Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οι κάλπες, οι πολιτικοί... ψευτογιατροί και οι καθαρές λύσεις

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη του λεγόμενου "ψευτογιατρού", ο οποίος... θεράπευε τον καρκίνο, αδειάζοντας τους λογαριασμούς και τις τσέπες δυστυχισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι έψαχναν απεγνωσμένα να σώσουν τους ανθρώπους τους από το..,. ξορκισμένο. 

    Αυτός ο τύπος, με βάση την ακροαματική διαδικασία και τα αποδεικτικά στοιχεία, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγει τα ισόβια. Ακόμη και όταν βγει από τη φυλακή, δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει ανάμεσα μας. Προκάλεσε τόσο πόνο, την ίδια στιγμή που απολάμβανε μια πλουσιοπάροχη ζωή, με τα λεφτά των απελπισμένων θυμάτων και των συγγενών τους. Αν νομίζουμε ότι αυτός ο τύπος διαφέρει πολύ από τους... ψευτογιατρούς της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, κάνουμε τεράστιο λάθος. Ας θυμηθούμε τι έγινε το 2015 με τους... μαθητευόμενους μάγους ή... ψευτογιατρούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τουλάχιστον, ο Καμμένος την... έκανε και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. 

    Ο έτερος των... ψευτογιατρών, Τσίπρας, διεκδικεί την ψήφο και... ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός, μέσα από τη στήριξη του Ανδρουλάκη και του Βαρουφάκη. Αλλά μάλλον, δεν θα αρκούν οι έδρες για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε μια μοναδική ιστορική συγκυρία, καθώς λαμβάνουν χώρα πρωτοφανή γεγονότα, πρωτοφανούς διεθνούς έντασης. Η χώρα έχει από τη μία πλευρά μια υπεύθυνη, αξιόπιστη και σοβαρή κυβέρνηση (αυτό αφορά όσους καταλαβαίνουν...) που παλεύει με τις αντιξοότητες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις "μετοχές" της στο παγκόσμιο στερέωμα. 

    Μείναμε όρθιοι με την πανδημία και λόγω της ισχυρής δυναμικής της οικονομίας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, του υψηλού πληθωρισμού και των απειλών της Τουρκίας. Κάποιοι άλλοι μας... απειλούν ότι θα μας σώσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο! Είναι οι τύποι που την περίοδο 2010-2015 διαλαλούσαν το "Δεν Πληρώνω". Οι τύποι που μας έβαλαν στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, προκαλώντας μακροπρόθεσμη ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ. Είναι οι τύποι των ανοικτών συνόρων και του μπάχαλου. Είναι οι τύποι που γίνονται πρωτοσέλιδα με ύμνους στον τύπο της γειτονικής μας χώρας. Και γενικώς, έχουμε και τους "Πουτινόφιλους", για τους οποίους μάλλον πολύ σύντομα, θα μάθουμε το... τιμολόγιο για το... σέρβις που προσφέρουν. 

    Αν δεν είχε συμβεί το ατύχημα του 2015, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν ακόμη πιο ισχυρή για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Θα ήταν σε καλύτερη μοίρα οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εισοδήματα και οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κράτος. Δεν θα υπήρχε λόγος να γίνουν πλειστηριασμοί, τους οποίους υπέγραψαν οι... σωτήρες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Με ό,τι καταπιάστηκαν οι απίθανοι αυτοί τύποι τα έκαναν όλα... θάλασσα. Η μόνη τους... συνεισφορά στη χώρα είναι οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι μολότοφ, τα τρικάκια, η ρύπανση με φέιγ βολάν και αφίσες (δηλώνουν μάλιστα και οικολόγοι, οι αθεόφοβοι!) και η ακατάσχετη μπουρδολογία επί φανταστικών σεναρίων που συνοδεύονται από λύσεις, προερχόμενες από το... πεπτικό τους σύστημα! 

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια κυβέρνηση, για την οποία θα κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι είναι μέτρια προς κακή. Πάμε να δούμε μερικά... πραγματάκια

- Αυτή η μέτρια έως κακή κυβέρνηση, κατάφερε να περάσει με επιτυχία όλες τις μνημονιακές αξιολογήσεις. 

- Επί των ημερών αυτής της μέτριας έως κακής κυβέρνησης, αποπληρώσαμε τα ακριβά δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σχεδόν όλα τα διμερή δάνεια με χώρες που μας δάνεισαν πριν από 12 χρόνια. 

- Επί των μερών αυτής της μέτριας προς κακή κυβέρνηση δαπανήθηκαν πάνω από 50 δισ. ευρώ (και έχει ο θεός...), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, χωρίς να διαταραχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το κυριότερο είναι ότι μετά τη μεγάλη και αναμενόμενη ύφεση του 2020, λόγω της πανδημίας, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος παρουσιάζουν ταχεία αποκλιμάκωση, λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. 

- Επί των ημερών αυτής της μέτριας προ κακή κυβέρνηση, οι επενδύσεις ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό, ακόμη και μέσα σε ένα όχι και τόσο φιλικό διεθνές περιβάλλον.

- Επί των ημερών αυτής της μέτριας προς κακή κυβέρνηση, μειώθηκαν οι φόροι και εκτινάχθηκαν οι τιμές των ακινήτων και η κατασκευαστική δραστηριότητα.  

- Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, συνεπεία των προαναφερόμενων, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Αυτή τη βαθμίδα θα την κερδίσουμε, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στη διακυβέρνηση, στις εκλογές του 2023. Αν αλλάξει, τότε, μετά να μην κλαίμε πάνω από το... χυμένο γάλα. Απλά πράγματα

- Επί των ημερών αυτής της... τραγικής κυβέρνησης αυξάνονται οι μισθοί, έχουν μειωθεί οι άνεργοι κατά 300.000 και πλέον, έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις, ενισχύεται συνεχώς το Κοινωνικό Κράτος. Όλα αυτά, εν μέσω μιας σφοδρής... καταιγίδας, για την οποία, σύμφωνα με τα... τρολ της αντιπολίτευσης φταίει ο Μητσοτάκης! Φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για την έκρηξη των τιμών αερίου, ρεύματος, πετρελαίου, πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Θου Κύριε... 

 - Επί των ημερών αυτής της... κάκιστης κυβέρνησης, θωρακίστηκε η εθνική ασφάλεια με την προμήθεια των γαλλικών υπερ-μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ενώ έπεται η προμήθεια νέων, καθώς και φρεγατών. Επιπλέον, αυτή η... κακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προμήθεια των "αόρατων" F-35. 

- Επί των ημερών αυτής της... κακής κυβέρνησης, η χώρα απέκτησε υπόσταση κράτους, φυλάσσοντας τα σύνορα, έχοντας μάλιστα ως συμπαραστάτες όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, πλην της Τουρκίας. 

- Επί των ημερών αυτή της... κακής κυβέρνησης, υπογράφτηκαν συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία για την έμπρακτη στρατιωτική στήριξη, αν η χώρα μας δεχθεί επίθεση. Κάποιοι επιμένουν να μιλάνε για συνεργασία με τους... Ρώσους, τους Κινέζους και γενικά με όσους βρίσκονται σε... άλλες "πολιτείες".  

- Επί των ημερών του... τραγικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου τον άκουσαν σε άπταιστα αγγλικά να μιλάει ως ηγέτης του Ελληνισμού. Τον χειροκρότησαν 37 φορές και σηκώθηκαν από τις θέσεις τους 14 φορές! Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η ομιλία ήταν... αποτυχημένη γιατί θα μπορούσαν να τον χειροκροτήσουν 100 φορές και να... πεταχτούν από τις καρέκλες τους, τουλάχιστον 50 φορές! Αναλογιζόμενοι αυτό το ιστορικό γεγονός και βλέποντας τα πρόσωπα που συνθέτουν το λοιπό πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι όλοι αυτοί δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε... χοτ ντογκ στην πλησιέστερη υπαίθρια καντίνα! Βλέποντας αυτές τις πολιτικές φυσιογνωμίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πραγματικά... τρέμεις. Όχι για τις... γνώσεις τους ή για τη... γλωσσομάθεια τους, αλλά για το ενδεχόμενο να καθορίζουν την τύχη της χώρας σε μια συγκυρία, όπου λαμβάνουν χώρα εξωγενείς παράγοντες πρωτοφανούς μεγέθους. 

    Η έκρηξη των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Μοιάζουμε σαν να είμαστε μέσα σε ένα σπίτι και να πέφτουν γύρω γύρω βόμβες. Και όμως, απ΄ ότι φαίνεται, ο περιορισμός της ροής αερίου, μάλλον θα πλήξει περισσότερο αυτούς που κάποτε μας κουνούσαν το δάκτυλο για τα μνημόνια. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα και θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη, αν δεν συνέβαινε η πρώτη φορά... συμφορά, το 2015! Δεν είναι καιρός για... καλαμπούρια! 

    Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν αντέχει η χώρα "ψευτογιατρούς", αμετροεπείς, αμόρφωτους, μέτριους και κατώτερους των περιστάσεων. Όλοι αυτοί που σήμερα μπουρδολογούν στα media και στα social media, λειτουργώντας ως ανεύθυνα όντα, αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και το πρόβλημα αυτό θα μεγιστοποιηθεί, εάν στην κάλπη, δεν υπάρξουν καθαρές λύσεις. Και οι καθαρές λύσεις, δεν μπορούν να δοθούν, εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση, που να έχει τουλάχιστον ως κύριο κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Η αυτοδυναμία του σημερινού κυβερνώντος κόμματος ή η σύμπραξη με ένα υπεύθυνο και προσγειωμένο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είναι οι μοναδικές επιλογές. Από κει και πέρα, υπάρχουν οι τερατογενέσεις, το χάος και η δεύτερη φορά... συμφορά! Την ώρα της κάλπης, ας σκεφτούμε με σωφροσύνη. Για έναν... ρημαδιασμένο ΕΝΦΙΑ, είδαμε τι έγινε το 2015. Ας μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις γιατί δεν θα το πληρώσουμε μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά. Ας αποδείξουμε ότι δεν μας αξίζει η 55η θέση παγκοσμίως από πλευράς IQ! Αν το συνειδητοποιήσουμε θα έχουμε κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Αν όχι, τότε είναι σίγουρο ότι μπορούμε να το κάνουμε χειρότερα. Άλλωστε, στις δημοκρατίες ο κυρίαρχος λαός ψηφίζει και καθορίζει αναλόγως την πορεία του...  
 
ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com
Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis
Twitter: ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα αφετηρία για την κυβέρνηση μετά την πρόταση δυσπιστίας - Η δημιουργική ατζέντα και τα ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη

Η χθεσινή συζήτηση και η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας από τη Βουλή οριοθετεί το πολιτικό σκηνικό σε μια νέα βάση. Η κυβέρνηση, μετά τις συντριπτικές απαντήσεις Μητσοτάκη και...

Φόρτωση άρθρων...