Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η Γαλλία χωρίς αστυνομία...

Σε μια χώρα όπου η αλητεία προστατεύεται εις βάρος των νομοταγών πολιτών, οι αστυνομικοί προφυλακίζονται όταν προστατεύουν σπίτια και καταστήματα

Με αφετηρία τη Μασσαλία, κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος στη Γαλλία και σε κομμάτι της Νότιας Ευρώπης, η μισή γαλλική αστυνομία, τελεί υπό αναρρωτική άδεια γιατί δεν έχει το δικαίωμα να απεργήσει. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», τονίζει ο Ντομινίκ Ζορόν, επικεφαλής του Συνδικάτου Αστυνομικών Νότιας Γαλλίας, που έχει πίσω του 26 χρόνια προϋπηρεσία. Δεν ζητάμε ούτε χρήματα, ούτε προνόμια, ούτε ειδική μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη.

Αυτό που θέλουμε είναι σεβασμό, αναγνώριση και ισόνομα. Δεν είναι δυνατόν ένας συνάδελφός μας να βρίσκεται προφυλακισμένος 7 εβδομάδες χωρίς να μπορεί να δει την οικογένειά του, επειδή υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, πυροβόλησε έναν 17ετή κακοποιό με 6 καταδίκες στο ενεργητικό του και που τελούσε υπό άδεια φυλάκισης, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πως συνέβαινε και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.

Δεν είναι δυνατόν τρεις άλλοι συνάδελφοι να προφυλακίζονται γιατί προσπάθησαν να σώσουν από βιασμό ένα κοριτσάκι 13 ετών και να αποτρέψουν τον εμπρησμό και τη λεηλασία, 4 καταστημάτων από 16 χρόνους γνωστούς στην αστυνομία "ντίλερ" ναρκωτικών».

Όντως κάτι δεν πάει καθόλου καλά μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης, της γαλλικής Δικαιοσύνης και της γαλλικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζουν υπεύθυνοι των τριών συνδικάτων αστυνομικών, τα τρία τελευταία χρόνια, οικογένειες και σπίτια απλών αστυνομικών δέχθηκαν επιθέσεις από ορδές εγκληματιών οι οποίοι στη σημερινή Γαλλία κατά κανόνα περιφέρονται ελεύθεροι με βραχιολάκια, λόγω υπερπληθυσμού στις φυλακές.

Επίσης, σε μια Γαλλία όπου τις τελευταίες 40 ημέρες πυρπολήθηκαν πάνω από 2.000 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, 6.000 καταστήματα και 11.000 αυτοκίνητα, ενώ λεηλατήθηκαν 226 τράπεζες και 160 Εμπορικά Κέντρα, το να διώκονται όργανα της τάξεως, με το επιχείρημα ότι έτσι «μαλακώνουν» οι κουκουλοφόροι και τα λοιπά μαφιόζικα κατάλοιπα, σίγουρα αποτελεί πρόκληση.

Ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο, που η Γαλλία οδεύει προς τους ΟΑ του 2024, τους οποίους οι ισλαμοαριστεριστές έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ακυρώσουν για να εξευτελίσουν τη χώρα.

Ελάχιστα δημοσιογραφικά μέσα επίσης, επεσήμαναν ότι στις λεηλασίες και τους εμπρησμούς που έγιναν στη χώρα, αρκετοί τραμπούκοι κυκλοφορούσαν με αλγερινές σημαίες επιτιθέμενοι σε αστυνομικά τμήματα και δημαρχεία.

Κατά τον Ζερόμ Φουρκέ, διευθυντή του Τμήματος γνώμης του Ινστιτούτου Ερευνών Κοινής Γνώμης, στη σημερινή Γαλλία υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα «αποπολιτισμού», το οποίο ξεκινά από οικογενειακά περιβάλλοντα και τη ραγδαία άνοδο της αποκαλούμενης και συνήθως ατιμώρητης «μικρής εγκληματικότητας» στις αποκαλούμενες «προαστειακές συνοικίες».

Οι τελευταίες κατά κανόνα ελέγχονται πλήρως από αφρικανικές και ισλαμικές συμμορίες, οι οποίες έχουν εγκαταστήσει δικά τους καθεστώτα και όρους συλλογικής ζωής, ελέγχοντας ποιοι θα κατοικούν και ποιοι όχι σε επιδοτούμενα από το κράτος κατά τα άλλα διαμερίσματα.

Η σημερινή Γαλλία, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια εξόχως προβληματική χώρα, διόλου τυχαία. Αν σήμερα λοιπόν βρίσκεται χωρίς αστυνομία, ποιος ξέρει, αύριο θα μπορούσε να βρεθεί και χωρίς στρατό... Κάτι τέτοιο δεν είχε δηλώσει και ο Ερντογάν ως στόχο, όταν οι Γάλλοι αναγνώρισαν επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...