Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Νομοθετική Αντινομία

Ι. Ο Στέφανος Μάνος υπήρξε ανέκαθεν οξυδερκής. Ως υπεύθυνος πολίτης, μελέτησε και τον εκλογικό νόμο. Επίκεινται, γαρ, οι ευρωεκλογές.

            ΙΙ. Ιδού ήδη το «μαργαριτάρι»: Κατ’ 98 § 3 του ΠΔ 96/2007 επιτρέπεται και η επιλογή της λευκής ψήφου. Ήτοι της αποδοκιμασίας όλων των υποψηφίων. Αντιφατικά όμως, το επιτρεπτό, τελικά, ακυρώνεται.

            Και τούτο διότι κατά την προδιαληφθείσα διάταξη τα λευκά δεν προσμετρώνται για την ανάδειξη του αριθμού των εγκύρων (!!!).

            ●● Σημειωτέον ότι το Εκλογοδικείο επί των εκλογών του 2004 έχει αποφανθεί αντιθέτως. Ότι, δηλαδή, και τα λευκά ψηφοδέλτια εγκύρως χορηγούνται στον εκλογέα. Έτσι και συνεκτιμώνται στην ανάδειξη του εκλογικού μέτρου.

            ΙΙΙ. Σήμερα, λοιπόν, ο νόμος ακυρώνει -ο ίδιος- το δικαίωμα που παρέχει (!!!).

            ●● Το Αλαλούμ είναι πλήρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυπριακό: Υπάρχει προοπτική λύσης;

Συμπληρώθηκαν ήδη 50 χρόνια από την κατάληψη της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία. Κι' ακόμα βρισκόμαστε στην αναζήτηση μιάς μόνιμης και "δίκαιης" λύσης. Σύμφωνα βέβαια με το πως βλέ...

Ο Γάμου Κοινωνιολογία

Ι. Μέχρι το 1980 η …«…ένωσις ανδρός και γυναικός…»… προϋπέθετε θρησκευτικό τύπο. Άλλως ήταν ανύπαρκτη (!!!), άρθρ. 1367 ΑΚ. Η παρθενοφθορά, ως συνέπεια ...

Φόρτωση άρθρων...