Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ιστορίες... πρώτης κατοικίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή απευθύνονται σε ανόητους ή νομίζουν ότι μπορούν να απευθύνονται στον ίδιο αριθμό ανόητων που απευθύνονταν την περίοδο 2012-2019, ως Αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση.

Δεν εξηγείται διαφορετικά, η αντίδραση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε σχέση με την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε προσφυγή δανειοληπτών, οι οποίοι ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη κάθε πράξη πλειστηριασμού α΄ κατοικίας από τα funds. Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την επικύρωση του αυτονόητου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την άρση προστασίας της α΄ κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, αφού είχε φροντίσει με νόμο του 2017 να ψηφίσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μάλιστα να καταστήσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενη κάθε πράξη αντίδρασης από οποιονδήποτε, στον οποίο θα φορούσαν «βραχιολάκια» οι αστυνομικές Αρχές και θα τον πήγαιναν στο αυτόφωρο. 

Έτσι έγινε στην περίπτωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Ενέργειας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2015-Ιουλίου 2015, ο οποίος στη συνέχεια ίδρυσε τη Λαϊκή Ενότητα.

Πριν από το 2019 και το 2017, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το καλοκαίρι του 2015 είχε υπογράψει με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, τον οδικό χάρτη για τις οφειλές προς τις τράπεζες. Αφού προκάλεσαν ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ στη χώρα, λόγω των ανερμάτιστων επιλογών της παρέας Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη, στη συνέχεια ήρθε η ώρα της... κρίσης. Δυστυχώς, αυτή η ώρα ήταν... μαύρη για τους πολίτες. 

Ο Τσίπρας που έταζε επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, προχώρησε μέσω του Κατρούγκαλου σε 20 περικοπές και καταργήσεις. Οι άνθρωποι που διατυμπάνιζαν την περίφημη "Σεισάχθεια", υπέγραφαν σωρηδόν μέτρα, προκειμένου να συμμαζέψουν τη ζημία που δημιούργησαν, πιστεύοντας ότι ο φόβος εξόδου μας από την Ευρωζώνη, θα ταρακουνούσε τους δανειστές και εταίρους μας. Το μόνο που.. κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν να ισοπεδώσει το τραπεζικό σύστημα, να οδηγήσει σε νέα δυσβάστακτη ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα των φορολογούμενων, τους οποίους ρήμαξε μέσω της υπέρμετρης φορολόγησης.

Αφού έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω, έρχεται σήμερα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι υπόλοιποι για να κουνήσουν το δάκτυλο, για το θέμα της α΄ κατοικίας. Και πετάνε και την... κουτοπονηριά ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός α΄ κατοικίας. Μα και η σημερινή κυβέρνηση μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης οφειλών, προσπαθεί να διευκολύνει τους δανειολήπτες και τους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με ευνοϊκούς όρους και να μην χάσουν την α΄ κατοικία. Χρήματα δεν χαρίζονται πουθενά και από κανέναν. Άλλωστε όπως είχε πει και ο... σύντροφος Ευκλείδης Τσακαλώτος «οι πλειστηριασμοί είναι κοινωνικά δίκαιο μέτρο». Και προφανώς έχει δίκιο. Αν υπάρχουν 10 που δεν μπορούν να πληρώσουν, υπάρχουν άλλοι 90 που έκαναν θυσίες για να πληρώσουν ή δεν πήραν κανένα δάνειο ή όλοι μαζί έχουν αποταμιεύσει τον ιδρώτα τους στο τραπεζικό σύστημα.

Το χειρότερο και πλέον άδικο σε μια κοινωνία είναι να υπάρχει κουλτούρα κακοπληρωτή. Γιατί αν κανείς δεν πλήρωνε, τότε δεν θα είχαμε ούτε τα στοιχειώδη. Τα παραμύθια της Χαλιμάς με τα δανεικά του παρελθόντος, είδαμε που οδηγούν. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι αλλαγή του νόμου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει, καθώς στη βάση αυτών των νόμων, διαμορφώθηκε μια ολόκληρη δανειακή σύμβαση και υπάρχουν μια σειρά υποχρεώσεις, οι οποίες θα μας συνοδεύουν ακόμη και εκτός μνημονίων. Για τον απλούστατο λόγο, ότι όταν κάποιος θα πάει να ανατρέψει κάποιες σταθερές, τότε οι αγορές σε περιμένουν στη γωνία. Το κόστος χρήματος γίνεται ακριβότερο και αν περιμένεις αναβάθμιση, τότε με τέτοια... μυαλά και τέτοιες κινήσεις, οι υποβαθμίσεις, θα διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι, στην τελική ανάλυση, το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για την κοινωνία, μόνο και μόνο για να ωφεληθεί ένα συγκριτικά μικρότερο τμήμα της.

Όσα υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, δεν μπορούν να ξεχαστούν, ακόμη και τώρα που έχουμε βγει από τη μεταμνημονιακή εποπτεία και είμαστε μια -ας πούμε- πιο κανονική χώρα, όπως και οι υπόλοιπες στην Ευρωζώνη. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί είναι ότι οι αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ θα μας... κυνηγούν για δεκαετίες, Το Κράτος έχει συνέχεια και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ισχύουν στο διηνεκές. Γιατί αν αποφασίσεις να κάνεις και πάλι του... κεφαλιού σου, τότε οι ίδιες οι αγορές θα σε στείλουν στη... γωνία και μετά θα... ζητιανεύεις λεφτά, τα οποία θα συνοδεύονται από μνημόνια! Βλέπετε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το... know how για τέτοιες "ταρζανιές", αφού διαπραγματευτεί... σκληρά επί τουλάχιστον 17 ώρες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται προς όλους και τα παίζει όλα για όλα. Δεν ξεχνά το 2015, αλλά δεν είμαστε και στο 2015. Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποτρέψει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη και να συσπειρώσει τον κόσμο της Αριστεράς, παίρνοντας από το ΠΑΣΟΚ, το ΜεΡΑ 25 και κάτι... ψιλά από το ΚΚΕ. Στην προσπάθεια του αυτή, τόσο ο ίδιος, όσο και οι... σύντροφοι της Κουμουνδούρου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα για να εκτεθούν μέσα από τα αδιαμφισβήτητα πεπραγμένα τους, διαπράττοντας τη μία γκάφα πίσω από την άλλη.

Άλλωστε, δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες που καταλαβαίνουν, αλλά απευθύνονται σε αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν, όπως στο δημοψήφισμα του 2015, ότι ο γάιδαρος... πετάει και η προβατίνα... κολυμπάει! Σιγά μην καθίσει ο άλλος να δώσει βάση, ότι για τη ζημιά ευθύνεται ο... αλμπάνης «χειρουργός» του 2015, δηλαδή, ο «ψευτογιατρός» Τσίπρας! Ωστόσο, είτε θέλει να το συνειδητοποιήσει είτε όχι, τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Τουλάχιστον, αν του φταίει ο Μητσοτάκης, οφείλουμε να του πούμε την αλήθεια κι ας νομίζει ό,τι άλλο θέλει. Στο κάτω κάτω δεν έχουν όλοι τους ίδιους μηχανισμούς ανάπτυξης και καλλιέργειας του εγκεφάλου...
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...