Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Γιατί είναι «θείο δώρο» για τη χώρα ο... Τσίπρας!

Από το Ιανουάριο του 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν είδε... άσπρη μέρα!

Σταθερά δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασαν τον Ιούλιο του 2019, για να εισπράξουν στην κάλπη τετραπλούν... ράπισμα. 

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει συντελεστεί και μία επιπλέον διαφοροποίηση, καθώς ο ελληνικός λαός προτιμάει τον... Κανένα από τον Τσίπρα. Βλέπετε η διακυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε, εξαπατώντας τους πολίτες το 2015, τον έχει κατατάξει ήδη εκεί που του αξίζει...

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ολόκληρο το συνονθύλευμα που τον ακολουθεί, φαίνεται ότι έχουν βαλθεί να κρατήσουν τον Μητσοτάκη στην εξουσία για πολλά χρόνια. 

Τα ψέματα, οι γκάφες, ο τυχοδιωκτισμός και οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, αφήνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα τέλμα, το οποίο βολεύει και θα βολεύει για χρόνια τον Μητσοτάκη. 

Ο Τσίπρας αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της κυβέρνησης. Και μάλλον, θα είναι για πολλά χρόνια χορηγός της! Ωστόσο, τώρα έχει αρχίσει να δημιουργείται και ένας επιπλέον πονοκέφαλος...

Οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την ασθένεια και εν τέλει την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ξυπνούν από το... λήθαργο πολλούς από τους πάλαι ποτέ "πράσινους" συντρόφους. 

Πάρα πολλοί είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι θα... σκίσει τα μνημόνια, αλλά τελικώς συνέβη κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Ο εγωισμός και τα αντιμητσοτακικά ρεφλέξ, τους κρατούν ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει θεωρητικά ως ο άλλος πόλος εναλλακτικής διακυβέρνησης. Τι θα γίνει όμως, αν αρχίσει το... πανηγύρι των επιστροφών στο Κίνημα Αλλαγής;

Ο νέος αρχηγός είναι σίγουρο ότι θα σηματοδοτήσει ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Αν αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε το πρόβλημα για τον Τσίπρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Το σημερινό Κίνημα Αλλαγής παραμένει ένα βαθιά αντι-σύριζα κόμμα ως προς τη βάση του. Από την άλλη, αυτοί που έφυγαν από το "μαγαζί" μετά το πρώτο μνημόνιο που οδήγησε στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα ξανασκεφτούν την επιστροφή τους. Ήλθαν και είδαν με τον Τσίπρα και απομένει να δούμε πόσοι θα... απέλθουν από το συνονθύλευμα του. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή μοιάζει με παίκτη που έχει στριμωχτεί στα σκοινιά του ρινγκ! Αναμένει ότι οι γροθιές θα γίνονται όλο και πιο δυνατές. 

Προοπτική εξουσίας δεν έχει, άνοιξε τον λάκκο με την απλή αναλογική και θα πέσει ο ίδιος μέσα, ενώ από την άλλη, πρέπει να κάνει υπερ-προσπάθεια για να κρατήσει το αρχηγικό μαγαζί του. Την προοπτική νίκης έναντι του Μητσοτάκη μάλλον πρέπει να την έχει ξεγράψει, ενώ, μπορεί να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, χάνοντας ψηφοφόρους που θα στραφούν προς το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την επιτομή του loser και η μεγάλη αγωνία του είναι μήπως οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ είναι τέτοιες που θα καταστήσουν το κόμμα του... σουρωτήρι, το οποίο θα έχει από παντού διαρροές. Με την ανεύθυνη και αστεία αντιπολίτευση του "υπογράφει" καθημερινά την πολιτική του περιθωριοποίηση. Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά καλό για τη χώρα. 

Η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα θα συνεχιστούν, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι διαφορετικό. Μόνο που δεν ξέρουμε εάν σε λίγο καιρό εκτός από τον Μητσοτάκη, μπορεί να τον έχει και... χρυσό χορηγό το Κίνημα Αλλαγής! Ίδωμεν...

Η διασφάλιση της πολιτικής κανονικότητας μετά το "κάψιμο" και της απλής αναλογικής στις προσεχείς εκλογές, σε συνδυασμό με μια νέα διπλή ήττα του Τσίπρα, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η χώρα απρόσκοπτα να πορευτεί τουλάχιστον έως το 2027 μέσα σε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, ρεαλισμού και προκοπής. 

Και επειδή έως το 2027 θα "τρέχουν" ταυτόχρονα τα... πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, οι συνθήκες θα είναι ακόμη πιο υποστηρικτικές για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για τον Μητσοτάκη, υπάρχουν ήδη οι προϋποθέσεις για μια πορεία ανάλογη με αυτήν της Μέρκελ στη Γερμανία. 

Για τον δε Τσίπρα, τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο! Γι αυτόν τον λόγο, ο Τσίπρας αποτελεί θείο δώρο για τη χώρα! Η παρουσία του στη θέση του αρχηγού της αξιωμιατικής αντιπολίτευσης, αποτελεί εγγύηση συνεχούς προόδου σε όλα τα επίπεδα! Η πατρίδα του χρωστάει ευγνωμοσύνη…

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος οδηγεί σε νέα λάθη την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δωδεκαήμερο έχουν δημοσιευτεί όχι μία, αλλά πέντε δημοσκοπήσεις. Ίσως μια ματιά σ' αυτές βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης πρότασης μομφής κα...

Ευθύνη – Ποινική – Πολιτική

Ι. Ποινική ευθύνη υπάρχει όταν ωρισμένη πράξη είχε ά μ ε σ ο εγκληματικό αποτέλεσμα. ● Πολιτική ευθύνη γεννάται από την εν γένει κακή λειτουργία του κράτους. Άρα και...

Φόρτωση άρθρων...