Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πανδημία: Το «κεφάλαιο» της βλακείας και οι «μέτοχοι» του

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Έχουν γίνει δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δύσπιστοι σχετικά με τη χρησιμότητα τους. Όταν η νόσος μετατρέπεται σε "εισιτήριο" εισόδου στο νοσοκομείο, τότε αλλάζουν όλα. Η διασωλήνωση γεννά τον φόβο και τροφοδοτεί τις τύψεις γι αυτό που δεν έγινε, όταν έπρεπε να γίνει. Όταν επέρχεται ο θάνατος, τότε είναι αργά.

Ο θάνατος αποτελεί τον καταλύτη για να κινητοποιηθούν οι στοιβάδες του "σώματος" της κοινωνίας. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Όταν παθαίνεις, μαθαίνεις. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που και να παθαίνουν, μυαλό δεν βάζουν. Όταν δεν ακούς τους ειδικούς, δεν βλέπεις γύρω σου τι γίνεται, δεν διαβάζεις τι συμβαίνει παγκοσμίως, τότε δεν είσαι απλά βλάκας. Είσαι ένα εύκολο θύμα που θα καθοδηγούν το φτωχό σου μυαλό, τα πιο ελεεινά πολιτικά και άλλα υποκείμενα, τα οποία "επενδύουν" στη βλακεία σου. Είσαι εύκολο θύμα και ας κάνεις τον έξυπνο.

Κάποιοι επιτήδειοι έχουν βρει τον τρόπο να εξουσιάζουν τις κινήσεις σου. Μπορεί να είναι ο παπάς, ο πνευματικός, οι... Αυτόχθονες Έλληνες, οι "Θεματοφύλακες του Συντάγματος", διάφοροι τραμπούκοι και σαλταρισμένοι ψυχάκηδες ή αυτοί που σου πουλάνε τις... επιστολές του Ιησού και τα... 800 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι... κρυμμένα κάπου και δεν μας τα δίνει ο Μητσοτάκης για να ξεχρεώσει η χώρα και να ξεχρεωθούμε ως πολίτες!

Η διαχείριση της βλακείας μοιάζει με άσκηση απείρως δυσκολότερη από τη διαχείριση της πανδημίας. Η προσφυγή σε αυστηρά μέτρα, προκειμένου να σφίξουν τα... γάλατα, θεωρείται ως μοναδική λύση, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με πανδημία. Δηλαδή με μια κατάσταση όπου το λάθος του ενός το πληρώνουν όλοι, σε επίπεδο απειλής της ζωής τους.

Και φυσικά, όλοι αυτοί οι τύποι που μιλάνε για... Χούντες, είναι απλά οι πρόθυμοι ηλίθιοι, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της φαντασιοπληξίας τους, της συγγνωστής πλάνης τους και της ανοησίας τους. Και τα τρία στοιχεία συνθέτουν τον χαρακτήρα του ανεγκέφαλου εξουσιαζόμενου, ο οποίος όταν δίπλα του πέφτουν οβίδες, αυτός πιστεύει ότι βρίσκεται σε... γάμο όπου πέφτουν βεγγαλικά!

Όλως τυχαίως όσοι μιλάνε για... Χούντες, είναι νοσταλγοί των ολοκληρωτικών καθεστώτων, τύπου Χίτλερ και Στάλιν. "Γαργαλιούνται" με την εκφορά της λέξης Δημοκρατία, καθώς έχουν αναγάγει την ελευθερία της ασυδοσίας, σε καταναγκαστική επιβολή της στους λογικούς. Είναι μια μάχη της λογικής με την παράνοια. Είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει πλήθος σιωπηλών και συνειδητοποιημένων ανθρώπων, οι οποίοι φοβούνται τη μειοψηφία των ασυνείδητων. Οι τελευταίοι ίσως να θεωρούν, ότι αυτοεπιβεβαιώνονται μέσω της εγωιστικής βλακείας τους

Οι κοινωνίες έχουν κανόνες. Οι κανόνες απαιτούν υπευθυνότητα, πειθαρχία και φιλότιμο. Αν διαφωνούν κάποιοι για τον εμβολιασμό, είναι εκτός της κοινωνικής άσκησης. Όσο και να κάνουν θόρυβο ως άδειοι τενεκέδες, δεν μπορούν να συμπεριφέρονται εγκληματικά.

Εγκληματούν εις βάρος του εαυτού τους. Αν πιστεύουν ότι είναι δικό τους και γούστο τους καπέλο τους, τότε πρέπει να τους θυμίσει η Πολιτεία, ότι αυτό το σώμα που μπορούν να εξουσιάζουν, αποτελεί πυρηνική βόμβα που μπορεί να σκορπίσει τον όλεθρο. Ας καθίσουν να σκεφτούν έστω για 5 δευτερόλεπτα (αν μπορούν να σκεφτούν), πώς ξεκίνησε αυτή η πανδημία.

Ένας ήταν ο φορέας της νόσου και ήδη έχουν προσβληθεί από αυτήν σχεδόν 230 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, από τους οποίους σχεδόν 5.150.000 έχουν φύγει από τη ζωή.

Είναι δεδομένο ότι τείχος ανοσίας χωρίς τείχος λογικής δεν μπορούμε να επιτύχουμε. Τον ιό τον κολλάνε και οι εμβολιασμένοι, ενώ όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, καταλήγουν τις πιο πολλές φορές. Αν εμβολιάζονταν όλοι και τηρούνταν απολύτως τα μέτρα προστασίας, τότε ο ιός θα μας είχε αφήσει. Επειδή όμως η βλακεία δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσει, καθόμαστε και συζητάμε για τα αυτονόητα.

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το 14% των κρουσμάτων συναντάται στους 65 και άνω, όπου σημειώνεται το 84% των θανάτων. Το μέσο ποσοστό εμβολιασμού σε αυτήν την ηλικιακή κλίμακα είναι κοντά στο 70%, όταν σε άλλες χώρες της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, τα ποσοστά κινούνται πάνω από το 90%.

Το πρόβλημα στο σύστημα υγείας εντοπίζεται στους πολλούς ηλικιωμένους που νοσηλεύονται ή διασωληνώνονται, οι οποίοι είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ είναι έσχατο μέσο για να... ταρακουνηθούν αυτοί που πρέπει. Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχει χρόνος για αναλύσεις και για... ευγένειες. Έχουμε πόλεμο και μάλιστα διπλό. Ο ένας έχει να κάνει με τον ιό και ο άλλος με το... μυαλό! Για να νικήσεις τον ιό, θέλει μυαλό. Αλλιώς, θα μετράμε νεκρούς, κάποιοι θα μιλάνε για Χούντες και κάποιοι άλλοι θα πολιτεύονται ως ελεεινοί τυχοδιώκτες, πιστεύοντας ότι θα γίνουν "μέτοχοι" στο "κεφάλαιο" της ανθρώπινης βλακείας, Γιατί, μόνο σ΄ αυτήν έχουν μάθει να... επενδύουν, αφού δεν μπορούν να σταθούν διαφορετικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...