Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Οι... ογκόλιθοι της σκέψης και ο Ετσεβίτ

Σε μια χώρα όπου 4 στους 10, προφανώς είναι ογκόλιθοι της σκέψης, άρα συμφωνούν με την αιτιολογία της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, ας μου εξηγήσουν γιατί διαφωνούν με την κατάληψη του ενός τρίτου της Κύπρου από τον Ετσεβίτ

Το περίμενα αλλά όχι σε τέτοιο ποσοστό. Είναι όντως εντυπωσιακό πάνω από τρεις Έλληνες στους δέκα να διεκδικούν πρωτεία και τιτανικής σκέψης, με αφήνει με ανοικτό το στόμα. Για φαντάσου, λέω, τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί, ώστε να επικροτούν, αν δεν χειροκροτούν, τη ρωσική επίθεση – εισβολή στην Ουκρανία.

Σίγουρα θα έχουν καλές προσβάσεις στο Κρεμλίνο και θα έχουν εμπεδώσει ότι στις τελευταίες εκλογές τους οι Ουκρανοί σε ποσοστό πάνω από 70% εξέλεξαν ένα «ναζί» πρόεδρο. Δικαίως λοιπόν ο αρχιδημοκράτης πρόεδρος της Ρωσίας, καλά πληροφορημένος, ως πρώην αξιωματικός της KGB, στέλνει το στρατό του να «αποναζιστικοποιήσει» την Ουκρανία, πριν αυτή προλάβει να γίνει σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Πολύ σοφά δε, χωρίς να ρωτήσει τους δικούς μας αρχιδημοκρατικούς του «Ρουβίκωνα» και της «Αντιπολεμικής Συμμαχίας» εξαπολύει κατά της Ουκρανίας και υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι ως γνωστόν μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές, άμα λάχει.

Όλες αυτές οι αντιναζιστικές πρωτοβουλίες με καθησυχάζουν και μου έλυσαν μια απορία. Το 1974, ο Ετσεβίτ καλά έκανε και «μπούκαρε» στην Κύπρο. Αν θυμάμαι καλά, τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, ο ναζί Έλληνας ταξίαρχος Ιωαννίδης, ανέτρεψε το δημοκρατικό καθεστώς της Κύπρου, έδωσε την εξουσία στο άλλον ναζί Σαμψών, ο οποίος απειλούσε να σφάξει την τουρκική μειονότητα. Αναγκάστηκε έτσι ο Ετσεβίτ να στείλει το στρατό του για να προστατέψει τους τουρκόφωνους κατοίκους του και ενδεχομένως να «αποναζιστικοποιήσει» το νησί, μιας και στην Ελλάδα κυβερνούσε η χούντα των συνταγματαρχών.

Κατέλαβε λοιπόν ότι βρήκε μπροστά του και τώρα, όπως και στην Ουκρανία, υπάρχει στην Κύπρο και ξεχωριστό τουρκικό κράτος,κατά το πρότυπο αντίστοιχων λαϊκών ρωσικών δημοκρατιών στην Ουκρανία. Επίσης σε διάγγελμά του, ο αντιναζιστής Πούτιν αποφάνθηκε ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχουν… Ουκρανοί, αλλά Ρώσοι που βαφτίστηκαν Ουκρανοί από τον Λένιν πριν 100 χρόνια.

Ρωτάω τώρα εγώ, που δεν είμαι τιτάνας του πνεύματος. Γιατί αύριο αν γίνει καμιά στραβή από τον ναζί Κούλη που έχουμε εδώ, να μην μπουκάρει ο Ερντογάν, συνεπικουρούμενος και από τον Πούτιν στην Κομοτηνή, όπου κατά τον Τούρκο πρόεδρο κατοικούν Τούρκοι στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει ελληνικά διαβατήρια. Και για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο τα συνεταιράκια στη Συρία, γιατί να μην βάλουν χέρι και σε κάποια λιμανάκια με θέα στο Αιγαίο; Υπερβολές, θα πούνε κάποιοι. Καθόλου.

Παρακαλώ τους τιτάνες της σκέψης, αν τους έχει διαφύγει, να διαβάσουν το 7.000 λέξεων κείμενο του ιεραπόστολου της δημοκρατίας Πούτιν στο οποίο εξηγεί γιατί μπούκαρε στην Ουκρανία και θα δουν ότι ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Βλέπει να πλησιάζουν ναζί στο Αιγαίο και εν ευθέτω χρόνω ίσως κανονίσει με σουλτάνους και Κινέζους αυτοκράτορες να μας απαλλάξει από αυτούς. Έως τότε εύχομαι στους τιτάνες της σκέψης προσοχή μην τους πάρει μαζί του ο κορωνοϊός, όπως πήρε τον αρχάγγελο των αντιεμβολιαστών…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι αναλύσεις, οι προβλέψεις και βέβαια οι έρευνες της κοινής γνώμης σχετικά με τις επερχόμενες, αργότερα μέσα στο χρόνο, προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. ...

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Φόρτωση άρθρων...