Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Οι «χρυσοί χορηγοί» της ΝΔ και τα κακά... μαντάτα για την Αριστερά

Ο Μητσοτάκης έχει καταστεί απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα επιλυθούν οι... εκκρεμότητες σχετικά με το ποσοστό της αυτοδυναμίας, τη μάχη για τη δεύτερη θέση με το "αλληλοφάγωμα" ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα νέα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.

Ο Τσίπρας παραμένει στη γραμμή ότι "έρχονται δύσκολες μέρες με τον Μητσοτάκη", λες και με το πρόγραμμα και τη Βαβυλωνία του κόμματος του, η Ελλάδα θα γινόταν... παράδεισος. Δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πολιτικής τους καταδίκης εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε τόση η απογοήτευση στις τάξεις των ψηφοφόρων του, όπου χιλιάδες εξ αυτών δεν πρόκειται να ξαναπάνε στην κάλπη, ιδίως αν ψηφίζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου μπορεί να κρύβει ακόμη πιο πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, μειώνοντας την απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει... αξιωματική αντιπολίτευση, επιθυμώντας να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει πλήρως και ως αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς στο μυαλό αυτών των ανθρώπων υπάρχει ένας ιδεατός κόσμος που τον έχουν πλάσει, νομίζοντας ότι έτσι σκέφτεται ή είναι ο πραγματικός κόσμος! Δεν έδιναν... δεκάρα για τον πόνο και τη φρίκη που προκάλεσαν στους Έλληνες πολίτες ως κυβέρνηση και αγνόησαν τα μηνύματα όταν ο κόσμος τους έστειλε στην αντιπολίτευση. Και εκεί τους καταδίκασε και μάλιστα με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Δεν έπεισαν ως αντιπολίτευση και τώρα ήρθε η ώρα ης διόρθωσης προς πολύ χαμηλά ποσοστά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ρίζες στην κοινωνία, παρά μόνο ψηφοφόρους... μερικής απασχόλησης, τους οποίους είχε πάρει από το ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα στο... λάθος και καλείται να αποδείξει στην πράξη ότι ο προγραμματικός λόγος που ανέπτυξε πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα έχει και συνέχεια. Οι πολίτες απέδειξαν με την ψήφο τους ότι θέλουν σταθερότητα και προοπτική. Θέλουν συνεχή και σταδιακή μείωση των φόρων, ανάπτυξη και δουλειές, με παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Και μην ξεχνάμε και πόσα προβλήματα λόγω έκτακτων καταστάσεων προέκυψαν. Τα κόμματα που ανταγωνίζονται για το ποιο θα βάλει τους περισσότερους φόρους ή θα υποσχεθεί τα πιο... ευχάριστα στους πολίτες, απλά σκάβουν τον λάκκο τους! Ο κόσμος καταλαβαίνει...

Α(μετα)νόητοι "φορομπήχτες"

Το ιδεολόγημα της υψηλής φορολογίας και το... κυνήγι στο μεγάλο αλλά και επί της ουσίας στο μικρομεσαίο κεφάλαιο, συνετρίβη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και πρέπει να... ισοπεδωθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου!

Οι "χορηγοί" Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος και Βαρουφάκης θύμισαν στην Ελληνική κοινωνία, ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν χωρούν... αστεία, σαν αυτά που είχαμε το 2015. Το μήνυμα βέβαια, το εισέπραξε με το... παραπάνω ο ίδιος ο Τσίπρας! Οι άνθρωποι είναι α(μετα)νόητοι και δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό ποτέ. Φαίνεται όμως ότι τους... μιμούνται και άλλα κόμματα. Η ευκολία με την οποία μοιράζουν τα κόμματα της Αριστεράς τον... παράδεισο, αλλά και τη φορολογία, δεν συναντάται εύκολα αλλού. Άνθρωποι του "κομματικού σωλήνα" που είτε έχουν ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα χωρίς να έχουν μυρωδιά για τη λειτουργία μιας οικονομίας, καθώς και βολεμένοι του Δημοσίου δεν κατανοούν εν έτει 2023, πώς μια πολύπαθη χώρα, όπως η Ελλάδα, θα επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης με την προσέλκυση επενδύσεων.

Επικίνδυνοι πολιτικοί τύποι κυκλοφορούν στα κανάλια και... μοιράζουν φόρους, θέλοντας να καταστούν συμπαθείς. Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε νύξη για αύξηση φόρων μπορεί να ανατρέψει το επενδυτικό περιβάλλον. Δεν καταλαβαίνουν ότι τα μερίσματα που έχουν χαμηλή φορολογία ξαναμπαίνουν στην οικονομία και μετατρέπονται σε επενδύσεις για να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Δεν κατάλαβαν τίποτα, για το πώς υποχώρησε η ανεργία κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες, μέσα σε 4 χρόνια. Δεν καταλαβαίνουν ότι δηλητηριάζουν το κλίμα μιλώντας για φόρους και απλά περιφέρουν την οικονομική τους άγνοια, γιατί αυτή επικαλύπτεται από το ιδεολογικό τους κόλλημα. Απλά θέλουν να να βγάλουν τα κόμπλεξ τους και να γίνουν συνεταίροι στα λεφτά των άλλων, για να ξαναστήσουν "μαγαζάκια" με κομματικούς στρατούς και ευνοημένους.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποκρατικοποίησης της και αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα και κάποιοι πιστεύουν ότι με τις ανοησίες τους και τα ακοστολόγητα προγράμματα τους, μπορούν να στείλουν το μήνυμα ότι αποτελούν αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνουν ότι η επιστροφή μας στην κανονικότητα, δεν περιλαμβάνει τις... μαλαγανιές του παρελθόντος. Δεν έχουν καταλάβει ότι με τις απύθμενες βλακείες τους να μοιράζουν μισθούς και φόρους, ανατρέπουν ολόκληρα μακροοικονομικά μοντέλα, στα οποία στηρίχθηκε η σταθερότητα και σύγκλιση της Ελληνικής οικονομίας προς τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Τα κόμματα της Αριστεράς δεν αντιλαμβάνονται πώς λειτουργεί ο σημερινός κόσμος. Δεν κατανοούν ότι μια χώρα που πρέπει να μειώσει ταχύτατα το δημόσιο χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ, πρέπει να είναι ελκυστική για τους επενδυτές. Και ελκυστικός δεν γίνεσαι πετώντας στον τηλεοπτικό "αέρα" πάσης φύσεως... αριστερίλες, οι οποίες χαλάνε το οικονομικό κλίμα και εν τέλει, αν τις υιοθετήσεις στην πράξη, θα σε στείλουν... αδιάβαστο γιατί θα πρέπει να πληρώσεις το κόστος των ανερμάτιστων επιλογών σου, οι οποίες οδηγούν σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό εκτροχιασμό. Άρα, οι σκέψεις για φόρους για να... μπαλώνουμε τρύπες, είναι κάτι που πρέπει να εκλείψει από το λεξιλόγιο των ιδεοληπτικών ανισόρροπων που αυτοαναγορεύονται σε "διώκτες του μεγάλου κεφαλαίου". Γιατί στην Ελλάδα, το "μεγάλο κεφάλαιο" δεν είναι παρά μόνο το 1,5% των επιχειρήσεων και μακάρι να γίνει πολλαπλάσιο ποσοστό για να μένουν εδώ τα "μυαλά" και να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό. Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε προς τα κόμματα του αριστερού χώρου, ότι όταν θα κάνεις τις... βλακείες σου, θα στραφείς και προς τους μικρομεσαίους για να τους... ξεζουμίσεις. Αυτά έκανε ο Τσίπρας και κάποιοι άλλοι "ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη" μιμούμενοι το αποτυχημένο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο του Τσίπρα και του Καμμένου.

Μέσα σε όλη αυτή την αριστερή και σοσιαλιστική παράνοια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα χρόνια, στοχεύοντας σε συνεχείς μειώσεις επιβαρύνσεων, χωρίς ωστόσο, να τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικές ισορροπίες. Άλλωστε, βρισκόμαστε... μισό βήμα πριν την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας και δεν χωρούν αστεία. Όσο γι αυτούς που δεν μας λένε έναν αριθμό σε σχέση με το... κοστολογημένο πρόγραμμα τους, κουνώντας παράλληλα το δάκτυλο προς τη Νέα Δημοκρατία, απλά να τους ενημερώσουμε ότι ο οδικός χάρτης της χώρας αναλύεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας της περιόδου 2023-2026 που έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο έχει εγκριθεί, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες.

Όσο κάποιοι θα ξεφτιλίζονται σε κοινή θέα όταν τους ρωτούν για το κόστος του "προγράμματος" των αόριστων υποσχέσεων τους και δεν θα λένε αριθμούς (γιατί πολύ απλά τα κατεβάζουν όλα από το... κεφάλι τους), τόσο ο Μητσοτάκης θα ενισχύει το προφίλ του. Όταν έχει να κάνει με πολιτικούς χαβαλέδες που νομίζουν ότι βρισκόμαστε στο 2014 ή στη δεκαετία του ΄80, τόσο οι πιθανότητες για ένα πιο ηχηρό χαστούκι στις προσεχείς εκλογές, θα αυξάνονται. Κάποιοι θέλουν να φάνε το ίδιο... χαστούκι που έφαγε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνέλθουν!

Η φορολογία είναι το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έταξε "λαγούς με πετραχήλια", αλλά ετήσιες παρεμβάσεις το πολύ έως 2,5 δισ. ευρώ και υψηλότερους μισθούς, με βάση τα μακροοικονομικά και οικονομετρικά μοντέλα που λαμβάνουν υπόψιν τις παραμέτρους της ανάπτυξης, των επενδύσεων, του τραπεζικού συστήματος, της φορολογίας, αλλά και τα αποτελέσματα μιας ολόκληρης τετραετίας. Πάντως, αν κάποιοι θέλουν με τις... σαχλαμάρες τους να στείλουν τον κόσμο να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και να την απογειώσει στο... 50%, τότε ας μη σκούζουν μετά και μιλάνε για "παντοδυναμία Μητσοτάκη" και άλλες τέτοιες ανοησίες. Οι σκεπτόμενοι πολίτες ακούνε, βλέπουν, αντιλαμβάνονται, επεξεργάζονται, συγκρίνουν και... εκτελούν στην κάλπη! Όσοι παίζουν σε αριστερό και σοσιαλιστικό ταμπλό, θα φάνε το... κεφάλι τους, όσο πιστεύουν ότι απέναντι τους έχουν κορόιδα χωρίς σκέψη και βούληση. Και δεν θα μπορούν να μας κουνάνε το... δάκτυλο, μιλώντας για την Ισπανία!

Το μήνυμα στην Αριστερά μέσω... Ισπανίας

Και στην Ισπανία, φαίνεται ότι οι πολίτες είχαν... "σκοτάδι στο μυαλό τους", όπως δήλωσε πριν από μερικές ημέρες για τους Έλληνες ψηφοφόρους, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, ένας -υποτίθεται- από τους πάλαι ποτέ σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε τρεις και λίγο μας είχαν ζαλίσει όλοι για τον ΦΠΑ που μειώνεται στην Ισπανία και "τι ωραία και τι καλά και δείτε τον παράδεισο που ζουν οι Ισπανοί". Το αποτέλεσμα του προεκλογικού μέτρου του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ήταν να βλέπει τον πληθωρισμό να ξεφεύγει και τα έσοδα να μειώνονται! Τώρα, μετά το... κάζο που έπαθε στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, είναι αναγκασμένος να πάει σε εθνικές εκλογές προς τα τέλη Ιουλίου. Όπως όλα δείχνουν, μαζί με τους... αγαπημένους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, τους Podemos, μάλλον θα αποτελέσουν παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους στο Λαϊκό Κόμμα και τους δεξιούς έως ακροδεξιούς του VOX. Γιατί όπου περνάει η Αριστερά, είναι... νόμος, ότι κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποδείξει στους πολίτες, γιατί πρέπει να ψηφίζουν φιλελεύθερες κυβερνήσεις ή να μετατοπίζονται ακόμη πιο δεξιά!

Η ήττα του σοσιαλιστικού κόμματος του Σάντσεθ και των Podemos στην Ισπανία, δεν αποτελεί καλό... μαντάτο, ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν... τολμήσουν να θέσουν στο δημόσιο διάλογο τις συγκρίσεις με την Ισπανία, τότε είναι σίγουρο ότι θα έχουν διαπράξει μέγιστη γκάφα! Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή 23 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν Κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει τους... συντρόφους εδώ στο... Ελλάντα, γιατί ούτε "Σύνδρομο Στοκχόλμης", διακατέχει τους πολίτες, ούτε "σκοτάδι στο μυαλό τους" έχουν.

Η Ευρώπη μετά την κρίση του κορωνοϊού και την επέμβαση του αιμοσταγούς Πούτιν στην Ουκρανία, βλέπει ότι απειλείται από ανορθόδοξες οικονομικές... αρλούμπες αριστερών και σοσιαλιστών "σωτήρων", ενώ ταυτόχρονα, η πλειονότητα των πολιτών αισθάνεται ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, όταν ακούει για "ανοικτά σύνορα". Όσοι επικαλούνται ιδεολογίες που χρεοκόπησαν ή υπόσχονται λύσεις χωρίς να υπάρχει δίπλα ο λογαριασμός, απλά εκτίθενται και κερδίζουν τη... θέση που τους αρμόζει στη χορεία των λαϊκιστών και τυχοδιωκτών. Αν έχουν μάθει να τρώνε, στέλνοντας τον λογαριασμό στα κορόιδα, απλά να τους πληροφορήσουμε ότι ο λογαριασμός συνοδεύει την παραγγελία, δηλαδή τα πιάτα και τα ποτήρια που υπάρχουν στο τραπέζι τους...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...