Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τα... τερτίπια της κάλπης

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Οι οίκοι αξιολόγησης και τα μεγάλα επενδυτικά σπίτια, δεν κάνουν... χάρες και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν είναι και τόσο... εύκολη υπόθεση.

Η κυβέρνηση έχει επιτύχει πολύ περισσότερα απ΄ όσα θα περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι στις αγορές. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στη... βρύση και περιμένει να πιει νερό. Η επόμενη αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης θα ισοδυναμεί με ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά, όλα περνούν μέσα από την κάλπη.

Επειδή είναι γνωστό το... παρελθόν μας, με τις ηλίθιες επιλογές που έγιναν και μας οδήγησαν στον πάτο, οι οίκοι θα περιμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Δεν παίζουν με αυτά τα θέματα και δεν πρόκειται να ρισκάρουν πολιτικές αβάντες, αν δεν εκπληρώνονται βασικοί όροι, όπως είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο και προς την Τουρκία, η οποία έχει εκλογές, αποτελώντας παράλληλα και απειλητικό γείτονα.

Η Κυβέρνηση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στη Βουλή ως απάντηση στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ξετυλίγει το σχέδιο των εκλογών. Συνεχείς ενισχύσεις στην κοινωνία χωρίς υπονόμευση της δημοσιονομικής πολιτικής και ό,τι βγάλει η κάλπη. 

Οι αγορές... θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα είναι τι θα βγάλει η κάλπη. Γιατί δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στις... ανοησίες και είμαστε σε θέση να γεμίζουμε την καρδάρα με γάλα και να την κλωτσάμε! 

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και το αποτέλεσμα της κάλπης πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε την επόμενη μέρα των Εκλογών να αρχίσει ένα πανηγύρι εισροής κεφαλαίων. Δεν είναι εποχή για πειράματα και όσο περισσότεροι το συνειδητοποιήσουν στην κάλπη, τόσο το καλύτερο για την επόμενη μέρα. Ραντεβού στα... παραβάν!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...