Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

Με επίθεση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη η «αυλαία» Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Με ένα θέμα που ο ίδιος ανέδειξε με τον πλέον επίσημο τρόπο «έριξε αυλαία» στην παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δήλωσε πάντως …θλιμμένος που η τελευταία του παρέμβαση στο Σώμα που υπηρέτησε επί εννέα χρόνια σχεδόν, αφορούσε στο κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. 

Και αυτό διότι ο ίδιος υπήρξε θύμα της υπόθεσης υποκλοπών που φέρεται να εκπορευόταν από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι για το οποίο κινήθηκε απολύτως θεσμικά και αντιμετωπίζοντάς το πάντα ως ζήτημα Δημοκρατίας και όχι ως προσωπικό του θέμα, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας μας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι με δική του πρωτοβουλία, η Ευρωομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει προκαλέσει άλλες δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια για το θέμα.

Όπως και τις δυο προηγούμενες φορές, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν απέφυγε να επιτεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και να προβάλει το κόμμα του ως τον θεματοφύλακα της ορθής λειτουργίας των Θεσμών στην χώρα μας, τονίζοντας μάλιστα πως η ύπαρξη του κράτους Δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών. 

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών «προσβάλλοντας πρώτα και πάνω από όλα τον ελληνικό λαό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεσμεύτηκε μάλιστα προσωπικά ότι θα αγωνιστεί ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, να αποτελέσουν σύντομα μία κακή ανάμνηση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κάνει μία τέτοια κίνηση. Από την αποκάλυψη κιόλας του σκανδάλου των υποκλοπών στην χώρα μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κινήθηκε απολύτως θεσμικά, απευθυνόμενος στη Δικαιοσύνη και ακολουθώντας όλες τις νόμιμες οδούς, ενώ παράλληλα το κόμμα του διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Αντίθετα, θα πάει αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους.

Την ίδια ώρα πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται στην κυβέρνηση και με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού περί τερατογένεσης. «Αφορά άραγε και τη συνεργασία του κόμματός του με τον Συνασπισμό;», αναρωτιούνται στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε τέτοιους όρους στη δημόσια συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη επιμένουν στις προϋποθέσεις που έχουν θέσει προκειμένου να μπουν στη συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών, και θέτουν και τα υπόλοιπα κόμματα προ των ευθυνών τους.  «Εάν οδηγηθεί η χώρα σε πολλαπλές εκλογές, την ευθύνη θα την έχουν αυτοί που θα προτιμήσουν την καρέκλα από τις πολιτικές και τη συλλογική προσπάθεια για το καλό της πατρίδας», λένε με νόημα, ακριβώς την ώρα που χαρακτηρίζουν «όνειρο απατηλό» την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Ν.Δ., ειδικά με τον τρόπο που την «οραματίζεται» το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Για αυτό και επιμένουν στην ανάγκη να πάμε στην εποχή των σχημάτων συνεργασιών, που θα υπηρετούν όμως συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και δεν θα υπηρετούνται από πρόσωπα που συνδέονται με πρακτικές του παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι καταθέτουν συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, που εκτιμούν ότι θα πρέπει να αποτελέσουν και πολιτικές της επόμενης κυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα και να λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα των πολιτών. Όσο για τα πρόσωπα που θα κληθούν να τις υπηρετήσουν, αυτά υποστηρίζουν ότι θα αναζητηθούν μετά την επίτευξη αυτής της προγραμματικής συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική «γενοκτονία» απέναντι στον καθένα που τολμάει να αμφισβητήσει την ηγεσία

Για να μην μπερδεύστε και ψάχνετε εναγωνίως τη γωνία από το δεκάρικο ο κ. Ξυδάκης και οι διαπιστώσεις του περί συνδρόμου της Στοκχόλμης και θυρωρών της νύχτας (σε σχέση με ένα τμήμ...

Φόρτωση άρθρων...