Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Εφιαλτικό σενάριο από Γάλλο ειδικό - Πιθανό το πυρηνικό κτύπημα στην Ουκρανία

Κορυφαίος Γάλλος ειδικός,πιστεύει,με βάση ενδείξεις,ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για τον Πούτιν να κρατηθεί στην εξουσία σώζοντας τα προσχήματα τηςαποτυχημένηςεπίθεσης του στην Ουκρανία.

Διάσημος Γάλλος γεωγράφος, ιστορικός, διπλωμάτης και συγγραφέας, ο καθηγητής Μισέλ Φουσέ βρέθηκε στην Αθήνα, όπου πήρε μέρος στο τρίτο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου, με θέμα το παρόν και το μέλλον γης Ευρώπης στον κόσμο που αλλάζει.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του για την ουκρανική κρίση, ρωτήσαμε τον Γάλλο ειδικό και άτυπο σύμβουλο της γαλλικής κυβέρνησης, αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,μπροστά΄ στα σοβαρά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει θα αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει πυρηνική δύναμη.Και άρα να επιβεβαιώσει απειλές που ο ίδιος  διατυπώνει.

«Είμαι βέβαιος περί αυτού», μας είπε ο καθηγητής Μισέλ Φουσέ, εκφράζοντας και την απογοήτευσή του για την εκκωφαντική άγνοια της Δύσης και των Ευρωπαίων γενικότερα για την ιστορία και την πνευματική κατάσταση στη Ρωσία αλλά και στην πρώην σοβιετοκρατούμενη Ευρώπη.

«Για τον ρωσικό στρατό, η χρήση πυρηνικών όπλων, αναφέρει ο Γάλλος ιστορικός που χρημάτισε επίσης πρεσβευτής της χώρας του στις Βαλτικές χώρες, δεν αποτελεί λύση έσχατης ανάγκης, αλλά κανονική στρατηγική διαδικασία εν καιρώ πολέμου. Αν λοιπόν ο Πούτιν μετά τα ψευτοδημοψηφίσματα στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας που ήδη κατέχει, θεωρήσει ότι δέχεται ουκρανική επίθεση, κανείς δεν τον εμποδίζει να χρησιμοποιήσει ελαφρύ πυρηνικό εξοπλισμό. Και το ενδεχόμενο αυτό η αμερικανική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία το γνωρίζει πολύ καλά, γι’ αυτό και στις δηλώσεις του Πούτιν, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, απαντά πολύ προσεκτικά».

Ως φαίνεται δε παρόμοια γνώση έχουν και οι ηγεσίες της Κίνας και της Ινδίας, οι οποίες προσφάτως έδειξαν να απομακρύνονται από τον Ρώσο πρόεδρο, τον οποίον για συγκεκριμένους λόγους θεωρούν επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.

Κατά τα λοιπά, οι Κινέζοι γνωρίζουν πλέον από τις υπηρεσίες τους ότι η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία ήταν σχεδιασμένη εδώ και πολλά χρόνια και θεωρούν ότι ένας από τους στόχους της είναι αυτός της μείωσης της κινεζικής δύναμης επιρροής στην Ευρασία.Η Κίνα γνωρίζει πολύ καλά τα αυτοκρατορικά οράματα του ΒλαντιμίρΠούτιν ο οποίος θεωρείται ασύμβατος με τα κινέζικα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Ιδιαιτερα δε τα ευρασιατικά.

Πρόκειται για ένα τεράστιο και εξόχως πολύπλοκο θέμα, γύρω από το οποίο στη χώρα μας αφθονούν τα… παραμύθια και οι γνωστές υπεραπλουστεύσεις.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θέσπιση ορίου θητειών στους αιρετούς

Σε αυτή τη χώρα, αποφεύγουμε πάντα να προχωρήσουμε σε μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Αρκεί να αναλογιστούμε μόνο τι σούσουρο έγινε, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (...

Μπάλα: Η πιο γλυκιά μπαγκατέλα του κόσμου

Με τον Ζακ Ντελόρ,τον 97χρονο σήμερα κορυφαίο πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουμε δύο κοινά σημεία: μάς αρέσει η μπάλα και θέλουμε περισσότερη Ευρώπη. Αμφότεροι, δε, συμ...

Φόρτωση άρθρων...