Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Γιατί ο Πολάκης προκαλεί τον Τσίπρα

Γνωρίζει ότι ξένοι επικοινωνιολόγοι τον συμβουλεύουν να ακολουθήσει την τακτική της «ήρεμης δύναμης» για να προσελκύσει κεντρώο κοινό, που έχει ψηφίσει ΝΔ, χωρίς να πιστεύει σε αυτήν.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές. Είναι όμως βέβαιο, αλλά και διαψεύσιμο, στο μέτρο που δεν έχουμε επίσημα στοιχεία, ότι στο γραφείο του υπάρχει μια σημαντική πρόταση ισχυρής επικοινωνιακής εταιρείας, αμερικανικών συμφερόντων, ότι μπορεί να τον βοηθήσει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, αν ακολουθήσει τη στρατηγική της «ήπιας δύναμης».

Υπενθυμίζουμε ότι η στρατηγική αυτή, το 1981, επέτρεψε στον σοσιαλιστή υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία, να κερδίσει τον κεντροδεξιό αντίπαλό του Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, που ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Επρόκειτο για τον Φρανσουά Μιτεράν και το σλόγκαν που χρησιμοποίησε ήταν έμπνευση του Γάλλου εκατομμυριούχου σήμερα διαφημιστή και συγγραφέα Ζακ Σεγκελά, 89 ετών.

Ο Γάλλος διαφημιστής από την τότε επιτυχία του έως σήμερα, έχει πατρονάρει 20 ανά τον κόσμο προεδρικές εκλογές από τις οποίες οι υποψήφιοί που στήριξε κέρδισαν τις 18.

Υπενθυμίζουμε δε ότι υπήρξε σύμβουλος και του Ανδρέα Παπανδρέου, ύστερα από μεσολάβηση και πρόταση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, με την οποίαν συνδεόταν φιλικά.

Σήμερα, ο Ζακ Σεγκελά, συμμετέχει σε έξη διαφημιστικές εταιρίες από τις οποίες τρεις υπάγονται στον όμιλο Havas. Υπό αυτή την έννοια, αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιήσει το προαναφερόμενο σύνθημα, αυτό σίγουρα θα σημαίνει ότι συνεργάζεται με τον όμιλο Havas και με το γκρουπ Σεγκελά,που διατηρεί τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επικοινωνιολόγοι έχουν συμβουλεύσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει διαζύγιο από τον Παύλο Πολάκη, τον οποίον θεωρούν «επαρχιώτη υβριστή», που μόνο ζημιές προκαλεί το κόμμα που τον στεγάζει.

Το όλο θέμα από πλευράς τακτικής του Αλ. Τσίπρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί δεν αποκλείεται την ίδια τακτική να ακολουθήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και στο επίπεδο αυτό, ο τελευταίος έχοντας πλέον και την υποστήριξη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, θα ήταν πολύ πιο πειστικός από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα αυτά είναι προφανώς γνωστά στον Π.Πολάκη, ο οποίος προκαλεί παίζοντας… ρέστα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Φόρτωση άρθρων...