Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Τα «Βραβεία 2021»…

Άλλη μία δύσκολη χρονιά τελείωσε και κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό του 2021, άτυπα, αν είχαμε τη δυνατότητα, να απονεμηθούν τα «Βραβεία της χρονιάς» σε όσους απασχόλησαν την παγκόσμια κοινότητα, θεωρώ, ότι τρεις περιπτώσεις είναι υποψήφιες:

Η πρώτη περίπτωση, αφορά τον «εφευρέτη» του κορωνοϊού, αν δεχθούμε ότι είναι προϊόν ανθρώπινης ενέργειας. Ελάχιστοι στο διάβα της Ιστορίας βρέθηκαν με τέτοιο διαστροφικό και παρανοϊκό νου, όπου σπατάλησαν γνώση και ώρες, για να παραγάγουν κάτι, το οποίο θα αφάνιζε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Και μάλιστα, έχοντας δεδομένες και τις παραλλαγές του κορωνοϊού, καθιστά ακόμη πιο παράφρονα τον επιστήμονα αυτόν η δυνατότητα μεταλλάξεως της παραγωγής του.

Ειλικρινά, πρέπει να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, ώστε να τοποθετηθεί δίπλα με τους υπόλοιπους όμοιούς του, οι οποίοι διαχρονικά αποτελούν σημείο αρνητικής αναφοράς για τις καταστροφές που προκάλεσαν. Αν κερδίσει το «Βραβείο», θα είναι για τον πιο παράφρονα και ολέθρια καταστροφικό άνθρωπο της γενιάς μας.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά τους επιστήμονες, οι οποίοι αίφνης ήρθαν αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό και έπρεπε άμεσα να μάθουν το τι είναι αλλά και το πως θα αντιμετωπιστεί. 

Τα εμβόλια που πλέον υπάρχουν και τα αποτελέσματα που παράγουν έναντι του κορωνοϊού, απέδειξαν, ότι ακόμη υπάρχουν λαμπρά μυαλά, τα οποία δίνουν λύσεις ακόμη και στις πιο δυσμενείς καταστάσεις. Απλά, Μπράβο τους και αν κερδίσουν το «Βραβείο», θα είναι για το καλό που εισέφεραν παγκοσμίως και τις εκατομμύρια ζωές που έσωσαν.

Η τρίτη περίπτωση, αφορά όλους εμάς στη Χώρα μας και πιο συγκεκριμένα, αφορά όλους αυτούς, οι οποίοι ακόμη αρνούνται τον εμβολιασμό – χωρίς βεβαίως ουδεμία επιστημονική ή παρεμφερή γνώση – αλλά και τους εκάστοτε διαμαρτυρόμενους, ως πληττόμενους από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που λαμβάνονται – δηλαδή, συγκεκριμένοι επαγγελματίες απαιτούν να εργαστούν αυτοί και σαν αποτέλεσμα της εργασίας τους θα είναι, να μην εργαστούν όλοι οι άλλοι επαγγελματίες της Χώρας, αφού ο κορωνοϊός θα καλπάζει -. Απλό και τελείως παράλογο! 

Το ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε τρομακτικούς αριθμούς και οι συνάνθρωποί μας που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται σε επίσης τρομακτικό αριθμό, ουδόλως μοιάζει να απασχολεί την περίπτωση αυτή των συνανθρώπων μας. 

Αν κερδίσουν το «Βραβείο», θα είναι για την επικίνδυνη αναισθησία τους και το ότι τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και όλοι οι υπόλοιποι τους είναι τελείως αδιάφοροι.
Ο καθ’ ένας μας, ας απονείμει το «Βραβείο», όπου πιστεύει …

Ειλικρινά, από καρδιάς εύχομαι Καλή Χρονιά, ευλογημένη, με ευτυχία και υγεία για όλους μας!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Φόρτωση άρθρων...