Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η πολιτική κωμωδία της εκλογής Τσίπρα

Η εκλογή ( στην ουσία ο διορισμός, όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις ενός και μοναδικού υποψηφίου) του κ. Τσίπρα στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξελίσσεται κανονικά σε νούμερο επιθεώρησης.

« Δεν έχι ματαγίνει γιέ μ΄», που έλεγε η γιαγιά η Κατίγκω, αλλά συμβαίνει, είναι μια πολιτική κωμωδία που εξελίσσεται ως φάρσα και κάποιοι, κυρίως όσοι την εμπνεύστηκαν, απαιτούν από τους πολίτες να την δουν σοβαρά και να την αναγνώσουν ως «μέγα πολιτικό γεγονός».

Τι συμβαίνει; Ένας περιδεής, ου μην και ψοφοειδής, τύπος αποφάσισε, παρέα με τους πραιτωριανούς του, να εκλεγεί (στην ουσία να διοριστεί, καθότι μοναδικός υποψήφιος) στη θέση του Προέδρου του κόμματος που διευθύνει ( όλες αυτές τις «οργανώσεις» κάποιοι τις διευθύνουν) και βάλθηκε, σώνει και καλά, να μετατρέψει μια γραφική υπόθεση ( αυτή της «εκλογής του») σε πολιτικό γεγονός που αφορά, υποτίθεται, ολόκληρη την κοινωνία.

Το λες και μαύρο χιούμορ, ειδικά από την ώρα που «οι δικοί του», μπροστά στον ορατό, σχεδόν βέβαιο κίνδυνο να ξεφτιλιστούν από την αστεία συμμετοχή (έχουν και κάτι δικά τους εσωτερικά ζητήματα να λύσουν) ξεκίνησαν να απευθύνονται «σε κάθε πικραμένο», να τον καλούν στην κάλπη, έως και σε δεκαπεντάχρονα είχαν το θράσος να απευθυνθούν, η λίστα των «προσκεκλημένων» υπακούει πλήρως στο δόγμα « κουτσοί, στραβοί, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα»…

Από τις σχετικές προσκλήσεις δεν λείπουν όλοι οι περαστικοί, εγχώριοι και τουρίστες ( να, μια καλή ιδέα για μια καινοτόμο τουριστική προβολή της χώρας!), οι αλλόφρονες Ρομά της επικράτειας, οι φυλακισμένοι ( είχε καταγάγει θρίαμβο ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές στις φυλακές), όλοι οι καλοί χωράνε, ακόμη και μέλη και στελέχη άλλων κομμάτων, ο καλός μύλος όλα τα αλέθει…

Η εκλογή ( στην ουσία ο διορισμός, όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις ενός και μοναδικού υποψηφίου) του κ. Τσίπρα στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξελίσσεται κανονικά σε νούμερο επιθεώρησης, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως σε όλα τα συστατικά στοιχεία μιας μαύρης κωμωδίας, όποιος την εμπνεύστηκε είναι μεγάλο συγγραφικό ταλέντο.

Στην εξέλιξη της, η απόπειρα να αποκτήσει ένας διορισμός προέδρου δεκαπενταμελούς χαρακτηριστικά κοινωνικού κινήματος με αντιπολιτευτική προοπτική, που «έναν λογαριασμό θα επιστρέψει στην κυβέρνηση», οδηγήθηκε πολύ σύντομα στο κρεβάτι των πολιτικών ψυχιάτρων, αυτής της ειδικότητας είναι αντικείμενο, τα social media οργίασαν (κάτι τέτοια περιμένει ο κοσμάκης να γελάσει το χειλάκι του), η κυβέρνηση τόριξε στην παλαβή και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γελάνε από το πρωί ως το βράδυ με καβάντζα κοντά 200.000 χιλιάδες συμμετοχές στη διαδικασία αλλαγής ονόματος και τις δημοσκοπήσεις να τους σταθεροποιούν σε θέση εν δυνάμει κυβερνητικής λύσης.

Προφανώς στην Κουμουνδούρου περισσεύει μια περιπαιχτική διάθεση για την πολιτική, εν μέσω ευωχίας από διάφορες ξεσηκωτικές (πολιτικές) ουσίες, και τα ηγετικά στελέχη της προεδρικής ομάδας αποφάσισαν να παρουσιάσουν, με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, μια κωμωδία σε δύο πράξεις ( η πρώτη τελείωσε στο συνέδριο, η δεύτερη ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή 15.05.2022)), την οποία βάφτισαν «πολιτικό γεγονός», την επικοινώνησαν ως «μέγα θέμα εσωτερικής πολιτικής» και «συγκλονιστική λαϊκή απάντηση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης» και περίμεναν (μα την παναγία!) να εισπράξουν από την λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Μέγα το της αριστεράς κράτος» σκέφθηκαν οι ινστρούχτορες ( σ.σ. δεν είναι θηλαστικά της Βόρειας Αμερικής!), που ζουν ακόμη στις ένδοξες περιόδους με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν και το πόπολο να ανατριχιάζει με τη «Διεθνή», μόλις κατάλαβαν ότι το κόλπο πάει για το γκρεμό, πήγαν κατευθείαν σε λαϊκό προσκλητήριο «νεκρών τε και ζώντων» και ό,τι κάτσει …

Το τρομακτικό είναι πως ο ένας και μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος δεν έχει πάρει χαμπάρι ( δυσκολεύεται και προσωπικά κομματάκι) πως το να γυρνάει από χωρίου εις χωρίον και να καταναλώνεται για να μαζέψει ψήφους (σε μια εκλογή – κωμωδία), που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, δεν προστίθενται πουθενά, δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα, δεν νομιμοποιούν καμία πολιτική, δεν επηρεάζουν καμία πρωτοβουλία, είναι καταστροφή για τον ίδιο και για ό,τι του απόμεινε ως αξιοπιστία (λέμε τώρα!), κατάντησε από τέως πρωθυπουργός πολιτικό ανέκδοτο και με τη βούλα.

Η υποψία, όσων απόμειναν να βλέπουν με συμπάθεια αυτή τη διαδικασία και να επιμένουν να στηρίζουν αυτό το μόρφωμα, πως αυτή την καταπληκτική έμπνευση την οφείλουν στον κ. Καρανίκα ( παλαιό συνεργάτη εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα και πρωθυπουργικό σύμβουλο, που πλήρωνε ο ελληνικός λαός) εντείνεται, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, όντως, έχει βάλει το χεράκι του.

Η επιβεβαίωση της υποψίας θα ήταν μια λύτρωση, πάντα σε μια κωμωδία ο ατακαδόρος είναι που δίνει τον τόνο…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...