Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η θλιβερή υποκρισία του Νόαμ Τσόμσκι και το ξέπλυμα Πούτιν

Ο φιλόσοφος και γλωσσολόγος που έχει υποστηρίξει ότι ο φιλελευθερισμός είναι η χειρότερη πολιτική αντίληψη στον κόσμο, τώρα προσπαθεί να ξεπλύνει την εισβολή του Πούτιν

Ίνδαλμα των τρομοκρατών και λοιπών «προοδευτικών» σφαγέων, ο γλωσσολόγος και φιλόσοφος Αμερικανός καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι, 93 ετών, έχει αποφανθεί ότι: «υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να σταματήσουμε την τρομοκρατία, αν πάψουμε να είμαστε μέρος της».

Τώρα τι μέρος της τρομοκρατίας είναι το παιδί που δολοφονείται από τυφλό κτύπημα ισλαμιστή μαστουρωμένου ή ιδεολογικού τραμπούκου, αυτό μένει να μας το εξηγήσει ο καθηγητής του ΜΙΤ.

Όπως μένει να μας εξηγήσει ότι ο οποιοσδήποτε διαταραγμένος δικτάτορας, επειδή πριν είκοσι και πλέον χρόνια ο Μπους εντελώς βλακωδώς εισέβαλε στο Ιράκ, μπορεί να εισβάλλει όπου γουστάρει, επικαλούμενος γεγονότα που δεν υπάρχουν αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν!

Τελείως υποκριτικά έτσι, ο Τσόμσκι, αποκαλεί τον Πούτιν εγκληματία πολέμου αλλά ευθύς αμέσως τον απαλλάσσει της κατηγορίας, λόγω αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Το ίδιο έκανε και πριν 40 χρόνια όταν γνωριστήκαμε και μιλήσαμε στην Κηφισιά,όπου προσπαθούσε να με πείσει ότι η σταλινική θηριωδία δεν ήταν θέμα εξουσίας αλλά άμυνα στον φιλελευθερισμό!

Τούτων λεχθέντων, απαντώντας στις αμπελοφιλοσοφίες του Τσόμσκι, ο Ουκρανός μεταφραστής των βιβλίων του, ανάλαβε να του εξηγήσει πως αυτός και τα παιδιά του προσπαθούν να σωθούν από την κτηνωδία εισβολέων, τους οποίους ένας διαταραγμένος πρώην καγκεμπίτης τους είπε να μπουκάρουν στην Ουκρανία για να διώξουν τους… ναζί!

«Η Ουκρανία, γράφει ο Αντέμ Τσάπλεϊ στον Τσόμκι, δεν "σύρθηκε" σε πόλεμο, αλλά δέχθηκε επίθεση. Χωρίς πρόσχημα, όπως αυτό είχε συμβεί και επί Χίτλερ στην Πολωνία. Είναι έτσι θύμα του ρωσικού ιμπεριαλισμού και παρατήστε τις λανθασμένες ιστορικές συγκρίσεις. Υπάρχουν πάντως αυτοκρατορίες που έχουν χάσει πολέμους στο τέλος από μικρότερους λαούς και η ρωσική ιμπεριαλιστική κυβέρνηση πρέπει να χάσει. Όταν βομβαρδίζεσαι και όταν πρέπει να βρεις τρόπους να προφυλάξεις τα παιδιά σου, έχεις διαφορετική προοπτική από όταν κάθεσαι άνετα σ' ένα γραφείο κάπου στην Αριζόνα. Ναι, Νόαμ Τσόμσκι, σε κοιτάζω μεταξύ άλλων».

Αυτά τα ολίγα μεταξύ άλλων, έγραψε ο Ουκρανός μεταφραστής,αλλά έχουμε την αίσθηση ότι απάντηση δεν θα πάρει. Όταν στα 93 σου θεωρείς τον Πούτιν από σπόντα εγκληματία πολέμου, τότε η μπάλα έχει για καλά χαθεί. Ίσως δε να μας τη φέρει πίσω ο άλλος Κινέζος δημοκράταρος, ο οποίος πηγαίνοντας 2000 χρόνια πίσω σίγουρα θα βρει επαρκείς αιτίες για εισβολές.

Το πρόβλημα με μας τους Έλληνες είναι μπας και κάνουν κάποια ιστορική αναδρομή και οι Πέρσες και πλακώσουν εδώ με τους φίλους τους σήμερα Τούρκους, ζητώντας λογαριασμούς από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όσο για τους εγχώριους ογκόλιθους του πνεύματος και άλλους χειροκροτητές του ρωσικού ιμπεριαλισμού, ας κάνουν λίγο κράτει, το φτύσιμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι μεν προσοδοφόρο επάγγελμα, αλλά με κάποια όρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...