Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μα καλά ο Ανδρουλάκης είναι το πρόβλημα;

Σε μια κρίσιμη εποχή γεωπολιτικών ανατροπών και εθνικών κινδύνων, το πρόβλημα της ΕΥΠ είναι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ;

Αν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καταναλώνει χρόνο και τεχνολογία για να παρακολουθεί το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη, τότε οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ανησυχούν.Και σοβαρά μάλιστα.

Διότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο κρίσιμων κοσμογονικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ριζικών ανατροπών σε διεθνείς ισορροπίες, σε έντονη συνολική οικονομική και ενεργειακή κρίση και σε επικίνδυνες για την ακεραιότητα της χώρας εδαφικές αναθεωρήσεις από τους γείτονές μας. Οι εξελίξεις αυτές απαιτούν υψηλής ποιότητας δράσεις και ισχυρή προβλεπτικής ικανότητα,που σίγουρα δεν εξαρτάται από ευτελείς παρακολουθήσεις κινητών,επώνυμων Ελλήνων πολιτικών.

Από την άλλη πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου και οι επιτελείς του πρωθυπουργού, δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν από τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων αρχηγών της αντιπολίτευσης; Είναι ζωτικό για τη χώρα να γνωρίζουν τι ώρα τρώει πρωινό ο Νίκος Ανδρουλάκης στις Βρυξέλλες;

Πολύ φοβούμεθα ότι ο κύριος πρωθυπουργός, το θέμα της άσκησης εξουσίας στη σημερινή πραγματικότητα, ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή, θα πρέπει σοβαρότατα να το επανακαθορίσει.

Υπό αυτή την έννοια, ο αριθμός και η ποιότητα των ανθρώπων που σχηματίζουν μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποκαλούμενο πλέγμα εξουσίας έχει τεράστιο ρόλο να παίζει και ως εκ τούτου η δόμηση του  απαιτεί μεγάλη και πολύπλευρη προσοχή. Θα πρέπει δε να γνωρίζει ο κύριος πρωθυπουργός και επικεφαλής της ΝΔ ότι στο εσωτερικό του κόμματός του έχουν την έδρα τους ισχυρές δυνάμεις οπισθοδρόμησης, οι οποίες «οραματίζονται» συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα και προς επίτευξη του σκοπού αυτού είναι αποφασισμένες να γυρίσουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Για όσα συμβαίνουν σήμερα,οι πρωτες ενδείξεις είχαν εκδηλωθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά κάποιοι από υπερβολική αυτάρκεια και άγνοια γεγονότων τις πήραν στην πλάκα…Ενίοτε αυτή η τελευταία κοστίζει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Φόρτωση άρθρων...