Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Η ανήθικη συμμαχία του Σοσιαλιστή Σάντσεθ με την Τουρκία, πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη

Ξεπερνά κάθε όριο ανευθυνότητας και προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την ευρωπαϊκή ιδέα η αδιανόητη στάση του σοσιαλιστή Ισπανού Πρωθυπουργού Σάντσεθ, ο οποίος αγνόησε κάθε έννοια αλληλεγγύης και προχώρησε στη σύναψη αμυντικής συμφωνίας με την Τουρκία. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο βρήκε μετά τον Ούγγρο Όρμπαν στο πρόσωπο του κ. Σάντσεθ το ευρωπαϊκό στήριγμα για να ενισχύσει την στρατιωτική του ετοιμότητα και να στείλει το δικό του μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι διαθέτει τα δικά του ερείσματα μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Είναι αδιανόητο μέσα σε μία συμμαχία όπως υποτίθεται ότι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, κράτη, όπως η Ισπανία, να περιφρονεί επιδεικτικά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών που επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στην Άγκυρα, ενώ στις αρχές του 2020 σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού είχε δώσει το παρών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν η Ελλάδα έδωσε τη μάχη αποτροπής της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στα ευρωπαϊκά εδάφη με τις ευλογίες της Άγκυρας. 

Το χτύπημα κάτω από τη ζώνη του Ισπανού Πρωθυπουργού οφείλει να καταδικάσει σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ήδη αντέδρασε το ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο κατά τα άλλα ενεργός στα ευρωπαϊκά δρώμενα κ. Τσίπρας που φλερτάρει το τελευταίο καιρό με τα κέντρα αποφάσεων της Σοσιαλδημοκρατίας.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Ισπανίας καταγράφηκαν σημαντικές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση. Το νέο αυτό φλερτ Ισπανίας και Τουρκίας καταδεικνύει με σαφή τρόπο το πολιτικό έλλειμμα που παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο που η αλληλοστήριξη ανάμεσα στα μέλη συνιστά επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες για την επόμενη μέρα, αλλά και να στηθεί ένα ανθεκτικό ανάχωμα για τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές και όσους με τη στάση τους υπονομεύουν ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και το δρόμο προς την ολοκλήρωση. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς να πετύχετε στη δουλειά σας

Μπορεί κάποιες φορές η τύχη να συμβάλλει και αυτή στην επιτυχία, όμως η τελευταία, ως μέρος του παιχνιδιού της ζωής, υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες Του Αθαν. Χ. Παπανδρ...

Ευθύνη – Ποινική – Πολιτική

Ι. Ποινική ευθύνη υπάρχει όταν ωρισμένη πράξη είχε ά μ ε σ ο εγκληματικό αποτέλεσμα. ● Πολιτική ευθύνη γεννάται από την εν γένει κακή λειτουργία του κράτους. Άρα και...

Φόρτωση άρθρων...