Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τι θα έλεγε σήμερα ο Πανούσης για την συναυλία του Νταλάρα!

Είναι κοινός τόπος, ότι πολλοί καλλιτέχνες, όζουν «αριστερίλας», επειδή- αφελώς- πιστεύουν ότι μόνον τα κόμματα και οι οπαδοί τους, που ομνύουν στα νάματα της πάλαι ποτέ Σταλινικής Σοβιετίας, έχουν ευαίσθητες χορδές, γι’ αυτό και υπερασπίζονται το «άχρουν δίκαιον», αλλά και την πολύφερνο «Ειρήνη», την οποία πρώτος εξύμνησε ο μέγιστος κωμωδιογράφος Αριστοφάνης από το 421 π.χ. Το έργο έχει σχέση με την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, οι οποίες κατέληξαν, στην Ειρήνη του Νικία.

Έκτοτε η ειρήνη συμβολίζει τον πόθο των ανθρώπων για το τέλος ενός πολέμου. Σε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές μακροημερεύουν, δύσκολα βγαίνει ένα τελικό συμπέρασμα, που έχει σχέση, για το «ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», γιατί η κάθε πλευρά, επισείει τα δικά της επιχειρήματα , πολλά από τα οποία είναι έωλα, γιατί αυτά ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Όμως, ο αίτιος των πραγμάτων, είναι εκείνος, ο οποίος χρησιμοποιώντας την πληθώρα όπλων που διαθέτει, σκοτώνει, χωρίς καμία διάκριση δικαίους και αδίκους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ένα τέτοιο έργο του παραλόγου, βλέπουμε να εξελίσσεται, εδώ και έναν περίπου μήνα, στην Ουκρανία, καθώς τα στρατεύματα του αιμοσταγούς δικτάτορα Βλαδίμηρου Πούτιν , βομβαρδίζουν αδιακρίτως, ισοπεδώνοντας την Μαριούπολη, το Κίεβο και άλλες πόλεις, σκοτώνοντας, ταυτόχρονα χιλιάδες αμάχους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και μικρά βλαστάρια.

Η καταστροφή αυτή που συντελείται σε Ευρωπαϊκό έδαφος, σήμερα το 2022, ενώ συνεγείρει την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σε ολόκληρη την υφήλιο, δυστυχώς υπάρχει και μια άλλη μερίδα, η οποία όχι μόνον επικροτεί τα εγκλήματα του παρανοϊκού δικτάτορα, αλλά θέλοντας και να τον εξαγνίσει, ομιλεί ψευδώς και αορίστως «περί ειρήνης», οργανώνοντας μάλιστα χωρίς αιδώ συναυλίες, εξισώνοντας τα θύματα με τον θύτη.

Παρόμοια φαινόμενα, όπου υμνολογούνται τα δολοφονικά ένστικτα, ενός ηγέτη με ψυχρό και αγέλαστο πρόσωπο, δυστυχώς, μόνον στην χώρα μας, παρατηρούνται. Θυμίζουν, μάλιστα, κάποιες άλλες εποχές, όχι μακρινές, όταν στην πλατεία Συντάγματος, είχε στηθεί λαϊκό δικαστήριο, με πρόεδρο τον Κώστα Καζάκο, εισαγγελέα τον Βασίλη Κολοβό και κάποιους άλλους αριστερούς παράγοντες, προκειμένου να δικάσουν τον Μπιλ Κλίντον, και άλλους 18 ηγέτες κρατών, που πήραν μέρος στην επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία.

Κοντά στην ίδια πλατεία, στα Προπύλαια, την προσεχή Τρίτη θα γίνει «συναυλία Ειρήνης» , έτσι αορίστως, χωρίς να γίνεται αναφορά στην Ουκρανία, ποιες πόλεις ισοπεδώνονται, ποιοι άμαχοι σκοτώνονται. Αντιληφθήκαμε πλήρως, από ποιες δοξασίες εμφορούνται οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση κατέχει και ο Γιώργος Νταλάρας, μαζί με την Μποφίλιου.

Προτρέπω να πάμε όλοι στην συναυλία, για να βροντοφωνάξουμε το ευφυές σύνθημα που είχε πει ο θρυλικός Τζίμης Πανούσης, όταν τον έσερνε διαρκώς στα δικαστήρια, ο κύριος Νταλάρας, επειδή τον σατίριζε. «Δεν μας χέ… ρε Νταλάρα», το οποίο είχε γίνει και σλόγκαν της εποχής. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι αναλύσεις, οι προβλέψεις και βέβαια οι έρευνες της κοινής γνώμης σχετικά με τις επερχόμενες, αργότερα μέσα στο χρόνο, προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. ...

Προτεραιότητα στα βασικά: Ανταγωνιστικότητα οικονομίας, απονομή δικαιοσύνης

Κάθε καλός μάνατζερ γνωρίζει την σημασία του να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην επίτευξη ορισμένων σημαντικών στόχων και να μην ασχολείται με δευτερεύοντα ή ασήμαντα πράγμ...

Φόρτωση άρθρων...