Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Iδού ποιος προαλείφεται για νέος υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ

Την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιέγραψε με απόλυτη σαφήνεια ο «εν τοις πράγμασι Υπουργός Εξωτερικών» ( σκιώδη θα τον έλεγαν παλιότερα), κατά κόσμο «Δημήτρης Κουφοντίνας», ικανός, μεταξύ άλλων, να στοχάζεται για την διεθνή θέση της χώρας, για τις συμμαχίες της κ.λ.π., αναλογιζόμενος «πόσο δίκιο είχε όταν καθάριζε υπέρ της επανάστασης ακόμη και «αθώους» που περίμεναν στο φανάρι να περάσουν απέναντι».

Σύμφωνα με τον κ. Κουφοντίνα, η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη είναι εγκληματική, καθώς έχει διασυνδέσει τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστών ( σ.σ. η άλλη ονομασία των Αμερικανών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην κυβέρνηση) και κακώς δεν την έχει καταστήσει μέλος της άτυπης συμμαχίας/συνεργασίας Ρωσίας, Κίνας, Ιράν κ.λ.π., σε αυτό το «κ.λ.π.» κανένας δεν ξέρει τι κρύβεται, σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως ο κατά συρροή δολοφόνος αφουγκράζεται τις ανησυχίες των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναλόγως διαμορφώνει το γεωπολιτικό του αφήγημα.

Ο κ. Κουφοντίνας λέει, από τη φυλακή, όσα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει στη Βουλή (αλλά και εκτός αυτής), τα ίδια με εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνεί μόλις βρει την ευκαιρία, είναι η ίδια ακριβώς ανάγνωση των γεωπολιτικών εξελίξεων που οδήγησε τον κ. Τσίπρα να καταψηφίσει την προμήθεια των Rafale και των Bell@ara, να αρνηθεί θετική ψήφο στις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και να επικοινωνεί καθημερινά σχεδόν την άποψη πως « ο Μητσοτάκης έχει εγκλωβίσει τη χώρα στις εμμονές του, η Ελλάδα χρειάζεται μια ανεξάρτητη και αυτόνομη εξωτερική πολιτική», χωρίς ποτέ να λέει σε ποιους άλλους αναφέρεται «η ανεξαρτησία», ποιοι θα την «εγγυηθούν» σε στιγμές κρίσης και ποια καθεστώτα θα ενδιαφερθούν να υπερασπιστούν την δημοκρατία στην Ελλάδα.

Προφανώς δεν είναι σύμπτωση, αντίθετα πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στη λογική του Κουφοντίνα από τη μία και «στο βαθύ κράτος του ΣΥΡΙΖΑ» από την άλλη, αυτές οι δύο λογικές έχουν κατ΄επανάληψη αποκτήσει κοινή έκφραση στις διαδηλώσεις εν μέσω κορονοϊού του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του κατά συρροή δολοφόνου. Ήταν τότε που ο κ. Τσίπρας «έπαιρνε το ρίσκο της διάδοσης της πανδημίας» με τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τότε που ολοφύρονταν για την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του «ελαφροχέρη», τότε που μια δήθεν απεργία πείνας και δίψας έγινε σημαία κατά της αστικής δημοκρατίας από τους εραστές των τριτοκοσμικών καθεστώτων τύπου Πούτιν και Ερντογάν.

Το μέσο στο οποίο το προϊόν της μαρξιστικής ανάλυσης του κ. Κουφοντίνα δημοσιεύθηκε δεν έχει καμία σημασία, δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο, στην ίδια την ΑΥΓΗ οι δυσκολίες δημοσίευσης είναι μεγάλες. Tο ζητούμενο είναι πως σήμερα, Ιούλιος 2022, ο κ. Κουφοντίνας βρίσκει ακόμη ευήκοα ώτα για να πει τις ιστορίες του και να επιχειρήσει να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι στο καλό τόσο ποδαρόδρομο έριξε για χάρη του ο κ. Τσίπρας όταν απεργούσε ο ίδιος στο νοσοκομείο τη Λαμίας.

Η απόπειρα του κ. Κουφοντίνα να παρέμβει (υπέρ τίνος άραγε;) στις δεδομένες διεθνείς εξελίξεις (εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, επέκταση ΝΑΤΟ, ενεργειακή κρίση, απειλές ύφεσης, Τουρκία και Ερντογάν κ.λ.π.) θα ήταν μια γραφική εκδήλωση της αριστερίστικης μεγαλομανίας ενός «εκ θεού» νομιμοποιημένου να σκοτώνει στο όνομα της «επανάστασης», αν δεν συνιστούσε, στην ουσία της, μια πλήρη και ασφαλή περιγραφή των θέσεων και των απόψεων του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές κατά περιόδους έχουν εκφραστεί δημοσίως και έχουν καταστεί καταγέλαστες με εκείνες τις κορώνες «για την ειρήνη», που είναι η απάντηση σε όλα … Θυμάστε Μποφίλιου, Τσανακλίδου και λοιπές επαναστατικές δυνάμεις στο Σύνταγμα…

Πως αντέδρασε ο κ. Τσίπρας σε αυτή την ταύτιση του δικού του αφηγήματος με αυτό του κ. Κουφοντίνα, τι, ακριβώς, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να απομειώσει την ένταση της σε βάρος του κριτικής να εμφανίζεται με κοινές θέσεις με ένα κατά συρροή δολοφόνο;

Απολύτως τίποτε! Φύλλο δεν κουνήθηκε από την Κουμουνδούρου, καμία ένσταση, καμία διαρροή, καμία δήλωση, μια ησυχία τάφου σε όλο το σύστημα, σαφές δείγμα πως όσα ο κ. Κουφοντίνας περιέγραψε ως στοιχεία μια ανεξάρτητης και αυτόνομης εξωτερικής πολιτικής απηχούν στον ίδιο τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται «στην ψυχή» του κόμματος, διασυνδέονται με το παρελθόν όλων των ομάδων που απόμειναν στην Κουμουνδούρου να ονειρεύονται επαναστάσεις και καταλήψεις χειμερινών ανακτόρων μεσούντος του θέρους …

Ο κ. Κουφοντίνας λειτούργησε ως εν τοις πράγμασι Υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και ως τέτοιο ο κ. Τσίπρας τον υιοθέτησε και τον περιέφερε σε αγαπημένα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα, όσα ο διάσημος «ελαφροχέρης» είπε και «απαίτησε» να δημοσιευθούν είναι εκείνα που συγκινούν την «αδούλωτη αριστερή ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας «ευλογημένος» άνθρωπος και πολιτικός. Τον ανταγωνίζεται (λέμε τώρα) ένας τύπος που «συνομιλεί» για την εξωτερική πολιτική της χώρας με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που συμφωνεί πλήρως με όσα ο αρχιδολοφόνος δημοσιεύει, που, πριν ακόμη από τον κατά συρροή εκτελεστή της 17Νοέμβρη, τα ίδια ακριβώς έλεγε στη Βουλή σε δύο συζητήσεις με την ίδια ιδεοληπτική εμμονικότητα, ένας τύπος που επιμένει να κουβαλάει στο τέλος του πρώτου τετάρτου του 21ου αιώνα, τις αριστερές παλαβομάρες της τριτοδιεθνιστικής αριστεράς του 1920.

Κι αυτός πλασάρεται ως αντίπαλος του Μητσοτάκη …
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Φόρτωση άρθρων...