Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η πρόβα τζενεράλε με την επιστολική ψήφο και ο (νέος) σχεδιασμός του Μαξίμου για τις εκλογές του... 2027

Χθες, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των απόδημων και των... ξεριζωμένων, σαν τον Κασσελάκη!

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μάλλον αιφνιδιάστηκαν και βλέπουν πίσω από την κίνηση Μητσοτάκη, τη σιγουριά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει περισσότερους... μπόνους πόντους στις Ευρωεκλογές, μεγαλώνοντας την "ψαλίδα" από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Ανδρουλάκης προφανώς θέλει να αποσπαστεί με σημαντική διαφορά στις Ευρωεκλογές από τον Κασσελάκη και τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ απειλή για τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 2027.

Λοιπόν, η επιστολική ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα crash test του Μητσοτάκη, σε σχέση με το ενδεχόμενο να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές του 2027! Αν του βγει, τότε είναι μάλλον σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί η διαδικασία και το 2027. Αν δεν του βγει, τότε θα πάμε στις προσεχείς εθνικές εκλογές με την... πεπατημένη.

Ο Μητσοτάκης θέλει να μετρήσει τη διαφορά που μπορεί να του δώσει η ομογένεια στις Ευρωεκλογές, ποντάροντας σε κάτι ακόμη καλύτερο στις προσεχείς εθνικές εκλογές.. Βλέπει ότι υπάρχει ο κίνδυνος εννιακομματικής ή δεκακομματικής Βουλής, οπότε το ποσοστό της αυτοδυναμίας θα ανέβει στο 38% και 39%.

Στις προσεχείς εκλογές μπορεί να έχουμε στη Βουλή, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους "αποστάτες" του ΣΥΡΙΖΑ, την "Ελληνική Λύση", ένα ακόμη ακροδεξιό κόμμα στυλ "Σπαρτιατών", τη "Νίκη", την Πλεύση Ελευθερίας ή ακόμη και το ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη! Δηλαδή, μιλάμε για μια Βουλή με 10 κόμματα! Αν είναι αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ (που μάλλον θα είναι), τότε ο Μητσοτάκης, θα πρέπει να αναζητήσει... διέξοδο για μελλοντική συνεργασία κάπου αλλού. Βέβαια, το 2027 είναι μακριά και πολλά μπορεί να συμβούν. Από το να μπουν στη Βουλή 6 κόμματα μέχρι να βρεθούμε ακόμη και στα... έντεκα!

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Μητσοτάκη είναι η εικόνα της χώρας στο τέλος της τετραετίας. Δηλαδή, να παρουσιάσει στο εκλογικό σώμα μια οικονομία με θεαματικά μικρότερο δημόσιο χρέος σε σχέση με σήμερα, υψηλότερα εισοδήματα και το θέμα της ακρίβειας να υποβαθμίζεται σημαντικά. Επιπλέον, θα έχουν τελειώσει σχεδόν όλα τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, θα διατηρούνται υψηλές οι τιμές των ακινήτων (αν δεν στραβώσει κάτι...) και γενικώς, θα είμαστε μια πολύ ωραία... ατμόσφαιρα.

Αν οι απόδημοι κάνουν τη διαφορά στις Ευρωεκλογές, τότε μάλλον θα συμβεί το ίδιο και στις εθνικές. Οπότε, ο Μητσοτάκης ελπίζει ότι θα είναι και πάλι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία το 2027, για να συνεχίσει και να επιτύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις έως το 2031 και... βλέπουμε! Κάπως έτσι διαμορφώνονται ο σχεδιασμός και οι σκέψεις που επεξεργάζονται και αναλύονται στην κυβέρνηση, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Ο δρόμος είναι μακρύς και πολλά μπορούν να συμβούν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...