Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Η μεγάλη σημασία ενός «αν»

Απόψεις

Θόρυβος πολύς και συζήτηση μεγάλη έγινε για τους λόγους που ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτηση του. Και κάποιοι είπαν ότι δεν καταλάβαιναν το γιατί. Επρόκειτο δε για έγκυρους αναλυτές, γεγονός που δίνει μεγάλο βάρος στην απορία τους.

Του Ιοβόλου

Γιατί απορούν όμως; Επί Τσίπρα, που εταίρος του είναι ο Καμμένος, αρκετά πράγματα θα συμβαίνουν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, για έναν πολύ απλό λόγο.

Οι δύο εταίροι ήθελαν και θέλουν εξουσία και τα υπόλοιπα ποσώς τους ενδιαφέρουν. Παίζουν έτσι ένα παιχνίδι εξουσίας, το οποίο συμβαίνει να βολεύει και κάποιο κόσμο εκτός Ελλάδος. Ο Νίκος Κοτζιάς λοιπόν, παρά την εμπειρία του, είναι ένα από τα θύματα του παιχνιδιού αυτού

Ο πρώην ΥΠΕΞ, δεν παραιτήθηκε αλλά απεπέμφθη, γιατί αυτό ήταν έξωθεν επιθυμία. Και την αιτία της αποπομπής την είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, τονίζοντας ότι οι γείτονες»με τη συμφωνία θα μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ αν το επιθυμούν».

Αυτό το ΑΝ έχει μεγάλη σημασία. Προφανώς εκφράζει μεγάλη επιθυμία του Πούτιν, σε μιά κομβική φάση γιά τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή. Έτσι λοιπόν πολλοί θα πρέπει να αποδεχτούν ότι ο Τσίπρας κάνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και γι΄ αυτό τώρα θα πάει και στη Μόσχα

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο Τσίπρας ανήκει σ’ αυτην τη συνομοταξία ανθρώπων, που σκοπό έχουν να άρχουν και άπαξ και καθίσουν στην αρχή πρόθεση τους δεν είναι να την παραδώσουν. Στην ιστορία υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή όσο δυσάρεστη και αν είναι.

Υπό την έννοια αυτή, ας μην περιμένουμε εκλογές. Ο Τσίπρας δεν εξαναγκάζεται σε εκλογές, ιδιαίτερα δε όταν βλέπει ότι μπορεί να τις χάσει. Θα τις προκηρύξει μόνον όταν δει ότι μπορεί να τις κερδίσει.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Ο άνθρωπος αυτός, χρησιμοποιεί την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα για την Αρχή, που είναι και ο ύπατος στόχος του. Αν στη διαδρομή δει ότι πρέπει να αλλάξει όχημα δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει.

Έτσι είναι πλασμένος ο κύριος Τσίπρας και δεν πρόκειται να αλλάξει. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ και όσοι θέλουν ας το καταλάβουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι ωθεί τα χρηματιστήρια σε νέα ρεκόρ

Ιστορική μέρα η χθεσινή για τη Wall Street, καθώς έπιασε τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στη χρηματιστηριακή ιστορία, έστω και αν το κλείσιμο δεν είχε μπροστά το ψηφίο τέσσερα. ...

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Προτεραιότητα στα βασικά: Ανταγωνιστικότητα οικονομίας, απονομή δικαιοσύνης

Κάθε καλός μάνατζερ γνωρίζει την σημασία του να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην επίτευξη ορισμένων σημαντικών στόχων και να μην ασχολείται με δευτερεύοντα ή ασήμαντα πράγμ...

Φόρτωση άρθρων...