Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο Τσίπρας, η «Φουρθιωτιάδα» και το δημοσκοπικό καταχείμωνο του ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν περίμεναν οι εναπομείναντες της παλιάς φρουράς του ΚΚΕ Εσωτερικού στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα τους θα προκαλούσε «έτσι χωρίς πρόγραμμα» μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και μια ψηφοφορία (με γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα) για να δικαιώσει έναν Φουρθιώτη!

Δεν μπορούσαν να καταλάβουν και να αποδεχθούν πως από σταθεροί υπερασπιστές ενός προωθημένου πολιτικού ήθους, για το οποίο ο χώρος του έγινε διάσημος, κατάντησαν (ναι, περί κατάντιας πρόκειται) να στοιχίζονται πίσω από ένα ανύπαρκτο αγράμματο και πολιτικά ημιμαθή και να τον βλέπουν να υπεραμύνεται της επιλογής «φύγετε και κάντε εκλογές»… λόγω Φουρθιώτη!

Κι όμως συνέβη και πέρασε στην ιστορία πως ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Αλέξη Τσίπρα οδήγησε το κοινοβούλιο σε μια αστεία, κωμική πολλές φορές, διαδικασία, από την εξέλιξη της οποίας προέκυψε βαρύτατα τραυματισμένος (τά 'θελε και τά 'παθε), σχεδόν ημιθανής πολιτικά, για να υπερασπιστεί ο Πρόεδρος το «Documento» και τον κ. Φουρθιώτη, είναι γνωστό τοις πάσι πως τις ιστορίες του «παρουσιαστή» τις διακινεί κατ΄αποκλειστικότητα η γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ τριάδα «Documento, Αυγή, Δημοκρατία».

Με όπλο τον κ. Φουρθιώτη και τις προσωπικές του αφηγήσεις για τις «σχέσεις» που είχε αναπτύξει, σε αυτό το σαπισμένο πολιτικό σύστημα που κληρονόμησε η χώρα από την μεταπολίτευση, με διάφορους υπουργούς και τις παρέες τους όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε ο κ. Τσίπρας να αποδομήσει τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, άξιος ο μισθός του, τόσα καταλαβαίνει, τόσα κάνει…

Στο τέλος της τριήμερης συζήτησης έγινε σαφές πως όλες οι υπόλοιπες αιτιάσεις του αρχηγού της Κουμουνδούρου ήταν ή προσωπικές του φαντασιώσεις ή συνειδητά ψέματα ή αστήρικτες δήθεν κατηγορίες ή εγκλήσεις χωρίς κανένα απολύτως υπόβαθρο. Όλα όσα είπε για την οικονομία, την πανδημία, την ακρίβεια, το λαϊκό εισόδημα, την ανεργία και όσα απέφυγε συστηματικά να πει για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας ή τις αμυντικές της συμφωνίες ήταν μια αλυσίδα από συνειδητά ψέματα, από ανακρίβειες, από υπερβολές, από φανταστικές πληροφορίες, από αστοιχείωτες αναλύσεις.

Ένα γενικευμένο πολιτικό χάος του μυαλού του, ιδανικό για να αποκαλυφθεί και στους πλέον αδαείς πως το άτομο είναι μια σαπισμένη περίπτωση και πως η πολιτική απομόνωση του είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος για να ξεφύγει η χώρα από την παραδοσιακή της κληρονομιά και να βγει στο ξέφωτο.

Εννοείται, πως στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας η «Φουρθιωτιάδα», στην οποία επιδόθηκε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να περάσει αβρόχοις ποσίν παρά την δημόσια εικόνα μιας κοινοβουλευτικής ομάδας μπετοναρισμένης, εξέλιξη απολύτως αναγκαία από την κατάσταση που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του, το «ξεμάλλιασμα» θα ακολουθήσει έτσι ή αλλιώς, κανένας από τους σοβαρούς της ιστορίας δεν μπορεί να αποδεχθεί πως «θυσιάστηκε» πολιτικά σε μια καταδικασμένη σε ήττα πρόταση δυσπιστίας για χάρη ενός Φουρθιώτη.

Η ιστορία με τον κ. Τσίπρα να παίρνει τα κομμάτια του παρουσιαστή για να εγκαλέσει, δήθεν, την κυβέρνηση ή μερικούς από τους υπουργούς της και να στηρίξει (περί αυτού πρόκειται) τον κ. Βαξεβάνη στην ακραία προσωπική του κόντρα με τον πρωθυπουργό έχει εγγραφεί ήδη στην ημερήσια διάταξη των προσυνεδριακών διαδικασιών, ενώ είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσει πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ των συνιστωσών και στο συνέδριο.

Για την «Ομπρέλα» και τους 53+ τα επίχειρα της παλαβομάρας του κ. Τσίπρα να μεταφέρει, ως πολιτικό courier στο δημοσκοπικό καταχείμωνο του ΣΥΡΙΖΑ, μια προσωπική κόντρα ενός περιθωριακού παρουσιαστή με μέλη της κυβέρνησης και αντικείμενο διάφορες περίεργες υποθέσεις στη Βουλή και να παρουσιάσει τον κ. Φουρθιώτη «πολιτικά υιοθετημένο από την Κουμουνδούρου» είναι μια υπόθεση που μπορεί να καλύφθηκε καθώς «ανάγκα και θεοί πείθονται», αλλά έχει πολύ ψωμί και σίγουρα δεν θα την αφήσουν να περάσει έτσι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Φόρτωση άρθρων...