Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Νέα πραγματικότης

I. Οι θεσμοί δοκιμάζονται στις κρίσεις. Η τρέχουσα ουκρανική ανέδειξε ανεπάρκεια των δυτικών θεσμών.

● Πρώτος ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. J. Biden, εξ υπαρχής, απέκλεισε, στρατιωτική επέμβαση. Ακολούθησε το ΝΑΤΟ, με όμοια δήλωση. Ξέχασε, το ΝΑΤΟ, κάτι κρίσιμο. Ότι έχει επέμβει ήδη στις συρράξεις της Σερβίας και Αφγανιστάν.

Η δήλωση, εξέφρασε σφαιρικά τη Δύση. Αποτέλεσε, συνάμα, πράσινο φως για τον Putin (!!!). Η ωμότης του ξάφνιασε. Βομβάρδισε (και) τον μεγαλύτερο ίσως πυρηνικό αντιδραστήρα της Ευρώπης εγκατεστημένο στην Ουκρανία. Φαίνεται, ισχυρότερο εκείνου του Chernobyl (!!!).
Άρχισε να πραγματοποιεί απειλή πυρηνικού ολέθρου.

● Η αυτοθυσία του αμυνόμενου ουκρανικού λαού προκάλεσε θαυμασμό και συγκίνηση των πάντων: των πάνοπλων επιτιθέμενων και των απανταχού φιλελεύθερων. Εν τούτοις δεν αναχαίτισε τον επιδρομέα.

Οι βάρβαροι παραμένουν ακάθεκτοι(!!!).

ΙΙ. Η κήρυξη επιθετικού πολέμου αποτελεί βαρύτατο διεθνές έγκλημα. Το αρμόδιο διεθνές δικαστήριο, όμως, ουδεμία άσκησε ποινική αγωγή κατά Putin (!). Έχει (και) το δικαστήριο αυτό, αναλόγως προς το ΝΑΤΟ, περιορίσει το ζήλο του σε ήσσονος σημασίας πράξεις παρακατιανών: Σέρβων ή Αφρικανών.

● Αντιθέτως, ούτε τον Obama διώξε για την αδίκαστη θανάτωση του Osama bin Laden, ούτε τον Tramb για την, ομοίως, αδίκαστη εκτέλεση του Soleimani (!!!).
Ο δυτικός κόσμος είναι υλικά εξασθενημένος. Οι Αμερικανοί – κυριολεκτικώς- διώχθηκαν το 2021 από Αφγανιστάν. Είχαν (και) το 1975 διωχθεί από το Βιετνάμ. Οι Γάλλοι ομοίως, σήμερα, διώκονται κλοτσηδόν από το Sael.

III. O Putin άρχισε τις επιχειρήσεις την επόμενη της λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Η συνεννόηση μεταξύ των δύο ολοκληρωτισμών είναι πρόδηλη.

Η συμπόρευση Ρωσίας – Κίνας δημιουργεί νέα πραγματικότητα. Είναι ανταγωνιστική της Δύσης. Η οργάνωση του κράτους και στις δύο χώρες είναι καταφανώς αυταρχική.

Η Κίνα θέτει στόχο ώστε μέχρι το 2049 να έχει αποτελέσει την ισχυρότερη χώρα παγκοσμίως: στρατιωτικά, τεχνολογικά, οικονομικά. Έτσι ώστε οι υπήκοοι ν’ απολαμβάνουν ευημερία και ασφάλεια.

● Μέχρι σήμερα (και) τα ολοκληρωτικά καθεστώτα προσποιούνται σεβασμό πανανθρώπινων αξιών π.χ. Ρωσία του Putin.

Η Κίνα πρωτοτυπεί. Διακηρύσσει στη διαπασών ότι ανθρώπινα δικαιώματα εκεί Δ Ε Ν αναγνωρίζονται. Επιδιώκεται ψηλό βιοτικό επίπεδο. Αν ορισμένοι, παράλληλα θέλουν και ατομικά δικαιώματα, αυτοί, θα παταχθούν. Είναι εκτός πλαισίου. Θ’ αποτελέσουν παράπλευρη απώλεια.

● Αντιρρήσεις δεν συγχωρούνται (!!!).

IV. Κίνα και Ρωσία έχουν ιδρύσει στην Κεντρική Ασία την «Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης». Αποτελεί τον δικό τους ΟΗΕ (!!!).
Μετέχουν εκεί αυταρχίες της Κεντρικής Ασίας, επίσης όμως: η Ινδία και το Πακιστάν.

Ο νέος ΟΗΕ εκπροσωπεί πολύ περισσότερους κατοίκους από τον παλαιό (!!!).

● H Ινδία στο Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά και στην Ολομέλεια του καθιερωμένου ΟΗΕ δ ε ν ψήφισε υπέρ της Αμερικής. Η προσέγγιση της Ινδίας στην πλευρά Ρωσίας – Κίνας αποτελεί συμβάν εξαιρετικών διαστάσεων.

V. Ένας νέος κόσμος αναδύεται. Φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τον κουρασμένο Δυτικό. Την κόπωση επέτεινε και η ηθική έκπτωση. Διαρκής έχει υπάρξει η ανάδειξη οικονομικών λαθροχειριών κορυφαίων, εν τούτοις, κοινοβουλευτικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγαλώνει το χάσμα ΕΕ – ΗΠΑ

Καθώς επίκεινται οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απεικονίζουν το χάσμα που διαρκώς επεκτείνεται μετα...

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Φόρτωση άρθρων...