Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Φίλοι Φίλη, όμως η αλήθεια δεν κρύβεται

Απόψεις Γιάννης Μιχαήλ

Η εξάρθρωση τριών εγκληματικών συμμοριών, στις οποίες συμμετείχαν 32 άτομα, που ήδη έχουν συλληφθεί – και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι είναι κρυμμένοι στο έρεβος της παρανομίας- είναι ένα ακόμα συνταρακτικό γεγονός, το οποίο προστίθεται στα πολλά και διάφορα μυστήρια τα οποία- συχνά πυκνά- συνταράσσουν τον ανέμελο αβδηριτισμό των συμπατριωτών μας. 

Δεκάδες φορές, ακούμε και βλέπουμε επεισόδια στις Πανεπιστημιακές σχολές, καταλήψεις κτιρίων, γκρεμίσματα τοίχων, όπου συμμετέχουν μια μειοψηφία φοιτητών , συνεπικουρούμενη από αγνώστου ταυτότητας πρόσωπα, οι οποίοι είναι πανταχού παρόντες, με λυμένο ζωνάρι, προκειμένου να αντισταθούν σε ένα ανάλγητο αστυνομικό καθεστώς.

Τα επεισόδια αυτά, τα «νομιμοποιούν», με δηλώσεις τους, πολιτικοί αστέρες αριστερών κομμάτων, πολλοί από τους οποίους έχουν διατελέσει υπουργοί, ακόμα και Παιδείας (Νίκος Φίλης). 

Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές, γίνονται για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, όμως στην ουσία αθωώνουν τις παραβατικές συμπεριφορές στα ΑΕΙ. 

Όσοι, μάλιστα διαφωνούν με τις τακτικές αυτές, κατηγορούνται «ελαφρά τη καρδία» για υποστηρικτές του γκουβέρνου. Ευτυχώς, όμως, η αλήθεια υπερτερεί του ψεύδους και της δολοπλοκίας και τα αποκαλυπτήρια γίνονται, την ώρα που δεν τα περιμένει κανείς. Έτσι εκτίθενται οι κάθε είδους σκευωροί στα όμματα της πλειοψηφίας των δημοκρατικών πολιτών, οι οποίοι αποστρέφονται καταστάσεις ανομίας, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. 
Και για να έρθουμε στο προκείμενο.

Η Κυβέρνηση, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ανακοίνωσε ότι θα ιδρυθεί ένα σώμα αστυνομικών, που δεν θα φέρει όπλα, προκειμένου να διαφυλάσσει τα Πανεπιστήμια, από τυχόν παραβατικές και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. 

Οι αντιδράσεις υπήρξαν σφοδρές από την αριστερή αντιπολίτευση, με κύριο (αλλά έωλο) πρόταγμα, ότι δήθεν καταργείται το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Την παντιέρα αυτή την κραδαίνουν συνεχώς, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες, οι οποίοι κατέστρεψαν σχολές, επιτέθηκαν σε καθηγητές, μερικούς από τους οποίους ξυλοκόπησαν ή τους έκλεισαν στα γραφεία τους. Χθες αποκαλύφθηκε, σε όλο το μέγεθος της, η τραγωδία που παίζεται στις Πανεπιστημιακές σχολές. 

Στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τρεις συμμορίες, όχι μόνον ζούσαν στις φοιτητικές εστίες (καλά δεν τους πήρε κανείς χαμπάρι ούτε δηλαδή καθηγητές), αλλά εκεί ήταν και το ορμητήριο, για την διάπραξη ληστειών και διακίνηση ναρκωτικών. 

Η σπείρα αυτή των Αλβανών κακοποιών, ζούσε 4 χρόνια στα κτίσματα του Πολυτεχνείου Ζωγράφου, ωσάν να ήταν νόμιμοι ένοικοι. Ο αρχηγός της συμμορίας ένας σκληρός Αλβανός κακοποιός, είχαν αναπτύξει και σύστημα ελέγχου, για να μην εισέρχονται  «άγνωστοι» στο λημέρι τους. 

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, θα έχει ασφαλώς και συνέχεια με άλλες συνταρακτικές αποκαλύψεις. Μέχρι τότε θα αναμένουμε και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – και ιδιαίτερα του τέως Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος σε πρόσφατη συγκέντρωση στην Πανεπιστημιούπολη, κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας. Θέλω να πιστεύω , ότι κάποια στιγμή θα αναγνωρίσει το λάθος του. Γιατί, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, ο οποίος πολλές φορές διαφωνούσε με την γνώμη του δασκάλου του Πλάτωνα, «φίλος μεν Πλάτων», φιλτάτη δ’ αλήθεια». Η οποία δεν κρύβεται.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξισωτισμός προς τα κάτω

Δύο πάμφτωχοι χωρικοί καλλιεργούν στα γειτονικά μικρά χωραφάκια τους τόσα όσα τους φθάνουν στοιχειωδώς για να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο δ...

Τεχνητή νοημοσύνη για τους φτωχούς

Είτε αρνητικά είτε θετικά, μεγάλο βάρος για τις επιτεύξεις της τεχνητής νοημοσύνης δίνεται στην περίπτωση των ανεπτυγμένων χωρών, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι στον κόσμο μας.

Το άγχος οδηγεί σε νέα λάθη την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δωδεκαήμερο έχουν δημοσιευτεί όχι μία, αλλά πέντε δημοσκοπήσεις. Ίσως μια ματιά σ' αυτές βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης πρότασης μομφής κα...

Φόρτωση άρθρων...