Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το asset Μητσοτάκης

Ο Πούτιν εντείνει τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς λόγω του σκληρού χαρακτήρα του, θέλει να εκδικηθεί για την απώλεια χιλιάδων στρατιωτικών, στρατιωτών και μισθοφόρων, καθώς και στρατιωτικών μέσων.

Η Ουκρανία θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα, ο οποίος θα θυμίζει τη φρικτή περίοδο επί Στάλιν. Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα και στη θέρμανση, λόγω καταστροφής των υποδομών. 

Ο χειμώνας λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών (κυμαίνονται μεταξύ -6 και -15 βαθμούς Κελσίου), θα είναι εφιαλτικός. Ο παρανοϊκός εισβολέας θα εκδικηθεί προκαλώντας ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή. Όποιο... τετραγωνικό μέτρο χάνει η Ρωσία, θα... αντισταθμίζεται με την εκτόξευση πυραύλων, προκειμένου να προκληθεί όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά στην Ουκρανία, ανεβάζοντας συνεχώς το κόστος της ανοικοδόμησης, αλλά και της πορείας της στον κόσμο, την επόμενη μέρα. 

Ξεκάθαρος στόχος του Πούτιν είναι η ένταση των πιέσεων προς τη Δύση, έτσι ώστε με τη σειρά της να πιέσει ή να... μαζέψει τον Ζελένσκι, ώστε να κάνει πίσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αναζητούν τρόπους απεμπλοκής και μοιράσματος της... χασούρας.

Ταυτόχρονα, η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στο βόρειο ημισφαίριο τροφοδοτεί την αύξηση του φυσικού αερίου, το οποίο την περασμένη εβδομάδα έκλεισε με άνοδο κοντά στο 18%, ενώ από την άλλη, ενθαρρυντικό σημάδι αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου. 

Το πετρέλαιο της κατηγορίας West Texas έχει υποχωρήσει στα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κύλησε κάτω από τα 88 δολάρια. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με τις ολοένα και πιο... επιθετικές εκθέσεις και προβλέψεις ότι το 2023 θα είναι έτος παγκόσμιας ύφεσης. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ο φόβος της "κοιλιάς" στην Κίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αναπτυγμένες οικονομίες της Δύσης και των υπολοίπων ανταγωνιστικών οικονομιών του πλανήτη.

Στη Γερμανία, η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους πολίτες να έχουν έτοιμες γεννήτριες, κεριά και πάει λέγοντας. Σπαρματσέτο, λάμπες πετρελαίου, κουβέρτες, κονσέρβες και γενικώς ό,τι θυμίζει... 1945! 

Έχουμε την εντύπωση ότι για το ίδιο πρέπει να προνοήσουν όλες οι οικονομίες της Ευρώπης, καθώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις πλέον ακραίες καταστάσεις. Γιατί πολύ απλά, η ζωή δεν κλείνει ποτέ... συμβόλαια σε κανέναν ούτε για το πόσα χρόνια θα ζήσει, ούτε για το πώς θα ζήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. 

Όσο θεωρούμε ως δεδομένα αυτά που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες, καλύτερα να αναθεωρήσουμε. Το μάθαμε με τον κορωνοϊό και ας ελπίσουμε ότι δεν θα το... εμπεδώσουμε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τώρα που είμαστε μέσα σε μια γεωπολιτική και οικονομική κρίση. Καλό κουράγιο...

Η εσωτερική πολιτική... αταξία

Οι... αποκαλύψεις χωρίς αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις συνεχίζονται, ενώ την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλάει ολοένα και πιο πολύ στον βούρκο, υιοθετώντας "έρευνες" χωρίς στοιχεία και ζητώντας μέσω των φανερών και... αφανών "τρολ" του, την παραίτηση της κυβέρνησης!

Ο βούρκος συσσωρεύει  πολλά τοξικά στοιχεία, τα οποία δεν πάνε στην... Ψυττάλεια, αλλά ανακυκλώνονται στα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο "Πολακισμός" και ο τραμπουκισμός του... μακαρονιού Νο 6, δεν μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίζει όλα για όλα, για να πλήξει με τον πλέον φθηνό τρόπο την Kυβέρνηση. Πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει τη δημοσκοπική εικόνα εις βάρος της κυβέρνησης και να τη φέρει στα δικά του μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πολώσει από τώρα το κλίμα για να πάει στην πρώτη αναμέτρηση με την απλή αναλογική και να επιτύχει ένα ποσοστό που θα... συγκινήσει τον Ανδρουλάκη, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν. 

Ωστόσο, με δεδομένη τη χαλαρή ψήφο της πρώτης κάλπης, τα "κουκιά" δεν πρόκειται να βγουν. Το εκλογικό σύστημα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανακόψει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία, θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Έστω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνουν αρκετά υψηλότερο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία και θέλουν να "πουλήσουν" μια πολιτική συμμαχία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο πρώτος στη βαθμολογία έχει 80 βαθμούς και ο δεύτερος είναι στους 70, τότε παίρνει και τον... τελευταίο με άλλους 20 και κάνει κυβέρνηση! Η πλειοψηφία είναι αδύνατον να επιτευχθεί, ακόμη και αν παραμείνει εντός Βουλής ο Βαρουφάκης. Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση; Μπορεί να δεχθεί το ΠΑΣΟΚ τον Βαρουφάκη, τον οποίο δεν θέλουν να δουν ούτε καν... ζωγραφιστό οι εταίροι και σύμμαχοι μας;

Να το πάμε και λίγο... παραπέρα και σ΄ ένα πιο προωθημένο υποθετικό σενάριο σύμπραξης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βελόπουλου. Ούτε καν να γίνεται λόγος για τον τελευταίο, ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι... πονάει για τον... μπαμπά Πούτιν, έχοντας μαζέψει μέσα στους κόλπους τους και "ψεκασμένους" που θεωρούσαν την πανδημία του κορωνοϊού και τα εμβόλια, ως έργα του... διαβόλου, που θα αλλάξουν το DNA μας! 

Φανταστείτε τους βλάκες να μιλάνε για αλλαγή του DNA τους! Προφανώς, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν για το καλό της Ελλάδας και... ούλης της ανθρωπότητας. Οπότε, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίζει αλλά δεν... πληρώνει, ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκης οδηγεί στον... κουβά και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βελόπουλος στον... τοίχο!
Βαρουφάκης και Βελόπουλος αποτελούν δύο αποκρουστικές προσωπικότητες για τους εταίρους και συμμάχους της Ελλάδας, οπότε σε κάθε σενάριο συμμαχιών, τον καταλυτικό ρόλο θα έχει το ΠΑΣΟΚ. Και μιλάμε για την πρώτη αναμέτρηση. 

Ειδικά για τον Βαρουφάκη, αξίζει να επισημάνουμε ότι έχει "κάψει" την όποια συμμετοχή του σε σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς τα εγκλήματα του το 2015 αποτελούν ιστορικό προηγούμενο και δεν μπορεί να ξεχαστεί στους αιώνες των αιώνων. 

Βέβαια, όπως δήλωσε προ ημερών στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο 105.5", ο ίδιος είχε συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης του είχαν πει ότι αν τα βρουν... σκούρα με τους ξένους, τότε η Ελλάδα, θα επέστρεφε στη δραχμή, δηλαδή στο χάος!

Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι την πρώτη Κυριακή δεν μπορεί να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα χρειαστούν και άλλοι δύο από τον αριστερό χώρο. Το ΠΑΣΟΚ με έξωθεν πιέσεις είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορεί να δεχθεί συνεργασία με τον Βαρουφάκη και δεν μπορεί να συμπράξει με τον Βελόπουλο, γιατί και εκεί θα πέσει... τηλέφωνο από το εξωτερικό και θα τους φύγει η... ούγια!

Όσο και αν κάποια επιχειρηματικά "τζάκια" θέλουν τη δημιουργία ενός πολιτικού μπάχαλου για να ελέγξουν τις εξελίξεις σχετικά με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, υπάρχουν οι εταίροι και σύμμαχοι μας, οι οποίοι δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν τυχοδιώκτη και πολιτικό τζογαδόρο, να παίξει στα ζάρια το γεωπολιτικό μέλλον της χώρας, το οποίο ταυτίζεται με το μέλλον της Ευρώπης, στη μετα-Πούτιν εποχή, που έχει ως στρατηγικό στόχο και στοίχημα την πλήρη απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας.

Η προσωπικότητα του Μητσοτάκη

Εφόσον πάει η χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση (κάτι που αποτελεί και το ισχυρότερο ενδεχόμενο), τότε αυτή θα διεξαχθεί μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης, το οποίο θα ευνοήσει τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Με πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και σημαντική διαφορά από έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόκειται να πιάσει το ποσοστό των εκλογών του 2019, τότε το πολιτικό σκηνικό θέτει σε πρώτο πλάνο τον καταλυτικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ, εφόσον το σημερινό κυβερνών κόμμα δεν πετύχει την αυτοδυναμία. 

Παρά το ζήτημα της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, για το οποίο κατέθεσε την πολιτική... απολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές επισημάνσεις των δύο ανδρών. 

Ο μεν Μητσοτάκης μίλησε στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ότι "ο χρόνος μπορεί να είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά ίσως και όχι", ενώ από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε προ ημερών ότι θα συνεργαστεί μόνο με κόμματα που έχουν ξεκάθαρο ευρωπαϊκό και φιλοδυτικό προσανατολισμό.

Αν το ΠΑΣΟΚ έχει συμπιεστεί στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή, παρά να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον η τελευταία δεν έχει επιτύχει την αυτοδυναμία. 

Αυτό είναι το... ρεζουμέ της ιστορίας, καθώς θα αποτελεί το ιδανικό σενάριο για τους εταίρους και συμμάχους της Ελλάδας, ενώ θα φέρει στο προσκήνιο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία θα μπορούν να έχουν... λόγο στις εξελίξεις, μέσω των... τοποτηρητών που θα έχουν σε ένα σχήμα Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μία και έξω και κυρίως προς τους... συντρόφους τους ΣΥΡΙΖΑ που ματαιοπονούν, πιστεύοντας ότι θα... ξαναδούν εξουσία. Αυτή τη στιγμή, με τα πεπραγμένα της τελευταίας τριετίας και με τις ισχυρές συμμαχίες που έχει χτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα είναι από τα πλέον αξιόπιστα μέλη στη διεθνή σκακιέρα. 

Επιπλέον, στην Ελλάδα διακυβεύονται κολοσσιαίας σημασίας στοιχήματα και συμφέροντα που έχουν να κάνουν με τα ενεργειακά και τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς. Οι πάντες στηρίζουν την Ελλάδα, πλην αυτών που... στηρίζονται στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ!
ΗΠΑ και Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένες να επιτρέψουν... παραφωνίες με πολιτικούς καραγκιόζηδες, οι οποίοι είτε... λοξοκοιτούν προς τον Πούτιν είτε σιτίζονται από αυτόν, αλλά ούτε και με αυτούς που παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν και θέλουν την Ελλάδα Κερκόπορτα για τη διάρρηξη των δεσμών συνοχής της Ευρώπης μέσα από τις αθρόες... προσκλήσεις προς λαθρομετανάστες. 

Σε μια Ελλάδα που έχει κάνει το turn around story στην οικονομία και έχει καταστεί σούπερ εταίρος στην εξωτερική πολιτική, λόγω του Μητσοτάκη, δεν χωρούν... πειράματα με πολιτικούς σαλταδόρους, τζογαδόρους και τυχοδιώκτες, τύπου Τσίπρα και... σία. 

Υπ΄ αυτήν την έννοια, ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί κορυφαίο asset και ως εκ τούτου, μετά την τελική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, η προσαρμογή στην πολιτική κανονικότητα, θα γίνει με τον τρόπο που πρέπει να γίνει...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...