Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Eπιθετική πολιτική στη βάση, δυνατά ανοίγματα στο Κέντρο

Ούτε βήμα πίσω από τη στρατηγική της διεύρυνσης δεν κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις για την προστασία της πολιτικής του κυριαρχίας και για ένα αναγκαίο άνοιγμα στους μετριοπαθείς και σκεπτόμενους ψηφοφόρους. 

Μπορεί η ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ να δημιούργησε νέες συνθήκες ανταγωνισμού στο πολιτικό σκηνικό, εντούτοις ο Πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να μην χαρίσει ούτε μία ψήφο στην κεντροαριστερά, μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών τόσο με κοινωνικό, όσο και αναπτυξιακό πρόσημο. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η μάχη του Κέντρου θα κριθεί όχι με επικοινωνιακά τσιτάτα που θυμίζουν άλλες εποχές, αλλά με ουσιώδεις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και στους θεσμούς που αγγίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. 

Η μεγάλη "κοινωνική συμμαχία" του 2019 αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη του κ. Μητσοτάκη για να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών, λόγω πανδημίας και στην παρούσα φάση εξαιτίας της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία. 

Είναι θετικό για την κυβερνητική παράταξη πως επιμένει στην εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου με εθνικό αποτύπωμα που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, απορρίπτοντας διαρρήδην τους ταξικούς αποκλεισμούς και τις ανούσιες διαιρέσεις της κοινωνίας. 

Η επίμαχη στρατηγική συνδέεται πέρα από κάθε αμφιβολία με την επίτευξη του δύσκολου ομολογουμένως στόχου της αυτοδυναμίας που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα σε μια κρίσιμη συγκυρία και θα αποτρέψει ανίερες συμμαχίες που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.  

Εκτός της κεντρικής «γραμμής», το δικό τους σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια και τα οποία θα μπορούν να απευθυνθούν στην κοινωνία με εξωστρέφεια, προσήλωση στο στόχο και στήριξη του αφηγήματος του Πρωθυπουργού που θέλει την πολιτική στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και όχι μοχλό για υψηλούς τόνους και σκληρές αντιπαραθέσεις. 

Εν κατακλείδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα της πόλωσης, αλλά σκοπεύει έχοντας στο πλευρό του την κοινωνική βάση και τους ενεργούς πολίτες να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο, βάζοντας την Ελλάδα σε μία νέα τροχιά κανονικότητας, ευημερίας και προκοπής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Μεγαλώνει το χάσμα ΕΕ – ΗΠΑ

Καθώς επίκεινται οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απεικονίζουν το χάσμα που διαρκώς επεκτείνεται μετα...

Φόρτωση άρθρων...