Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

O άφιλος τακτικιστής με τις υψηλές επιδόσεις στην κομματική ανθρωποφαγία

Η είδηση δεν (μπορεί να) είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για «γραμματέα» του ΣΥΡΙΖΑ την κυρία Ράνια Σβίγκου, της γνωστής οικογενείας των Σβίγκων και για αναπληρωτή γραμματέα τον κ. Βασιλειάδη, της γνωστής θητείας στο υφυπουργείο Αθλητισμού με την περιβόητη «αναδιάρθρωση των κατηγοριών» με την οποία γέλασε και το παρδαλό κατσίκι…

Στο κάτω-κάτω της γραφής «Τσίπρας είναι, ό,τι θέλει κάνει, σε ποιον να δώσει λογαριασμό, στον Σκουρλέτη ή στον Πολάκη;», με την έννοια πως ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απολαμβάνει βορειοκορεατικής αποδοχής στο κόμμα, συνεπώς ο λόγος του είναι νόμος και τα σκυλιά δεμένα…

Η είδηση είναι πως η κυρία Σβίγκου (αυτή κυρίως) και ο κ. Βασιλειάδης αποδέχθηκαν την ιδέα του κ. Τσίπρα, άρα από σήμερα η μεν Σβίγκου είναι «το νο 2 στο κόμμα», ο δε Βασιλειάδης «το αναπληρωματικό νο 2», εν αναμονή να γίνει το κανονικό, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στο βασίλειο της Κουμουνδούρου…

Χρειάζεται, είτε πολύ μεγάλη τόλμη, είτε λογική υπηκόου (που υμνεί τον μέγα τράγο, τον ζωοδότη) για να δεχθεί κάποιος σαν την κυρία Σβίγγου και τον κ. Βασιλειάδη να παίξουν τον ρόλο «των αμνών στην κορυφαία κομματική θυσία», Ιφιγένειες σε μια αριστερή Αυλίδα μήπως και οι Θεοί ευαρεστηθούν και πλεύσει ούριος άνεμος.

Σοβαρά αν αναγνώσει κανείς την εξέλιξη (όσο αυτό μπορεί να συμβεί) δεν μπορεί παρά να αναφερθεί σε μια μεγάλη ντρίμπλα του κ. Τσίπρα, απόδειξη τρανή τόσο του τακτικισμού του όσο και της προσωπικής του ιδεοληπτικής αντιμετώπισης των πραγμάτων απέναντι σε ένα κόμμα που υφίσταται εξαιτίας του Προέδρου του και μόνο και στο οποίο «δεν υπάρχουν ούτε φίλοι, ούτε εχθροί, παρά μόνο υπήκοοι».

Ο κ. Τσίπρας αυτό ακριβώς επεδίωξε και πέτυχε: να μετατρέψει το σύνολο των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε υπηκόους, σε άτομα που διεκδικούν να υπάρχουν μόνο σε συνάρτηση με τον ίδιο, «η θέληση του είναι νόμος και η επιθυμία του προσταγή στον αιώνα τον άπαντα».

Οι αντιδράσεις όλων των πλευρών στις επιλογές του «ηγέτη» έδειξαν πως λίγοι κατανόησαν αμέσως το βαθύτερο νόημα της επιλογής, οι περισσότεροι προσήλθαν στη συνεδρίαση με την ψευδαίσθηση πως είναι «νοματαίοι», εκεί έμαθαν «σε ζωντανή μετάδοση» ότι είναι υπήκοοι και μόνο, το μοναδικό τους «δικαίωμα» είναι η στήριξη των επιλογών του αρχηγού, ό,τι αυτός «σκέφτηκε» (λέμε τώρα!) είναι «ιστορία», άρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποστεί από την υπεράσπιση των επιλογών του «ηγέτη», αν το πράξει (και μάλιστα δημοσίως) τον περιμένει η απαξία, ίσως και η καρατόμηση.

Δρίτσας, Πολάκης και «λοιπές πασοκογενείς δυνάμεις» έμειναν ενεοί με τις προτάσεις Τσίπρα, Προφανώς, είτε άλλα ανέμεναν με βάση «τους οιωνούς», είτε άλλα είχαν ακούσει από τα χείλη του αρχηγού, είτε άλλα υπέθεταν πως θα προκύψουν με βάση δημοσιεύματα.

Έχασαν όλοι κι έχασαν παρέα με τους εναπομείναντες ελάχιστους που υπεραμύνονταν των ανθρώπινων ιδιοτήτων του κ. Τσίπρα, όπως είναι η φιλία, η συνεργασία, η αλληλοεκτίμηση, η συμπάθεια κ.λ.π.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε πως ήταν και παραμένει ένας κορυφαίος τακτικιστής, ένας άφιλος και προσωπολάτρης ηγέτης, μια παραδοσιακή αριστερή φιγούρα – διάδοχος των αριστερών βυζαντινισμών και της κομματικής ανθρωποφαγίας, με ισχυρές επιδόσεις στην πολιτική πατροκτονία και τη συμφεροντολογική διαχείριση του πολιτικού μέλλοντος όσων κάθε φορά τον περιστοιχίζουν.

Είναι σαφές πως τίποτε δεν επιδιώκει με τις προτάσεις του που να συνδέεται με την κομματική αναγέννηση ή την ανάδειξη της κομματικής νομενκλατούρας σε ρόλο συνδιαχειριστή του κόμματος με τον Πρόεδρο και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Κανένα σοβαρό, συστημικό αριστερό σχέδιο για την κομματική πραγματικότητα δεν υπηρετεί η ανάδειξη της κυρίας Σβίγκου στη θέση της Γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Βασιλειάδη στη θέση του αναπληρωτή της.

Κι οι δυο ήταν ξεχασμένοι από τους κομματικούς θεούς, ούτε η μάνα τους δεν τους θυμούνταν εκεί που είχαν θαφτεί στην πορεία της τριετούς θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, κανένας δεν ρωτούσε για την ύπαρξη τους, ούτε προσέβλεπε στην ανάδειξη τους σε «ισχυρά κομματικά χαρτιά».

Ανασύρθηκαν από την κομματική αφάνεια και την επικοινωνιακή ανυπαρξία μόνο και μόνο για να σηματοδοτήσουν με την επιλογή και την εκλογή τους (έστω και με βαριά καρδιά) την οριστική μετατροπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε μάζα υπηκόων, που είναι διατεθειμένοι για να επιβιώσουν πολιτικά να χειροκροτήσουν και τον κηπουρό του βασιλιά σε ρόλο κομματικού γραμματέα.

Αν τους αρέσει η εξέλιξη και επιθυμούν να την υπηρετήσουν με γειά τους με χαρά τους, σε όλους τους υπόλοιπους περισσεύει η διάθεση!

Υ.Γ.1: Έρμε Τζανακόπουλε τι σου 'μελλε να πάθεις, ήθελες και δική σου ομάδα στο κόμμα…

Υ.Γ.2: Σπίρτζης, Ραγκούσης, Μαριλίζα και λοιποί γεφυρατζήδες να τους κόψεις δεν βγάζουν σταγόνα αίμα…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Μεγαλώνει το χάσμα ΕΕ – ΗΠΑ

Καθώς επίκεινται οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απεικονίζουν το χάσμα που διαρκώς επεκτείνεται μετα...

Φόρτωση άρθρων...