Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Προσπάθησα να κλείσω σπίτι σε ελληνικό νησί για τον Αύγουστο 2023. Τι έγινε

Όλοι ξέρουμε πως το καλοκαίρι του 2022 όποιος αποφάσισε να οργανώσει τις διακοπές του στην Ελλάδα από τον Μάιο και μετά, είτε δεν έβρισκε τίποτα, είτε ότι έβρισκε είχε κόστος ιδιαίτερα υψηλότερο από κάθε άλλο καλοκαίρι. 

Είναι ο καπιταλισμός ανόητε! Ο νόμος της ελεύθερης αγοράς. Μεγάλη ζήτηση, χαμηλότερη προσφορά, υψηλές τιμές.

Οι απανταχού Ευρωπαίοι έκαναν την Ελλάδα προορισμό του ονείρου τους μετά την πλήρη απελευθέρωση των ταξιδιών από τα μετρά covid και η υπερβολική αυτή ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές. 

Το καλοκαίρι του 2022, εκτός απροόπτου πάντα, ήταν μόνο η αρχή. Όλα δείχνουν πως το επόμενο καλοκαίρι τα πράγματα θα ζορίσουν ακόμη περισσότερο. Και τι εννοώ με το ζορίσουν; Oι μη εγχώριοι επισκέπτες είτε θα επιστρέψουν είτε θα αυξηθούν, καθώς trendαρε πάρα πολύ στα social η Ελλάδα και πλέον είναι άκρως ποθητή! 

Άρα η Ελλάδα για τους Έλληνες θα γίνει ακόμη πιο απρόσιτη για ότι δηλαδή, απομείνει για τους εκδρομείς που θα οργανώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όταν ανέβει η θερμοκρασία .

Μπαίνω λοιπόν στο Airbnb για αρχή ελπίζοντας να βρω ένα dream house σε dream price για τον Αύγουστο του 2023. Άλλωστε η διαδικασία ζητάει προπληρωμή είτε στο σύνολο είτε εν μέρει, οπότε το early booking έχει εδώ τον ρόλο του.

Ξεκινάω λοιπόν να βρω κατοικία που να είναι στο πλαίσιο ενός εύλογου budget -όχι ευκαταφρόνητου - και ως εκ τούτου να έχει την σχετική φροντίδα στην αισθητική και την διακόσμηση, με βασική προϋπόθεση να δέχεται κατοικίδια!  Διαπιστώνω λοιπόν, πως τα καταλύματα που δέχονται κατοικίδια δεν ανήκουν σε εκείνα με το σύγχρονο design με εξαιρέσεις βέβαια, αρκετές, οπότε και ξεπερνούσαμε το budget μου. 

Ψάχνοντας λίγο καλύτερα διαπίστωσα πως είτε κάποια καταλύματα έχουν άλλη χρέωση στην περίπτωση φιλοξενίας κατοικίδιου, είτε όσα δέχονται και είναι καλαίσθητα έχουν υψηλό κόστος της τάξης δίκλινο €160 και επιπλέον το βράδυ. 

Για την ιστορία να πω πως οι προορισμοί που κοίταξα σε βάθος για τιμές και παροχές ήταν Τζια, Κύθνο, Πάρο, Σκύρο, Σύρο και Αγκίστρι στο οποίο τελευταίο δεν βρήκα πάνω από 1 να δέχονται κατοικίδια.

Μετά από ενδελεχή έρευνα καταλήγω σε 3-4 τα βάζω στα αγαπημένα και ξεκινάω από όσα μπορώ να googlaρω, ώστε να κάνω μια επικοινωνία και να επιβεβαιώσω κάποια δεδομένα. 

Συγκεκριμένα, ένα εξαιρετικό κατάλυμα στην Σκύρο με υψηλή αισθητική, προσαρμοσμένη και στο νησί αλλά και στις σύγχρονες προσταγές, ήταν η πρώτη μου επιλογή καθώς η συνολική τιμή στο Airbnb ήταν τέτοια που «δεν το χάνεις!»

Η πρώτη αντίδραση όσων επικοινώνησα τηλεφωνικά ή με chat ήταν «Ελληνίδα και να αναζητά από τώρα για Αύγουστο δεν συνηθίζεται» ή «Μα ο Αύγουστος πέρασε!».

Αφού διευκρινίσαμε πως αναζητώ κατάλυμα για τον Αύγουστο 2023, παρόλο που έχω Ελληνική υπηκοότητα, προχωρώ την επικοινωνία με κύριο ιδιοκτήτη συγκροτήματος κατοικιών στην Σκύρο, αυτά τα «άχαστα» που λέγαμε παραπάνω.  

Ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος, με ενημερώνει για αυτά που έχει διαθέσιμα, καθώς έχει ήδη κρατήσεις για το 2023, τον ρωτάω για την επιβεβαίωση της τιμής που βλέπω. Μου διευκρινίζει λοιπόν πως βλέπω τιμή Σεπτεμβρίου, παρόλο που εγώ έχω ξεκάθαρα επιλέξει την περίοδο Αυγούστου 2023 στην mobile εφαρμογή του Αirbnb. 

Του ξεκαθαρίζω πως η τιμή που έχω στην οθόνη του κινητού μου είναι για τον Αύγουστο 2023 και μου λέει θα αλλάξει είναι λάθος του Airbnb και πως η τιμή αυτή είναι κοντά στο 1/3 από το κόστος Αυγούστου και πως ακόμη και να προχωρούσα στην κράτηση μέσω του app η κράτηση δεν θα γινόταν αποδεχτή.

Κάτι αντίστοιχο συνάντησα και στην δεύτερη απόπειρα επιβεβαίωσης άλλου dream house με dream price από το Airbnb αλλά και από το Vrbo.

Στον συγκεκριμένο ιστότοπο η τιμή που έλαβα σε απευθείας επικοινωνία με ιδιοκτήτη του σπιτιού ήταν επίσης διπλή τουλάχιστον από αυτή που αναγράφεται στον συγκεκριμένο ιστότοπο για την ίδια περίοδο ενδιαφέροντός μου.

Άλλη ενδιαφέρουσα αντίδραση ήταν πως οι κρατήσεις ξεκινούν από τον Απρίλιο, αν και το κατάλυμα ήταν διαθέσιμο προς κράτηση στο Airbnb.

Και κάπου εδώ εγκατέλειψα, όχι την αναζήτηση αλλά τις επικοινωνίες. Έκανα κράτηση μέσω Booking σε κατάλυμα που πληρούσε τις προδιαγραφές μου με χρέωση τον Ιούλιο του 2023, και απλά ελπίζω να μη με καλέσει η ιδιοκτήτρια να μου πει ότι θα χρειαστεί να πουλήσω ένα νεφρό τελικά για να φιλοξενηθώ στο σπίτι της.

Προσπάθησα να κλείσω σπίτι σε ελληνικό νησί για τον Αύγουστο 2023
Προσπάθησα να κλείσω σπίτι σε ελληνικό νησί για τον Αύγουστο 2023

 

Προσπάθησα να κλείσω σπίτι σε ελληνικό νησί για τον Αύγουστο 2023

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Το άγχος οδηγεί σε νέα λάθη την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δωδεκαήμερο έχουν δημοσιευτεί όχι μία, αλλά πέντε δημοσκοπήσεις. Ίσως μια ματιά σ' αυτές βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης πρότασης μομφής κα...

Φόρτωση άρθρων...