Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τι σημαίνει η απόφαση της Ε.Ε. για μετανάστευση και άσυλο, τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα

Είμαστε στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές και το μεταναστευτικό αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη πληγή για την Ευρώπη, που εν πολλοίς θα καθορίσει και τις προτιμήσεις ενός σημαντικού μέρους του εκλογικού σώματος σε όλες τις χώρες.

Η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αντανάκλαση των αυξημένων ανησυχιών εκατομμυρίων πολιτών για τους... απρόσκλητους επισκέπτες που έχουν διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό τρόπο ζωής και... άλλες αντιλήψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τα αριστερά κόμματα που ωμνύουν στα "ανοικτά σύνορα", βρίσκονται υπό συνεχή πίεση τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες.

Χθες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά από κυοφορία 3 ετών έλαβε ιστορικές αποφάσεις για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, με το οποίο υποτίθεται ότι θα αντιμετωπιστεί μια χαίνουσα πληγή, που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί κάποιες χώρες τρώνε όλη τη... λέζα μαζεμένη ή κάνουν περισσότερα από άλλες ή, άλλες, κάνουν την... πάπια! Η Ελλάδα πέρασε αρκετές από τις θέσεις της, οι οποίες είναι σταθερές, λογικές και ξεκάθαρες. Αν η Ευρώπη δεν θέλει... απρόσκλητους επισκέπτες, πρέπει να φυλάξει τα εξωτερικά της σύνορα. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα πρέπει να έρθουν ολόκληρες... μεραρχίες και ναυτικές δυνάμεις για να φυλάξουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι υπόλοιπες χώρες υποχρεούνται να ρίξουν πολύ χρήμα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία και την Ιταλία που αποτελούν χώρες πρώτης υποδοχής.

Όλα τα κράτη μέλη θα βάλουν βαθιά το χέρι στο... ταμείο για να στείλουν ενισχύσεις στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου ή να φιλοξενήσουν όσους μετανάστες περνάνε τα σύνορα και παραμένουν εντός ευρωπαϊκού εδάφους. Ειδικά η Ελλάδα, αναμένει ακόμη πιο ισχυρές ενισχύσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο. Είναι προτιμότερο για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να στείλουν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για να συμβάλλει ως δύναμη αποτροπής της εισόδου μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας, που αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής επικράτειας. Αν δεν το πράξουν, τότε είναι αναγκασμένες να πάρουν κάτι εκατομμύρια μετανάστες και να τους στεγάσουν, καταβάλλοντας το ανάλογο... αντίτιμο. Από την άλλη υπάρχει και η εναλλακτική να μας γεμίσουν με τα τελειότερα συστήματα τεχνολογίας και να ρίξουν πολύ χρήμα για να κάνουμε εμείς αυτή τη δουλειά. Εμείς θα πούμε ότι στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο έλεγχος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πολλές από τις οποίες βγάζουν... τρελό μεροκάματο από αυτήν την "μπίζνα". Αν δεν πέσει πέλεκυς στους "ανθρωπιστές" που παρανομούν παίρνοντας στον λαιμό τους χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες, σειρά δεν μπαίνει. Για να βάλουν μυαλό όλοι, δεν χρειάζεται να πάρουν χρήματα η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Απαιτείται η παρουσία ισχυρών αποτρεπτικών δυνάμεων για να μαζευτεί το... μαγαζί που λέγεται Ευρώπη. Γιατί αν δεν μαζευτεί, τότε μετά τους παλαβούς της Αριστεράς θα πέσουμε στους... θεότρελους της άκρας δεξιάς.

Η Ελλάδα φυλάει... Θερμοπύλες και αυτό φαίνεται ότι το έχουν καταλάβει καλά οι Ευρωπαίοι. Το συνειδητοποίησαν στον υπέρτατο βαθμό το 2020, όταν ο Ερντογάν επιχείρησε υβριδική απειλή εις βάρος της χώρας μας. Ευτυχώς, με την παρουσία ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, ο... Σουλτάνος μαζεύτηκε. Για να μην ξαναμπλέξουμε με παρόμοιες καταστάσεις, οι Βορειοευρωπαίοι πρέπει να ενισχύσουν και με δικό τους ανθρώπινο δυναμικό την τιτάνια μάχη που δίνουν κυρίως οι ελληνικές και οι ιταλικές δυνάμεις για να μην μετατραπούν τα επόμενα χρόνια οι κοινωνίες τους σε ανεξέλεγκτη... ζούγκλα. Τα ψέματα τελείωσαν.

Συμπερασματικά, χρειαζόμαστε πολλούς ξένους να μας βοηθήσουν στη φύλαξη των συνόρων, αλλά και οικονομική ενίσχυση γιατί προσπαθούμε ακόμη να συνέλθουμε από την οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών. Ήρθε η ώρα για να δείξουν όλες οι χώρες της Ευρώπης ότι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ιδίως τώρα που έρχονται και Ευρωεκλογές, το μήνυμα πρέπει να είναι ηχηρό και να μην αφήνει περιθώρια για να γιγαντωθούν τα ακροδεξιά στοιχεία στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ν.Δ. – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. ...

Φόρτωση άρθρων...