Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Οι δεκατρείς κρίσιμες ημέρες και το στοίχημα των αναποφάσιστων

Οι τελευταίες μετρήσεις έχουν φέρει χαμόγελα στο γαλάζιο στρατόπεδο. Οι ψηφοφόροι φαίνεται να επανασυσπειρώνονται με αποτέλεσμα στην Πειραιώς να επιταχύνουν με στόχο την επίτευξη του 35% στις 21 Μαΐου που θα τους φέρει κοντά στην επίτευξη του τελικού στόχου. Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς τα πάντα θα κριθούν το βράδυ που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη βάζουν στην ακί του στοχάστρου τους τους πολίτες που περιστρέφονται γύρω από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Μέσα από τις ποιοτικές έρευνες επιχειρούν να ανιχνεύσουν τα σημεία εκείνα που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την διεκδίκηση με αξιώσεις ενός κομματιού από την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Αυτό μπορεί να αποβεί καθοριστικό, όταν προστεθεί στη στήλη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος και να δώσει αέρα για την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη στις αρχές Ιουλίου. Πως μπορεί άραγε να επιτευχθεί;

Έχει γίνει ήδη αντιληπτό ότι η κυβερνητική παράταξη ποντάρει πολλά σε δύο συγκεκριμένες πτυχές του προγράμματος της: στην αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην περαιτέρω μείωση των φόρων.  Αυτά τα δύο σχετίζονται άμεσα με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε μία χρονική συγκυρία που η πλειοψηφία των Ελλήνων αδυνατεί να βγάλει το μήνα.

Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση θέτει πλέον σε πρώτο πλάνο μια ολιστική απάντηση στο αίτημα της μεσαίας τάξης, αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων για «καλύτερες μέρες».

Οι τελευταίες εβδομάδες  πριν τις εκλογές είναι παραδοσιακά οι πιο κρίσιμες για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε τα τελευταία χρόνια αρκετά. Ωστόσο, ο δρόμος για να φτάσει η Ελλάδα τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες είναι ακόμα μακρύς.

Αν καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι έχει και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να το πετύχει, τότε θα έχει βάλει μια ισχυρή παρακαταθήκη για το επιθυμητό αποτέλεσμα.    

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...