Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Γιατί η τρομοκρατία και τα σαμποτάζ σε Κρήτη και Αίγινα συνιστούν ασύμμετρη απειλή

Η έκρηξη απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και οι σοβαρές υλικές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί έναν νέο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, καθώς οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αναπαράγονται και η τρέλα τους μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει». Ο Μητσοτάκης έχει δώσει «λευκή επιταγή» στον Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει την ανομία και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς ο συνδυασμός ακρίβειας και εγκληματικότητας, δεν αποτελεί καλό... σύμβουλο όταν βρισκόμαστε λίγο πριν από τις... κάλπες, έστω και αν έχουμε Ευρωεκλογές. Επιπλέον, η μη αναβίωση της τρομοκρατίας, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα σε συνεργασία με διεθνείς υπηρεσίες για να εξαρθρώσει τα "φίδια" που μόλις έσπασαν το... τσόφλι και βγήκαν από το... αυγό!

Στην Ελλάδα, ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε πόσο μας στοίχισε πολιτικά, γεωπολιτικά και οικονομικά, το μεταπολιτευτικό εγκληματικό κρεσέντο των τρομοκρατών. Θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα οπωσδήποτε, αλλά αν δεν τους συλλάβουν οι αρχές, τότε θα έχουμε έναν ακόμη... μπελά για τη χώρα, σε μια εποχή που μόνο καλό όνομα έχουμε διεθνώς και ακουγόμαστε θετικά για τα ζητήματα ασφάλειας. Ακόμη και "τυφλά" χτυπήματα, θα μπορούσαν να εξαπολύσουν αυτοί οι τύποι. Στόχος όλων αυτών των εγκληματικών στοιχείων είναι να πλήξουν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Δεν μπορούν να... χωνέψουν ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικοί προστάτες της ημι-διαλυμένης Αριστεράς, έτσι όπως τους ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, αυτά που συνέβησαν στην Κρήτη με το σαμποτάζ στο υποθαλάσσιο καλώδιο του ΑΔΜΗΕ και το τέταρτο σαμποτάζ στον υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς νερού στην Αίγινα, δημιουργούν έκπληξη, οργή, αγανάκτηση, προβληματισμό και φόβο. Στη χώρα μας κυκλοφορούν υπονομευτές της ενεργειακής αυτάρκειας (είναι οι χρήσιμοι... ηλίθιοι που παίζουν το παιχνίδι του Πούτιν κατά των ΑΠΕ), ψυχροί εγκληματίες που θέλουν να βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τη "17 Νοέμβρη" (στην οποία θέλουν να μοιάσουν...) και στοιχεία του υποκόσμου που δεν διστάζουν να τινάξουν στον αέρα κρίσιμης και ζωτικής σημασίας υποδομές.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης είναι έργο κολοσσιαίας σημασίας, το οποίο θα μας απαλλάξει από βάρη 1 δισ. ευρώ το 2030, εξασφαλίζοντας πλήρη ενεργειακή αυτάρκεια στο νησί, που αποτελεί την ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι... περίεργοι τύποι δεν... αποδέχονται την υδροδότηση του νησιού από την ΕΥΔΑΠ, λύνοντας έτσι για πάντα το χρόνιο πρόβλημα που έχει. Το νερό της ΕΥΔΑΠ αντικατέστησε το άλλο νερό που πήγαινε στην Αίγινα και όσο να ΄ναι, κάποιοι νιώθουν γερά... σφιξίματα. Τα περιστατικά είναι εξαιρετικά σοβαρά και η κυβέρνηση δεν πρέπει να τα αφήσει να υποβαθμιστούν επικοινωνιακά. Πρόκειται για κακουργήματα και οι κακούργοι πρέπει να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να φυλακιστούν για πάρα πολλά χρόνια.

Η κυβέρνηση πρέπει να κινήσει γη και ουρανό, ακριβώς για να αναδείξει το μέγεθος των εγκληματικών πράξεων των αγνώστων δραστών. Δεν ξέρουμε εάν θα επικηρύξει τους εγκληματίες τρομοκράτες και σαμποτέρ των τριών περιστατικών που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα ή αν οι αρχές πιάσουν νωρίς το νήμα των ενεργειών και βρουν τους ενόχους. Μιλάμε ξεκάθαρα για εχθρικές ενέργειες κατά της χώρας, που μπορούν να εξελιχθούν σε ασύμμετρη απειλή, προκαλώντας ένα ντόμινο ανατροπών. Απειλούν ζωές ανθρώπων, πλήττουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και τις οικονομικές προοπτικές τουριστικών περιοχών, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα του πληθυσμού. Ξέρουμε ότι η «απογείωση» του «Brand Ελλάδα» δεν αρέσει στους στους εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς της, οι οποίοι την πλήττουν. Είναι ώρα για δράση και αυτό πρέπει να το καταλάβει ολόκληρη η κοινωνία. Έχουμε να κάνουμε με υπονομευτές του μέλλοντος των πολιτών και κοινούς εγκληματίες. Δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και καθυστερήσεων, παρά μόνο ο μονόδρομος της δράσης και των αποκαλύψεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...