Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ξεκίνησαν οι προγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ - Ξεσάλωσαν οι πραιτωριανοί του Τσίπρα

«Ομαλά» ξεκίνησε η επόμενη μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έληξε με την «τερατώδη» νίκη του Αλέξη Τσίπρα και την βαρύτατη ήττα της ομάδας Τσακαλώτου ή άλλως των «Ομπρελιστών». Πιο «ομαλά» δεν γινόταν!

Ο κ. Νίκος Ξυδάκης, επικεφαλής του κομματικού ραδιοφώνου «στο Κόκκινο 105,5» ήταν ο πρώτος που δέχθηκε την «ευγενική προτροπή» του «νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν» Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα «να τον διευκολύνει στις επιλογές του», σε απλά ελληνικά να εγκαταλείψει χωρίς πολλά-πολλά την καρέκλα του και να αποχωρήσει «για άλλες πολιτείες, εξωτικές…».

Προς αντικατάσταση του οι «προεδρικοί» ετοιμάζουν «δικό τους άνθρωπο», με προφανή στόχο να ελέγξουν το σύνολο της κομματικής παρουσίας και καθοδήγησης στα κομματικά ΜΜΕ, η κάθε χούντα που σέβεται τον εαυτό της αυτό πράττει για να εγκαθιδρυθεί, ελέγχει ασφυκτικά την ενημέρωση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, μέρες που διάγουμε, πως και ο «μέγας ηγέτης των λαών Βλαδίμηρος» στη Ρωσία το ίδιο ακριβώς έκανε πριν και μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, εξαφάνισε κάθε αντίθετη φωνή στα ΜΜΕ (αυτός έχει περισσότερες δυνατότητες), άλλωστε «οι πολλές φωνές μόνο κακό κάνουν, δυσκολεύουν το πλήθος να καταλάβει πως η ηγεσία του λέει ό,τι το συμφέρει, ό,τι θέλει να ακούσει».

Η απομάκρυνση του Νίκου Ξυδάκη σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου στη ζωή του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο της νικήτριας παράταξης των πασίγνωστων «προεδρικών» (συν τους παλαιοπασόκους σφουγγοκωλάριους), στον οποίο η συμμετοχή, ακόμη και η παρουσία της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των λοιπών της ιστορικής ηγεσίας είναι υπό αίρεση.

Στον απόηχο των παθών που κυριάρχησαν στο συνέδριο έγινε σαφές «με το καλημέρα» ότι οι «53+» και οι αποδέλοιποι που τους ακολουθούν έχουν, πλέον, ελάχιστους λόγους να πιστεύουν πως είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα κόμμα, στο οποίο κυριαρχεί ο νεποτισμός, η οικογενειοκρατία, ο σύγχρονος αυριανισμός και το κουλαντρίζουν ψεκασμένοι, σταλινολάτρες, πουτινιστές παρέα με διάφορους «της προσκολλήσεως», οι οποίοι ζουν για να ξανακαθίσουν στις υπουργικές καρέκλες., κι ας αναφωνήσουν «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων».

Στη νέα περίοδο που ξεκινάει ο κ. Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει σε κανένα, όπως και αν λέγεται, όποιο κομματικό φορτίο κι αν κουβαλάει, όποια προσωπική ιστορία κι αν καταθέτει, να του κάνει τη ζωή μαρτύριο, να τον αμφισβητεί ή να τον υποσκάπτει, να του χαλάει τη μόστρα διαμορφώνοντας μια εντελώς γραφική (σχεδόν κωμική) εικόνα για τον ίδιο και τις δυνατότητες του.

Μην απορείτε, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα έχει διαμορφωθεί αυτή η πολιτική, ο ίδιος την έχει εμπνευστεί και την εφαρμόζει, στις εντολές του υπακούν οι διάφοροι «πολακιστές» εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, τις δικές του προσωπικές ανάγκες και αδυναμίες καλύπτει αυτό το κύμα προγραφών που ήδη εξελίσσεται σύμφωνα με τους πάγιους κανόνες της αριστερής ανθρωποφαγίας.

Στο πλάνο που ετοιμάστηκε και τέθηκε ήδη σε εφαρμογή πρωτεύουσα θέση κατέχει η προσωπική ανάγκη του κ. Τσίπρα να αποκόψει από τον οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φωνή και κάθε παρουσία που μπορεί να υποσκάψει την ηγετική του θέση, να υπενθυμίζει τις εγγενείς αδυναμίες του και την παροιμιώδη αγραμματοσύνη του ή να διαρρέει στα ΜΜΕ την εικόνα ενός ηγέτη – λάτρη του τακτικισμού και ανίκανο να επιλέξει συνεργάτες της προκοπής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζει τον δικό του «Μεγαλέξανδρο», απουσιάζει ένας Αγγελόπουλος για να τον κινηματογραφήσει, αλλά ας είναι καλά οι Πολάκηδες κι οι Καρανίκες, οι Ραγκούσηδες κι οι Σπίρτζηδες, οι Περιστέρες κι οι Όλγες να καταγράφουν το μεγαλείο του «Προέδρου» και να υμνούν τις χάρες και την αξιοσύνη του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να ζει σε ένα καθεστώς κομματικού τρόμου, με την μειοψηφία «να φοβάται τον ίσκιο της» και την πλειοψηφία να ελέγχει ακόμη και τις αναπνοές των «απέναντι». Οι της «Ομπρέλας» είναι έτοιμοι να δουν να εξαφανίζονται από όλα τα κομματικά όργανα οι φωνές τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παραμείνουν μια γραφική μειοψηφία που η ισχνή παρουσία της θα επιβεβαιώνει απλώς τον «ηγέτη – κάτοχο της απόλυτης αλήθειας».

Όλες οι δημόσιες διαβεβαιώσεις υπέρ της «ενότητας» του κόμματος αντηχούν ως γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν την κομματική ανθρωπογεωγραφία και τον ανηλεή κομματικό πόλεμο που εξελίχθηκε για το συνέδριο αναμένουν, με απόλυτη βεβαιότητα, κανονική κομματική «γενοκτονία» στις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι «προεδρικοί» είναι αποφασισμένοι «να μην αφήσουν κουνούπι να περάσει χωρίς τη δική τους άδεια», έχουν την αριθμητική δυνατότητα να το κάνουν πράξη, ερωτηματικό είναι αν αυτό συμφέρει ή όχι τον ίδιο τον Τσίπρα, καθώς στην περίπτωση αυτή θα απομείνει χωρίς «αριστερή νομιμοποιητική πλευρά» και θα είναι εξαιρετικά ευάλωτος στον «χώρο».

Ιστορικά, σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις προέκυψε μια σκληρή διάσπαση (αποχώρηση στην ουσία) ως αποτέλεσμα ενός εμφυλίου, που δεν γνωρίζει έλεος και δεν επιτρέπει αιχμαλώτους.

Τσακαλώτος και λοιποί αποσυνάγωγοι της Κουμουνδούρου ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Φόρτωση άρθρων...