Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Όλα του debate δύσκολα

Η τηλεμαχία μεταξύ υποψηφίων Προέδρων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή πρωθυπουργών στην Ευρώπη αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο μιας προεκλογικής καμπάνιας. 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα εκείνους που θα κληθούν να επιλέξουν για να τους κυβερνήσουν, ενώ τα πολιτικά πρόσωπα επιδιώκουν τη σύγκριση, προβάλλοντας ο καθένας χωριστά τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Κατά την πάγια πρακτική στη χώρα μας το debate διενεργείται στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι επιλέγονται κατόπιν συμφωνίας των επιτελείων των κομμάτων. Στην παρούσα φάση το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τους δύο βασικούς μονομάχους να προσεγγίζουν διαφορετικά τους όρους διεξαγωγής του. 

Από τη μία πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ανοιχτός σε μια τηλεμαχία με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών. 

Προφανώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε σε μία ευθεία και αποκλειστική πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, από τη στιγμή που προηγούνται στις μετρήσεις και έχουν με το μέρος τους τον αέρα στην παράσταση νίκης. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας υπολείπεται του βασικού του αντιπάλου και σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος ρίχνει το μπαλάκι στον Πρωθυπουργό, προσπαθώντας να τον εκθέσει. Μάλιστα, στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του αναρωτιέται πως ο κ. Μητσοτάκης δεν πηγαίνει σε ένα τηλεοπτικό τετ α τετ μαζί του, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να συγκρίνουν και να κρίνουν τις δύο πολιτικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας. 

Ωστόσο, οι κινήσεις σε μία προεκλογική καμπάνια επιλέγονται με βάση κάποια δεδομένα, ενώ ο κάθε ηγέτης αποφεύγει οποιοδήποτε αχρείαστο ρίσκο. Ο Πρόεδρος του Σύριζα θέλει πάση θυσία να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των αναποφάσιστων. 

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με σίγουρα βήματα να διατηρήσει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνοντας την εκλογική της επιρροή με ασφαλιστικές δικλείδες στην ίδια δεξαμενή. 

Κοντολογίς, οι δύο πλευρές συνεχίζουν στη βάση της δικής τους στρατηγικής και όλα του debate δύσκολα…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...