοδικές τάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρέπει με τεράστια ευκολία στην γκάφα!

Η συζήτηση στη Βουλή για την ενεργειακή κρίση και την έκρηξη του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδείχθηκε σε ένα ακόμη κοινοβουλευτικό Βατερλό. Άρχισε κάτι να... ψελλίζει ο... άχαστος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ και κάπου εκεί άρχισε το... πετσόκομμα.

Στο κόμμα της Κουμουνδούρου, φαίνεται ότι έχουν μεγάλη αδυναμία να δουν τους αριθμούς, μετατρέπουν ακόμη και τα πρακτικά ζητήματα σε θεωρητική... αρλουμπολογία και στο τέλος έρχονται οι... φάπες! Ο άνθρωπος που καταδίκασε τη χώρα σε δεκαετίες κηδεμονίας με το τρίτο μνημόνιο, με την... ευγενική "χορηγία" του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη, ήταν αυτός ο οποίος στο... τσακ θα παρέδιδε μια ΔΕΗ, η οποία θα είχε μόνο... καλώδια. Όπως ακριβώς οι τράπεζες το 2015, υπήρχαν μόνο ως κτίρια και διάθεταν μέσω των ΑΤΜ τα 60ευρα!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρωθυπουργός και αφού είχε στην αρχή της θητείας του τον... μάγο Λαφαζάνη στο τιμόνι του υπουργείου Ενέργειας, μετά τον... γίγαντα Σκουρλέτη και σε επόμενη φάση τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος προσπάθησε να συμμαζέψει τα... ερείπια! Ο Τσίπρας φεύγοντας και μέσα στην άμεση και έμμεση ζημία των 200 δισ. ευρώ (ο πρώην επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ είχε κάνει λόγο στον ΣΚΑΪ για "συντηρητική εκτίμηση"...), άφησε και μια χώρα στο έλεος της ενεργειακής ανασφάλειας.

Άφησε 1 δισ. ζημίες στη ΔΕΗ, ενώ στον προϋπολογισμό του 2018 είχε συμπεριλάβει στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων προς πώληση, ποσοστό 34% που κατείχε το Δημόσιο, με αξία μετοχών 100 εκατ. ευρώ!!! Δηλαδή, ακόμη και τσάμπα να έδινε το κράτος τη ΔΕΗ σε κάποιον ιδιώτη, δεν θα εμφανιζόταν κανένα... κορόιδο για να μπει στο μεγαλύτερο "μαγαζί" της χώρας, το οποίο ήταν κατεστραμμένο.

Η ΔΕΗ βρέθηκε στα πρόθυρα χρεοκοπίας και αν δεν ήταν η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας να θέσει σε εφαρμογή ένα απόλυτα μελετημένο σχέδιο ανάκαμψης, θα είχαμε οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σήμερα, η αξία της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές, φτάνουν στα 6 δισ. ευρώ, όταν πριν από 3 χρόνια είναι ζήτημα, αν και οι τρεις μαζί άξιζαν 800 εκατ. ευρώ! Και όμως. Ο άνθρωπος που παραλίγο να βυθίσει στο σκοτάδι της χώρας προβάλλοντας το δήθεν αριστερό... πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το θράσος και κουνάει το δάκτυλο.

Ο κ. Τσίπρας, αντί να ευγνωμονεί τον Μητσοτάκη που δεν τον παρέπεμψε σε εξεταστική επιτροπή και σε δικαστήριο για τα εγκλήματα που διέπραξε στη ΔΕΗ, έχει το θράσος και ζητάει και τα ρέστα! Να κάνει τον σταυρό του, αν και άθεος. Όχι μία, αλλά πολλές φορές. Και να ανάψει και λαμπάδες ίσα με το μπόι του Μητσοτάκη! Μία γιατί τον... έσωσε από το Ειδικό Δικαστήριο και άλλη μία που ο σημερινός πρωθυπουργός έσωσε την επιχείρηση, η οποία σε 2-3 χρόνια θα είναι ένας υγιής ενεργειακός κολοσσός και μάλιστα, ο μεγαλύτερος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Είδατε η ΔΕΗ, κύριε Τσίπρα;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Το ηθικό της εταιρείας και τα μάτια σας

Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό. Σίγουρα δε, συνοδεύεται από αλλαγές και διαδικασίες αντιμετώπισης της που προκαλούν αβεβαιότητα. Συνεπώς, πέρα από τα οικονομικά προβλ...

Φόρτωση άρθρων...