Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Το big deal ΔΕΗ-ΔΕΠΑ Εμπορίας-Damco και οι ανατροπές λόγω NOVA

Ο Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία στη Θράκη, η οποία έχει ένα εξαιρετικά σημαντικό αποτύπωμα.

Αύριο θα παραστεί στην Αλεξανδρούπολη στην τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής από τους τρεις ενεργειακούς ομίλους: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου. Παρόντες θα είναι ο Γιώργος Στάσσης από τη ΔΕΗ, οι Ιωάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ξιφαράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, της ΔΕΠΑ Εμπορίας και ο διευθύνων σύμβουλο του Ομίλου Κοπελούζου, Χρήστος Κοπελούζος.

Οι τρεις εταιρείες έχουν ήδη συμφωνήσει για το μετοχικό σχήμα της μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα λειτουργήσει με καύσιμο το φυσικό αέριο και θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Γενικά η Αλεξανδρούπολη είναι το προπύργιο μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, η οποία μορφοποιείται μέσα από τα νέα δεδομένα και τους συσχετισμούς της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία. Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πύλη της Ευρώπης, ενεργειακό κέντρο και κρίσιμο σταυροδρόμι στις θαλάσσιες μεταφορές. Ο ρόλος της Ελλάδας ενισχύεται σε θεαματικό επίπεδο και η Δύση, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του Μητσοτάκη, δεν μπορεί να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Εν ολίγοις, εμείς ψηφίζουμε, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση να αφεθεί η μοίρα της χώρας στα χέρια ανίκανων που μπορεί να μας μπλέξουν σε περιπέτειες. Ο Μητσοτάκης αποτελεί αυτή τη στιγμή εγγύηση για τη συνέχεια της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής πολιτικής, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

"Πόλεμος" στις τηλεπικοινωνίες

Χθες, η διοίκηση της NOVΑ από το κατάμεστο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, έστειλε το μήνυμα για έναν αδυσώπητο "πόλεμο" στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Ψυχαγωγίας.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας NOVA, έγιναν με την παρουσίαση της νέας στρατηγικής, η οποία δίνει έμφαση στα συνδυαστικά προϊόντα και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πελάτη. Η προσφορά των 13,00 ευρώ σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και οι νέες προσφορές internet, μέσω δικτύου οπτικών ινών, με υψηλές ταχύτητες 500 Mbps και 1 Gbps στα 26 ευρώ και 33 ευρώ αντίστοιχα, φέρνουν μεγάλη... ανακατωσούρα. Όπως ανακοίνωσαν χθες τα στελέχη της διοίκησης "η ΝΟVA αποτελεί μια ανατρεπτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, φέρνοντας φρέσκο αέρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media". Τέτοιες ανατροπές είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν την αντίδραση του ανταγωνισμού κα μένει να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνουν οι άλλοι δύο όμιλοι, OTE-COSMOTE και Vodafone. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός φέρνει επενδύσεις και οι επενδύσεις γίνονται όταν υπάρχει πολιτική ασφάλεια, οικονομική σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Όλα αυτά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, ποιος τα διασφαλίζει...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...