Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Η ατζέντα Μητσοτάκη έως τις Ευρωεκλογές με «χορηγό» τον Κασσελάκη

Με την ακρίβεια και τον... κακό μας τον καιρό να σκιάζουν το κυβερνητικό έργο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξετυλίγει την ατζέντα των κρίσιμων θεμάτων στην οικονομία και το Κράτος, θέτοντας ως κύριο στόχο την τακτοποίηση της συντριπτικής πλειονότητας των εκκρεμοτήτων έως τις Ευρωεκλογές.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος βαρύς... τραυματισμός, αν και υπάρχουν κάποιες ρωγμές, ωστόσο οι Ευρωεκλογές αποτελούν ένα σπουδαίο σημείο καμπής, καθώς θα δείξουν πολλά ως προς την κατεύθυνση που θα κινηθεί το πολιτικό σκηνικό, συνολικά. Με την ακρίβεια στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των πολιτών και με τις θεομηνίες να δοκιμάζουν τις αντοχές χιλιάδων πολιτών, είναι προφανές ότι το κλίμα, δεν μπορεί να είναι... πανηγυρικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας πώς εξελίσσεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε θέσεις μάχης τους υπουργούς του, ώστε να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αφήνοντας στο περιθώριο τις εξελίξεις της... "Κασσελακιάδας".

Φουλ χρήμα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έως τις εκλογές του 2027, θα έχει διαχειριστεί ή θα διαχειρίζεται πάνω από 60 δισ. ευρώ, που αποτελούν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, η βελτίωση των μισθών και των συντάξεων σε ετήσια βάση και ο εκσυγχρονισμός του Κράτους, συνθέτουν ένα πλούσιο μείγμα, προκειμένου να υπάρξει τρίτη ανανέωση της λαϊκής εντολής προς τον Μητσοτάκη. Όπως έδειξε χθες η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές, από την Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι χαώδης, ενώ "φρέσκος" αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να κάνει κάποιο δυναμικό μπάσιμο, ικανό να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Τουναντίον, τα πρώτα βήματα του και οι επιλογές του προκαλούν απογοήτευση έως και... αγανάκτηση.

Ο Κασσελάκης θα συνεχίσει να φτιάχνει βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά η κυβέρνηση την ίδια στιγμή, θα εμπλουτίζει την ατζέντα των πολιτικών της, με στόχο να υπάρχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες. Αυτό είναι το... ζουμί για το πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι πλέον πολύ... ψυλλιασμένοι για το τι πρέπει να πράξουν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν θα έχουν απέναντι τους διάφορα... ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έβαλαν μυαλό από τις απανωτές ήττες. Σε αυτήν την κατηγορία, ανήκει προφανώς ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος δεν έχει πάρει... μαθήματα από την κατρακύλα του Τσίπρα και θέλει να ξαναφάει "σφαλιάρες" στο πλευρό του Κασσελάκη!

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν ασχολείται με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μας προϊδεάζει για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο αντιπαράθεσης. Πιο σκληρό και πιο στοχευμένο, εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς. Ο Κασσελάκης δεν θα παρίσταται στη Βουλή, αλλά η κυβέρνηση θα μπορεί να βάλει... γκολ στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έχει να αντιμετωπίσει τον αντ΄ αυτού. Ο παλαιός ΣΥΡΙΖΑ με τους ιδεολόγους του, δεν υπάρχει πια και στο εξής, η μάχη θα δοθεί σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, με όχι και τόσο θετικές προσδοκίες για τον Στέφανο...

"Χρυσός" χορηγός του Κυριάκου ο Stefanos!

Ο Τσίπρας, η ομάδα του και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επί σειρά ετών οι "χορηγοί" του Μητσοτάκη, κάτι που μάλλον το κατάλαβαν πολύ αργά...

Στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν κατάλαβαν τις συνέπειες της πολιτικής εξαπάτησης εις βάρος του Ελληνικού λαού και τους έφταιγαν τα media και ο... κακός τους ο καιρός. Δεν έβλεπαν ότι είναι κοντοί, αλλά τους έφταιγε η... μπασκέτα που ήταν ψηλά! Το πλήρωσαν με τον  πλέον πανηγυρικό αλλά και οδυνηρό τρόπο, στις εκλογές του περασμένου Μαίου και Ιουνίου. Τώρα, έχουμε περάσει σε άλλη φάση, καθώς η θορυβώδης είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, θα αρχίσει να μπαίνει στον... τόρνο για να πάρει τις σωστές διαστάσεις! Το γκάλοπ της Opinion Poll δείχνει ότι υπάρχουν ξεκάθαρα ο κυρίαρχος Μητσοτάκης, ο αδύναμος Κασσελάκης και όλοι οι υπόλοιποι. Πάντως, η αρχή για τον Κασσελάκη δεν είναι καθόλου καλή.

Οι πρώτες κινήσεις του Κασσελάκη βαδίζουν στα χνάρια του προκατόχου του, με τη μόνη διαφορά ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για Αριστερά, έχει ως συνεργάτες του κυρίως "μπάζα" από τη "χωματερή" που είχε φτιάξει ο Τσίπρας και ταυτόχρονα, όσο θα εκτίθεται με πολιτικούς όρους, τόσο θα αποκαλύπτονται οι αδυναμίες του. Με βίντεο στο τικ τοκ, περπάτημα για να βάλει... μονάδες στο κινητό, μετακίνηση με το Μετρό και εν τέλει με... σουλάτσο μέσα σε Range Rover, τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι προφανή. Όταν είσαι ψωνισμένος και νομίζεις ότι θα... καβαλήσεις τους πάντες μόνο και μόνο επειδή προβάλλεις τον... Τάιλερ, τότε ο δρόμος για νέες... χορηγίες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι... ορθάνοιχτος.

Με το μεγαλύτερο μέρος των προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ... εκτός της γραμμής του αρχηγού, τα πράγματα μάλλον δεν μπορεί να είναι... ρόδινα. Από κει και πέρα, ο κόσμος δεν μπορεί να καταναλώσει περισσότερη εικόνα από τα βιντεάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον σύντροφο Τάιλερ, κολλημένο δίπλα στον αρχηγό. Το πράγμα έχει αρχίσει να γίνεται γελοίο. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες εικόνες, ενώ οι συζητήσεις για τον Κασσελάκη στα καφενεία, έχουν προσλάβει χαρακτήρα... χαβαλέ! Με... "Κασσελακιές", το μόνο που μπορεί να καταφέρει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να επιβαρύνει τη θέση του.

Για παράδειγμα, χθες, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχθηκε τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Έβγαλαν φωτογραφίες μαζί, αλλά ο Κασσελάκης προτίμησε να ανεβάσει βίντεο όπου φαινόταν ότι σε αυτό το Εργαστήριο ήταν μόνος του. Αγνόησε παντελώς την παρουσία ενός θεσμικού παράγοντα, αλλά και τον κώδικα του savoir vivre που θέλει έναν άντρα να μην... φτύνει μια γυναίκα, αναδεικνύοντας το ψώνιο του! Ο τύπος έκανε το "κομμάτι" του και όλα καλά και ωραία...

Ο μέσος πολίτης, όταν έχει στο θυμικό του μορφές τύπου Τσίπρα, δεν μπορεί να... καταπιεί τις... "Κασσελακιές" του διαδόχου του. Ο... τουρίστας από τις ΗΠΑ που νομίζει ότι είναι ο νέος... Κέννεντυ, ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές κια επί τη ευκαιρία... αγόρασε ένα κόμμα. Ή, μάλλον, επισημοποίησε ένα deal που "ψηνόταν" εβδομάδες, με ενεργό ρόλο και πεντακάθαρη εμπλοκή του Τσίπρα. Εξ  αυτού του λόγου, ο νέος αρχηγός θα "ρουφάει" συνεχώς από την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, χάνοντας σταθερά τον αέρα και τη φρεσκάδα που προκάλεσε η αιφνιδιαστική και αναπάντεχη άνοδος του στη σκηνή. Η συμπεριφορά του τείνει να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Με τις κινήσεις του θα διώξει πολύ κόσμο και είναι αμφίβολο, εάν θα μπορέσει να τον αναπληρώσει από αλλού.

Από την άλλη, ο Κασσελάκης μπορεί να θέλει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αναγκαστεί να το διατηρήσει γιατί πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λέξεις, κρύβεται ο... Αλέξης! Δεν έχει κάποιο επιτελείο που να πείθει ότι φέρνει το νέο και μεταρρυθμιστικό, ενώ είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα προσπαθήσει να αλλάξει. Δεν μπορεί με τίποτα να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει την εξουσία. Αρκείται σε "υλικά" που προέρχονται από... κατεδάφιση, ενώ ακολουθεί συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές από την πλειονότητα ενός ακροατηρίου, στο οποίο θέλει να απευθυνθεί.

Όσα βιντεάκια και να κάνει ο Κασσελάκης, όσες αρλούμπες και να πει, όσες φορές και να αυτοθαυμαστεί ως... ψώνιο παρέα με τον σύντροφο του, δεν πρόκειται να πείσει κόσμο. Υπ΄ αυτήν την έννοια, έχει "χτίσει" ένα προφίλ, το οποίο τον κατατάσσει ήδη στη λίστα των... χορηγών του Μητσοτάκη! Ο προκάτοχος του, ζώντας τον δικό του μύθο, έκανε τον Μητσοτάκη... θεό! Καιρός να το κάνει με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο και ο Κασσελάκης! Άλλωστε, όπως δήλωσε ο εξαιρετικά συμπαθής πατέρας του, "η άποψη μου για τον Μητσοτάκη είναι εξαιρετική"!  Σκεφτείτε δε ότι η φράση αυτή προέρχεται από το στόμα ενός ανθρώπου που έχει ανοικτό μυαλό, έχει αποκτήσει σημαντικά χρήματα και έχει διευρύνει τους ορίζοντες του λόγω της δραστηριότητας του στις ΗΠΑ, ενώ έχει δηλώσει ότι είναι λάτρης του Ανδρέα Παπανδρέου! Μιλάμε για τσάμπα διαφήμιση του Μητσοτάκη...

Ο αδίστακτος Τσίπρας

Ο Κασσελάκης βαδίζει στα χνάρια του Τσίπρα, στον οποίο οφείλει την εκλογή του. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον με τίποτα.

Ο Πολάκης, ο Παππάς, ο ξάδελφος Τσίπρας αποτελούν τρία πρόσωπα που "φωτογραφίζουν" τον Τσίπρα, ως "μάγειρα" της θεαματικής αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η... εξεζητημένη προσωπικότητα του Κασσελάκη είναι ένα στοιχείο που ξεπερνά την κουλτούρα και τη συμπεριφορά των ρομαντικών αριστερών που είχαν... πρήξει τον Τσίπρα, τόσα χρόνια. Τους εκδικήθηκε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο και σε λίγο, οι πρώην σύντροφοι του, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από τον Αλέξη, θα αρχίσουν να γίνονται πιο... ωμοί απέναντι του. Ο Τσίπρας απαλλάχθηκε από τα βαρίδια, καθώς η συντριπτική πλειονότητα αυτών δεν είναι καν βουλευτές, τους... έφτυσε όλους και πήγε ένα μήνα διακοπές στις ΗΠΑ και τώρα έρχεται να τους εκδικηθεί για όσα του... έκαναν τόσα χρόνια, με τον Κασσελάκη!

Η σιωπή Τσίπρα με βάση τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν για τον δεύτερο γύρο είναι ένοχη. Έκλεισε το... μάτι στον Στέφανο. Σταθάκης, Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, Βίτσας, Δρίτσας και πολλοί ακόμη, δεν είναι βουλευτές. Όλους αυτούς τους "έφαγαν" στις εκλογές οι πολίτες, οι οποίοι μπορεί να "μαύρισαν" τον Τσίπρα, αλλά ταυτόχρονα, του έδωσαν και την ευχαρίστηση της... αποπαρασίτωσης όλων αυτών των... τσιμπουριών που είχε μέσα στο κόμμα! Τώρα, ο Τσίπρας γελάει, οι κολλητοί του είναι με τον Κασσελάκη, τα εσωκομματικά βαρίδια δεν υπάρχουν και ο Τσακαλώτος με την Αχτσιόγλου, προσπαθούν να... χωνέψουν αυτό που τους βρήκε! Τους την έκανε ο Αλέξης χωρίς να πάρουν χαμπάρι, αφήνοντας τους να τρίβουν τα μάτια τους με τον... Τάιλερ!

Η αγωνία του Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ

Η οικογένεια Κασσελάκη δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΠΑΣΟΚ και ο Στέφανος θέλει να γίνει Ανδρέας στη θέση του... Ανδρουλάκη!

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται στον όρο Αριστερά και κατά βάθος επιθυμεί να αλώσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν τον... φτιάχνει η ιδέα να γίνει πιο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την εξαφάνιση του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια πορεία προς το πολιτικό κέντρο, που έχει ως στόχο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον Μητσοτάκη. Ωστόσο, με τον Πολάκη και τους λοιπούς κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Όμως, ο Κασσελάκης ποντάρει στην άντληση στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του Ανδρουλάκη, στοχεύοντας σε βύθιση του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές.

Η στρατηγική συμπίεσης του ΠΑΣΟΚ είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνος αυτή τη στιγμή για τον Ανδρουλάκη, ο οποίος επαναπαύτηκε στην εκλογή του ως αρχηγού του κόμματος και μετά τις εκλογές πήγε... διακοπές! Έχασε ζωτικό χώρο, έχασε σημαντικό χρόνο, δεν τραβάει και τώρα θα έχει και τον φόβο μήπως του τραβήξει στελέχη και κόσμο ο Κασσελάκης. Αν στις Ευρωεκλογές, όπου η ψήφος είναι κάπως... χαλαρή, το ΠΑΣΟΚ πέσει σε μονοψήφιο, τότε θα αρχίσουν και εκεί τα όργανα να παίζουν! Αν ο Κασσελάκης συνεχίσει να έχει ως πρωτοπολίκαρο τον Πολάκη και ταυτόχρονα σέρνει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα τη... γλιτώσει. Αν όμως, ο Κασσελάκης, που προέρχεται από μια οικογένεια ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ξυπνήσει στον μέσο ΠΑΣΟΚο τον Ανδρέα, τότε τα πράγματα για τον Ανδρουλάκη θα είναι πολύ δύσκολα. Και τότε, θα μιλάμε για εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορεί να εμπλακεί σε μια περιδίνηση, αντίστοιχη με αυτήν στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Συμπερασματικά, με κυρίαρχο τον Μητσοτάκη, χαμηλά τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό πίεση το ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα, θα μπορεί να ατενίζει με σιγουριά το μέλλον, ώστε το 2031 να είναι μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Οι προκλήσεις στην οικονομία είναι πολλές και η χώρα πρόσωπο στο παγκόσμιο στερέωμα με τον Μητσοτάκη. Κάτι που δεν είχε συμβεί και δεν μπορούσε να συμβεί με τον Τσίπρα. Η Κεντροαριστερά και η Αριστερά αυτή τη στιγμή, είναι δύο χώροι που βρίσκονται υπό πολιτική πίεση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μπορεί μετά από μερικά χρόνια, να αλλάξει το momentum. Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, είναι ότι με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τα πεπραγμένα Μητσοτάκη, η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια πειραμάτων, τουλάχιστον μέχρι το 2031. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...