Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Η εμμονή των φανατικών του κλίματος στις θεωρίες μελλοντικής καταστροφής, αν δεν πάρουμε μετρα που θα διαλύσουν τις οικονομίες μας, θα σκορπίσουν δυστυχία στον περισσότερο κόσμο και θα τσακίσουν, κυρίως μέσω ακρίβειας στην ενέργεια και το ρεύμα, τα φτωχότερα νοικοκυριά, δεν έχει τελειωμό. 

Δίχως δισταγμό οι θιασώτες των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα προπαγανδίζουν την εγκατάλειψη όλων των επιτευγμάτων της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς και του δημοκρατικού καπιταλισμού και την βύθιση του κόσμου σε μιά άνευ προηγουμένου ακρίβεια, στην καταστροφή της γεωργίας, στην κατάργηση της κτηνοτροφίας και σε μια περίοδο έλλειψης τροφίμων και παγκόσμιας πείνας. 

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Διότι δήθεν η εξασφάλιση κρέατος και τα γεωργικά λιπάσματα επιβαρύνουν το περιβάλλον και μολύνουν την ατμόσφαιρα. Κι όλα αυτά δίχως ίχνος επιστημονικής απόδειξης, ενώ πολλοί επιστήμονες ομιλούν πλέον για την “απάτη της κλιματικής αλλαγής’ και το τέχνασμα της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακόμα και η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που είχε προβλέψει την καταστροφή του κόσμου σε 5 χρόνια, απέσυρε την σχετική της ιντερνετική ανάρτηση μόλις συμπληρώθηκε – δίχως βέβαια να έχει συμβεί το οτιδήποτε – η 5ετία! Καιρός είναι να ξεκαθαρίσουνε κάποια πράγματα. Ποιά επιστημονική απόδειξη υπάρχει πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη; Εννοώ απόδειξη, κι όχι δηλώσεις και ισχυρισμοί. Είναι επιστημονικά αποδειγμένο πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη κι ακολουθεί η αύξηση εκπομπών του co2. Πώς γίνεται αυτό; (Βλ. και “Τhe Great Global Warming Swindle”
https://m.youtube.com/watch?v=pIRICfZOvpY). Πως οι Βίκινγκς, το 1.100 περίπου μχ, εγκαταστάθηκαν σε μιά καταπράσινη Γροιλανδία; Το co2 , προερχόμενο απο ποιά εργοστάσια, είχε λιώσει τους πάγους;

Διακεκριμένοι επιστήμονες, καταθέτοντας πρόσφατα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν πως το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα ανάμεσα στα αέρια που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα είναι μόλις το 0,004% του συνόλου. Ευθύνεται αυτό για την κλιματική αλλαγή; Ιδιαίτερα μάλιστα αν λάβουμε υπ’ όψιν πως στις δύο περιόδους αύξησης της ψυχρότητας του πλανήτη (cooling periods) μεταξύ 1945 – 1975 και 1988 – 2015 αυξήθηκαν οι εκπομπές co2! Tα περίφημα μοντέλα του IPCC του ΟΗΕ δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτή την ανακολουθία (βλ. σχετ. George Root, “Climate Change Reconsidered”. 2015, σελ 10). Και με τους στατιστικούς υπολογισμούς που χρησιμοποιούν έχουν χάσει την αξιοπιστία τους (λχ η μέθοδος της “ράβδου του χόκευ” η ο πολλαπλασιασμός επί 5 όλων των εκτιμήσεων για το μέλλον!). Επίσης να σημειώσουμε πως μόνο το 3% της ενέργειας του πλανήτη προέρχεται από τον ήλιο και τον άνεμο. Κι αυτή χρειάζεται ορυκτά καύσιμα, ιδίως το φυσικό αέριο, για εφεδρική κάλυψη το 24ωρο! (βλ. Alex Epstein, ” The Moral Case for Fossil Fuels”. Penguin, 2014)

Όλη αυτή η υστερία για το κλίμα εξυπηρετεί – εκούσια η ακούσια – δύο αντικειμενικούς στόχους. Ο ένας είναι η υπονόμευση της καπιταλιστικής οικονομίας και της ευημερίας της Δύσης. Όλα τα μέτρα που παίρνονται εξυπηρετούν τους στόχους των εχθρών της ελεύθερης οικονομίας και την αύξηση της δυσαρέσκειας των λαϊκών στρωμάτων των δυτικών κοινωνιών. Οι οπαδοί της Αριστεράς, ηττημένοι κατά κράτος στον ιδεολογικό πόλεμο, παίρνουν την εκδίκησή τους στην σύγκρουση για το περιβάλλον.

Η άλλη επιδίωξη είναι η ενίσχυση της Κίνας και άλλων ανταγωνιστικών προς την Δύση δυνάμεων (Ρωσία, Ινδία). Ενώ οι δυτικές οικονομίες περιορίζονται κι’ εξοντώνεται η δυναμική τους με τον περιορισμό των ορυκτών ενεργειακών μέσων και την κατάργηση του άνθρακα, οι υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις παραμένουν ανενόχλητες και συνεχίζουν στους ίδιους δρόμους οικονομικής ανάπτυξης. Ενώ λχ η Δυτική Ευρώπη χρησιμοποιεί πλέον 495 μόνο σταθμούς παραγωγής ενέργειας μέσω άνθρακα και η Αυστραλία 24, η Κίνα χρησιμοποιεί 3.543 ενώ η Ινδία 1.036 ! (βλ. σχετ. Ian Plimer, “Green Murder”. Connorcourt, 2021).

Αντί να τρέχουν οι οπαδοί της πράσινης ανάπτυξης να διαμαρτύρονται στην Πλατεία Τιεναμέν στο Πεκίνο, συνεχίζουν να πιέζουν τις δυτικές κυβερνήσεις, εξαθλιώνοντας οικονομικά μέσω ακρίβειας τα λαϊκά στρώματα κι οδηγώντας τους κατεστραμμένους οικονομικά αγρότες της Δυτικής Ευρώπης στους δρόμους ! Μωραίνει ο Θεός…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Πούτιν και οι αδυναμίες της παντοδυναμίας!

Οι προσωποπαγείς απολυταρχίες παρουσιάζουν μια σειρά από παθολογίες που είναι γνωστές στους πολιτικούς παρατηρητές, πλην όμως δεν προσφέρονται για απλά συμπεράσματα.

Πώς η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπορούν να εξελιχθούν σε συστημική απειλή για την Ευρώπη και τις αγορές

Οι αγορές έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Γαλλία και περιμένουν στη... γωνία τον Μακρόν και τους υπολοίπους, για να τους... αποθεώσουν ή να τους... τιμωρήσουν! Η Γαλλία, αν δεν βρε...

Φόρτωση άρθρων...